Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΟΒΑ, οι Μισθοφόροι της νέας εποχής-Να Αποτύχει κάθε Διαγωνισμός Προσλήψεων


Αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων και καθηκόντων των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) προβλέπει το νομοσχέδιο για τον Στρατό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.
Ειδικότερα:

Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα για παράταση της παραμονής των ΟΒΑ από 3 σε +3 έτη στο στράτευμα.

Οι ΟΒΑ μπορούν ΠΛΕΟΝ να καταταγούν ΚΑΙ στις Ειδικές Δυνάμεις από όποιο κλάδο αν προέρχονται εφόσον περάσουν με επιτυχία το αντίστοιχο σχολείο.
Σε ότι αφορά το μισθολογικό είναι πιο «οικονομικοί» καθώς με το νόμο 4472/2017 ο βασικός μισθός των ΟΒΑ είναι 1079 ευρώ μεικτά όπως ήδη άλλωστε ισχύει. 
Ο αριθμός των ατόμων που θα ανακατατάσσεται ή θα επανακατατάσσεται, καθώς και η κατανομή τους σε μονάδες, θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες που θα εισηγούνται στο ΥΠ.ΕΘ.Α τα Αρχηγεία των Κλάδων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και θα καλύπτεται νομικά από πρόσθετα εδάφια σε άρθρα του ήδη υπάρχοντος νόμου 1911/1990.
*Προαπαιτούμενο για την κατάταξη αποτελεί να έχει ολοκληρώσει ο υποψήφιος την θητεία του και να μην έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε. Επίσης ο ΟΒΑ διατηρεί ίδιο τον βαθμό του καθ' όλη την θητεία του (στρατιώτης ή υποδεκανέας).

Τι πραγματικά σημαίνει αυτό:

Αυτό που πραγματικά σημαίνουν αυτές οι αλλαγές δεν είναι πως απλά ανοίγει ο δρόμος για να στελεχωθούν οι μονάδες που χρειάζονται "κόσμο" και επαγγελματίες για να ενισχύσουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ούτε πως "ο καλός" ΣΥΡΙΖΑ για να μην αυξήσει την θητεία, μας σκέφτεται και προτιμά μια παράταση των ΟΒΑ. Ούτε επίσης πως οι "εθνοσωτήρες" σκέφτονται το "δημογραφικό" πρόβλημα της χώρας και θέλουν να κρατήσουν εδώ την νεολαία.

Αντίθετα, είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Με πολεμικές απειλές, τις διεθνείς συγκρούσεις για την εξόρυξη πετρελαίων σε Κύπρο και νότια Κρήτη. Είναι επίσης τα "εθνικά" καθήκοντα για φύλαξη της Αν. Μεσογείου από την πειρατεία και "τις ανεξέλεγκτες" μεταναστευτικές ροές που σε ανθρώπινο δυναμικό χρειάζονται πρόθυμους Υπηρέτες και σύγχρονους Λεγενάριους. 

Είναι ο νέος τύπος στρατού! Ο οποίος δεν φυλά μόνο την "Εθνική Κυριαρχία και την Εδαφική Ακεραιότητα" και δεν είναι "μόνο Αμυντικός" όπως διατυμπανίζει ο ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης και διάφοροι Ανώτατοι Αξιωματικοί στα στρατόπεδα της χώρας. Αυτός ο τύπος στρατού και έχει ανάγκη και από τον αντίστοιχα στελέχη. Στελέχη και στρατιώτες με ακόμη χαμηλότερο κόστος κόστος με ακόμα λιγότερα δικαιώματα. Με ακόμη πιο αναλώσιμους ανθρώπους που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φυλούν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίων, αγωγούς και να καταστέλλουν μετανάστες, γιατί διαφορετικά θα τους τσακίσει η φτώχεια τους.

Είναι ο νέος στρατός "ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" στην επιχειρηματική καπιταλιστική ανάπτυξη και τις εξορύξεις, τον οποίο έχουν ανάγκη Έλληνες και ξένοι ολιγάρχες του πλούτου, ΝΑΤΟΙΚΟΙ φίλοι και μη, Μουσουλμάνοι ή Ορθόδοξοι. 

Τι προτείνει το Δίκτυο Σπάρτακος:

ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΒΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΠΟ ΦΤΩΧΗ ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΧΘΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΟΒΑ.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΩΣ ΜΠΡΑΒΟΣ/ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΕΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ TOTAL, ΤΗΣ ENI, ΤΗΣ EXON MOBIL, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΛΑΤΣΗ.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,MAZI KAI ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, των ΝΑΤΟ-ΕΕ! 
ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ! 
ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΝ! 
ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου