Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Διαδηλώσεις και επεισόδια την Γαλλία (Βίντεο)

Οπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο ούτε οι νομοθετικές απαγορεύσεις καθώς και η αστυνομοκρατία που επικρατεί σε όλο το Παρίσι καθώς και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, δεν εμπόδιζαν τα "Κίτρινα Γιλέκα" να διαδηλώσεις κατά χιλιάδες στους δρόμους.
Το 19ο κάλεσμα των διαδηλωτών βρήκε ανταπόκριση, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των στρατιωτικών μονάδων που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Operation Sentinelle», οι οποίες ενώθηκαν με την αστυνομία για να επέμβουν αν χρειαστεί ενάντια στους διαδηλωτές.
Και σήμερα είχαμε αρκετές προληπτικές συλλήψεις "Κίτρινων Γιλέκων" ενώ όσους διαδηλωτές εντοπίζει η αστυνομία να έχουν καλυμμένο το πρόσωπο τους ή να φορούν γυαλιά τους επιβάλει πρόστιμο 135 ευρώ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα στο Παρίσι ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τραυματίες υπάρχουν και στη Λυών.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια έχουν δημιουργηθεί στην Νίκαια όταν η αστυνομία πήρε εντολή να διαλύσει την διαδήλωση που υπήρχε στην πλατεία Garibaldi.
Αντιγράφουμε από news247.gr
Μπορεί ο στρατός να έχει ήδη βγει στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων υπό το φόβο τρομοκρατίας όμως τώρα θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον διαδηλωτών.

Η Ευρώπη πάει όλο και καλύτερα! Η απόφαση Μακρόν να βγάλει τον στρατό στο δρόμο για να αντιμετωπίσει τα Κίτρινα Γιλέκα, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων αποφάσεων που ελήφθησαν με αφορμή τρομοκρατικές επιθέσεις. Τώρα η Ευρώπη πάει ένα βήμα…μπροστά κι αρχίζει να χρησιμοποιεί τον στρατό και εναντίον διαδηλωτών.
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι Γάλλοι στρατιώτες που θα αναλάβουν υπηρεσία σε πόλεις της Γαλλίας αυτό το Σαββατοκύριακο, υπό προϋποθέσεις έχουν την άδεια να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους!
Ωστόσο ο Γάλλος στρατηγός Bruno Le Ray, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι κανόνες εμπλοκής παραμένουν ίδιοι σε περίπτωση που απειληθεί η ζωή στρατιωτών. Σ΄ αυτή τη περίπτωση μπορούν να ανοίξουν πυρ.
Με λίγα λόγια, ο Θεός να βάλει το χέρι του…
https://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου