Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ στα εντελώς ξαφνικά; Γιατί έγινε;

Και στα ξαφνικά, την Πέμπτη 21/03/2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ένας ακόμη ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ διατάχθηκε αιφνιδιαστικά και οι ΕΔ τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.
Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ έχει πολύ καιρό να διεξαχθεί!
Που εκείνος ο καιρός των συγκλονιστικών αντιμνημονιακών αγώνων της περιόδου 2010-2012, όπου ο τότε ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος διέταζε την πραγματοποίηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ όποτε η κυβέρνηση ήθελε να αποπροσανατολίσει με τους "εθνικούς κινδύνους"!
Τώρα, το 2019, έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνονται αυτά...
Εξάλλου, Τσίπρας-Τσακαλώτος διαδίδουν ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια...
Τότε γιατί έχουμε ξανά μια Άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ με ενεργοποίηση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια προσπάθεια ρεαλιστικής απεικόνισης για τις αντιδράσεις των ΕΔ σ΄ οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει;
Μήπως η άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ λοιπόν γίνεται για συγκεκριμένους λόγους εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής; 
Καταρχήν, η άσκηση αυτή εντάσσεται στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει ελληνικό και τουρκικό κράτος. Γράφει ο ΕΝΙΚΟS:
Σε μπαράζ προκλήσεων σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο προχώρησε η τουρκική Αεροπορία αμέσως μετά τις επαφές Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σημειώθηκαν εμπλοκές με ελληνικά οπλισμένα F16, Αμέσως μόλις τελείωσε η κοινή συνέντευξη Τύπου ξεκίνησαν οι προκλήσεις. Περίπου στις 11,.45 η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στη Λήμνο και αμέσως μετά στις 12.00 στη Λέσβο. Συνολικά 4 οπλισμένα τουρκικά F16 αναχαιτίστηκαν από τέσσερα ελληνικά οπλισμένα μαχητικά και λίγο αργότερα στις 13.00 και στις 13.30 είχαμε άλλες δύο εμπλοκές, η μία στη Ρόδο και η δεύτερη στο Καστελόριζο.

Εκεί σηκώθηκαν άλλα τέσσερα F16 οπλισμένα που αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά. Είχαμε συνολικά 4 εμπλοκές και 18 παραβιάσεις. Άμεση είναι η απάντηση της Ελλάδας που με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου και του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ξεκίνησε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία "Πυρπολητής" στο Μυρτώο Πέλαγος.



Την επίδειξη αυτή Στρατιωτικής Ισχύος και Πολιτικής Αποφασιστικότητας απαιτούσαν εξάλλου τμήματα του ελληνικού αστικού κατεστημένου. Όποιος άκουσε σήμερα τον Χατζηνικολάου θα θυμάται ότι στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή έθεσε το ζήτημα ότι "δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ανοίγματα στον Ερντογάν και οι Τούρκοι ΟΥΚάδες να βγάζουν φωτογραφίες στο βυθό της Σούδας"...

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένη να απαντήσει και στις εθνικιστικές πιέσεις που δέχεται από τη Δεξιά και την Ναζιστική Ακροδεξιά. Στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου περιμένουν να εκδηλωθούν ενορχηστρωμένες αντιδράσεις από την Ακροδεξιά για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ! Ταυτόχρονα, τα βέλη της κριτικής δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά του έθνους, τη Δεξιά και την Ακροδεξιά για το ενδεχόμενο επανάληψης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο. Με την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ απαντά στις κατηγορίες για Υποχωρητικότητα... Η άσκηση γίνεται και για λόγους Εσωτερικής Κατανάλωσης!


Για όλους αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει ξανά ζήτημα "εθνικών κινδύνων", ενώ παράλληλα προχωρούν τα επιθετικά-επεκτατικά της σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο. Ας θυμηθούμε τους πρόσφατους πανηγυρισμούς για την συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για αμερικανική στήριξη για τον αγωγό East Med. Η ικανοποίηση στρατηγικών στόχων για το ελληνικό αστικό κατεστημένο απαιτεί την επίδειξη Ισχύος όπως η άσκηση Πυρπολητής. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η δρομολόγηση του νομοσχεδίου των Ρήγα-Αποστολάκη για τον Στρατό Πάροχο Ασφάλειας.
ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός χτυπά κόκκινο με επίδικα ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει καθήκοντα ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο και ΕΓΓΥΗΤΗ των επενδύσεων των τεράστιων ενεργειακών εταιρειών.
Με την καλλιέργεια των "εθνικών κινδύνων"και την πολεμοκαπηλεία διαμορφώνουν το κλίμα για να αποδεχτεί ο λαός μας τις "νέες θυσίες", τα τεράστια κόστη, από τα οποία μερίδες του ελληνικού κεφαλαίου περιμένουν μερίδιο.
ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ πρέπει να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός μας που τον πέταξαν στην Ανεργία, την Πείνα, τη Μετανάστευση των νέων, με τις Ιδιωτικοποιήσεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΙ ΠΟ­ΛΕ­ΜΙ­ΚΟΙ ΕΞΟ­ΠΛΙ­ΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕ­ΡΑ­ΣΤΙΟ ΣΚΑΝ­ΔΑ­ΛΟ.
Ο ΕΛ­ΛΗ­ΝΟ­ΤΟΥΡ­ΚΙ­ΚΟΣ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΣ ΑΝΤΑ­ΓΩ­ΝΙ­ΣΜΟΣ ΣΗ­ΜΑΙ­ΝΕΙ ΠΟ­ΛΕ­ΜΟ. ΕΝΑ­ΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡ­ΚΙΑΣ.
Πρέ­πει να πούμε ΟΧΙ. Πρέ­πει να αντι­δρά­σου­με.
Τα κοι­νω­νι­κά κι­νή­μα­τα πρέ­πει να πά­ρουν συ­γκε­κρι­μέ­νες πρω­το­βου­λί­ες ενά­ντια στους προ­κλη­τι­κούς εξο­πλι­σμούς και στον εντει­νό­με­νο κοι­νω­νι­κό πό­λε­μο, όποια μορφή και αν λάβει.
ΑΝΤΙ­ΠΟ­ΛΕ­ΜΙ­ΚΗ ΔΙΕ­ΘΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗ ΚΙ­ΝΗ­ΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου