Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Οι Στρατιωτικοί ζητούν και τα ρέστα για τον φονιά-βιαστή!


Το θέμα με τον serial-killer Στρατιωτικό απασχολεί πολύ και πρόκειται να απασχολήσει ακόμη περισσότερο. Φαίνεται να βρισκόμαστε στην αρχή μιας αιματηρής διαδρομής που αποκαλύπτει συνεχώς όχι μόνο τα θύματα του δολοφόνου αλλά και τις αιτίες που προκάλεσαν αυτά τα δράματα.
Και οι αιτίες δεν αφορούν μόνο το φονιά Στρατιωτικό.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια επιστημονική προσέγγιση που σκιαγραφούσε το προφίλ του serial-killer. Ο ψυχίατρος τόνισε ότι ο δολοφόνος ήταν γνώστης των πράξεών του. «Ψυχοπαθητικός και όχι σχιζοφρενής» είναι ο διαβόητος κύπριος δολοφόνος, σύμφωνα με τον Σίμος Κυριακίδης, οποίος σκιαγράφησε το ψυχολογικό προφίλ του 35χρονου «Ορέστη» μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ της Κύπρου.
Ο κ. Κυριακίδης, αφού επεξήγησε μια σειρά χαρακτηριστικών της ψυχοσύνθεσης και της προσωπικότητας, διαχώρισε τη σχιζοφρένεια από την ψυχοπαθητική διαταραχή από την οποία φέρεται να πάσχει ο 35χρονος κατά παραδοχή δολοφόνος.
«Ένα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός δολοφόνου, ενός ανθρώπου που έχει ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας, είναι η εξαπάτηση και η παραπλάνηση», σημείωσε. «Είναι η καθημερινή του δράση και πράξη. Είναι τρόπος ζωής για τον ίδιο αυτή η τακτική», ανέφερε.
Ο ψυχίατρος Σίμος Κυριακίδης δήλωσε ότι η κατασκευή της προσωπικότητάς του οφείλεται τόσο στα γονίδια όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον όπου μεγάλωσε και αναπτύχθηκε κυρίως στην παιδική του ηλικία.
Ερωτηθείς αν ο 35χρονος, κατά παραδοχή δολοφόνος, ενδέχεται να κακοποιήθηκε στην παιδική του ηλικία, δήλωσε ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.  Ωστόσο, υπογράμμισε, αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τη σημερινή του δράση, αφού, όπως είπε, συνήθως τα άτομα που κακοποιούνται δεν αναπτύσσουν αυτού του είδους την προσωπικότητα. Οι ψυχοπαθητικοί άνθρωποι, πρόσθεσε ο γιατρός, συνήθως δεν έχουν τύψεις, δεν δείχνουν μεταμέλεια και προσπαθούν να χειριστούν τους άλλους ανθρώπους και να τους ξεγελάσουν. Αυτοί οι άνθρωποι, σημείωσε, έχουν επίγνωση των πράξεών τους. «Εάν σκοτώσουν για σεξουαλικούς λόγους, επειδή παίρνουν μια ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ από την υπέρμετρη βία που ασκούν, το γνωρίζουν».
Ο ψυχίατρος έδωσε έμφαση στο δίπολο σεξ και βίας, λέγοντας ότι έχουν μια αλληλένδετη σχέση. «Στη σεξουαλική πράξη, ενδέχεται να υπάρχει και μικρή ποσότητα βίας. Αν αυτή η βία είναι συναινετική και δεν είναι επικίνδυνη για κάποιον από τους δυο, τότε θεωρείται φυσιολογική. Εάν δεν είναι συναινετική και κάποιος από τους δυο δεν τη θέλει ή ένας από τους δυο τραυματίζεται και πόσο μάλλον πεθαίνει, τότε έχουμε μια σεξουαλική διαστροφή, μια παραφιλία. Άρα, πέραν της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, έχουμε και τη σεξουαλική διαταραχή», τόνισε.
Παρ’ όλα αυτά, ο ψυχίατρος επανέλαβε ότι ο θύτης ο οποίος πάσχει από αυτές διαταραχές, είναι γνώστης των πράξεών του. Ο κ. Κυριακίδης διαχώρισε επιστημονικά τη σχιζοφρένεια από την ψυχοπαθητική διαταραχή, από την οποία φέρεται να πάσχει ο 35χρονος. Ο σχιζοφρενής, εξήγησε, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, καθότι δεν έχει επίγνωση των πράξεων ή των εγκλημάτων του, καθώς θεωρεί τα θύματά του ως ένα φανταστικό εχθρό, ως ένα εξωγήινο, ως ένα δαίμονα, είπε χαρακτηριστικά. Ο «Ορέστης» αποτελεί έναν «απλό» ψυχοπαθητικό και σεξουαλικά διεστραμμένο, ο οποίος δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός, σε αντίθεση με τον σχιζοφρενή, ο οποίος εντοπίζεται πολύ πιο εύκολα. Από τη στιγμή που ο 35χρονος συμμετείχε στην κοινωνία, ήταν στον Στρατό, είχε συναδέλφους και δεν είχε συμπτώματα ποτέ, παρά μόνο τα βράδια έκανε αυτά που έκανε και τα έκρυβε από όλους, τότε είναι σχετικά απλά τα πράγματα, σημείωσε ο ψυχίατρος. Πηγή: sigmalive.com
Υπάρχουν όμως δύο παράμετροι που δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Τον ρατσισμό απέναντι στους ξένους εργάτες και εν προκειμένω τις οικιακές βοηθούς από τις Φιλιππίνες και σε δεύτερο επίπεδο το τι συμβαίνει στις Στρατιωτικές Σχολές!

Θυμίζουμε το σχετικό δημοσίευμα:

Καταγγελία-σοκ από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Bοηθών Κύπρου: 22 κοπέλες έχουν εξαφανιστεί


Από τον Αύγουστο του 2018 δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, μετά την επίσκεψη από φίλη της. Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.

Ο Λούης Κουτρουκίδης κάλεσε αμέσως τον αριθμό 1460 και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας. "Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού, με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό,τότε μου είπαν 9 χρονών κoριτσάκι, χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε; Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε".
"Δεν τον κατηγορώ, απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ύστερα είπα εφόσον αυτοί δεν θέλουν να βοηθήσουν, εγώ τι μπορώ να κάνω" πρόσθεσε.
Μετά την ανακάλυψη της σορού της Μαίρη Ρόουζ, ο Λούης Κουτρουκίδης επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία.
"Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να τους πω κάτι. Αν κάμνατε κάτι τον τζιαιρό που σας τα ελάλουν, δεν θα είχαμε το γεγονός τούτο σήμερα". Αποκάλυψε μάλιστα ότι μητέρα άλλης Φιλιππινέζας τον επισκέφθηκε και του είπε ότι η κόρη της απουσιάζει από το σπίτι της από τον Δεκέμβριο του 2017. "Η μητέρα της ήρθε στο σύνδεσμο οικιακών βοηθών στην Λεμεσό. Την λυπήθηκα. Έκλαιγε. Μόλις μάθαμε ότι είναι αυτή που ανακαλύφθηκε" είπε. Υποστήριξε μάλιστα ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Κύπρο αρκετές γυναίκες από τις Φιλιππίνες.
"22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι" ανέφερε. Πηγή: sigmalive.com


Τέλος, αξίζει να κανείς το τι γίνεται στις Στρατιωτικές Σχολές, τι κλίμα επικρατεί στην Σχολή Ευελπίδων που είχε εκπαιδευτεί ο Φονίας και στο σύνολο του Ελληνικού Στρατού. Βασανιστήρια και εθνικιστική προπαγάνδα, ρατσισμός και σεξισμός κυριαρχούν.
Αλήθεια ποιος ξεχνά το άρθρο "1 στις 3 σπουδάστριες της Σχολής Ευελπίδων δήλωσε ότι έχει παρενοχληθεί! Στοιχεία έρευνας" https://www.onalert.gr!
Ποιος ξεχνά το πως παρουσιάστηκαν οι καταγγελίες για την απόπειρα βιασμού συναδέλφου στην Σάμο; 
Έλα μωρέ, ένα αστείο ήταν... δεν ήταν σεξουαλική παρενόχληση φαντάρου από ΕΠ.ΟΠ. σε φυλάκιο στο Αγαθονήσι! http://diktiospartakos.blogspot.com

Τέλος, ποιος ξεχνά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τα εθνικιστικά-σεξιστικά συνθήματα, το πως το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα μόνο μετά τις καταγγελίες του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;
Όλα αυτά τα επισημαίνουμε γιατί μας έπιασε σιχαμάρα διαβάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση των συναδέλφων του ΦΟΝΙΑ!!! 

Στρατιωτικός δολοφόνος: Παρέμβαση Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού στην υπόθεση – Τι αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, για το ήθος των στρατιωτικών
Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, θα ήθελε, καταρχήν, να εκφράσει τη λύπη και συνάμα την απαρέσκειά του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με τους φόνους- εξαφανίσεις συνανθρώπων μας από, φερόμενο ως δράστη, άτομο που υπηρετεί ως Αξιωματικός στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.
Επί του ανωτέρω, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, στηρίζει τις ενέργειες της Αστυνομίας Κύπρου, προς ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στους οικείους των θυμάτων, καθώς και τη στήριξη μας στα παιδιά του φερόμενου ως δράστη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, προέβηκε σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες που προβλέπονται από το καταστατικό του, για παραπομπή του εν λόγω Αξιωματικού στην Πειθαρχική Επιτροπή. Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε ότι, το αποτρόπαιο περιστατικό, δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να συνδέει και να στοχοποιεί το σύνολο των Αξιωματικών και γενικότερα των Στελεχών της Εθνικής Φρουράς που επιτελούν το καθήκον τους με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και σεβασμό προς την πατρίδα, στα στελέχη, στους οπλίτες και στην κοινωνία γενικότερα.
Ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι, μέρος των σχετικών για το θέμα δημοσιογραφικών άρθρων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Δικτύων Κοινωνικής Δικτύωσης, διασυνδέεται στο όλο θέμα η ιδιότητα και το επάγγελμα του υπόπτου, χωρίς βεβαίως αυτό να προσφέρει οποιοδήποτε όφελος η όποια διασύνδεση του.
Αποτελεί αδιάσειστο γεγονός ότι, το σύνολο των Αξιωματικών, αποτελεί υπόδειγμα εντιμότητας και ηθικής στην κοινωνία και μεμονωμένα περιστατικά, που προσβάλουν τους θεσμούς, δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο της οικογένειας των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.
Είναι τα ίδια που μας λέγανε οι Αστυνομικοί για τον Κορκονέα όταν αφαίρεσε την ζωή του 15χρονου Γρηγορόπουλου.
Κουβέντα για τους λόγους, για τις αιτίες που δημιουργούν του Δολοφόνους-Βιαστές Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς...
Αλλά φυσικά, όταν κυριαρχεί η αστική αντίληψη ότι το Κράτος είναι αυτοί!!!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου