Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

O Στρατός των Φτωχών, Πάροχος Ασφάλειας των πλουσίων και ιμπεριαλιστών!

Την Πέμπτη 25/04/2019 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών κείμενο ανάλυσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την πάλη ενάντια στον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μέσα και έξω από τον Στρατό.
Θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις μας με σκοπό την ανάπτυξη αντιστάσεων ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην στρατιωτικοποίηση του λαού μας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την υποταγή των Πανεπιστημίων στην Πολεμική Βιομηχανία, το ΝΑΤΟ και τον Ελληνικό Στρατό!

O Στρατός των Φτωχών, Πάροχος Ασφάλειας των πλουσίων και ιμπεριαλιστών! 

To Στρατιωτικό νομοσχέδιο, αισθητά ψηφοθηρικό, ταυτόχρονα αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των αλλαγών που ξεκίνησαν το 2009 με παράλληλη μείωση της θητείας στο 9μηνο και σχεδιασμούς για προσλήψεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. Παρατηρώντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα-Κύπρο, διαπιστώνουμε κοινές επιλογές που έχουν ως παρανομαστή ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία και διεκδίκηση νέου ρόλου στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο: προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και αγορές όπλων, επιβολή δυσβάστακτων προστίμων Ανυποταξίας για την πειθάρχηση της νεολαίας, Πολεμικοί Άξονες, ένταση της πολεμικής εμπλοκής σε ΝΑΤΟ. Κομβικό σημείο η επίθεση εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος Καντάφι (2011) και η διεκδίκηση από το ελληνικό αστικό κατεστημένο της μερίδας του λέοντος από τα ενεργειακά κοιτάσματα μεταξύ Κρήτης-Λιβύης, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία για την «Ελλάδα Ενεργειακό Σταυροδρόμι»! 

Το νομοσχέδιο ικανοποιεί τον νέο, πιο επιθετικό, πολεμικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού σε συνδυασμό με την ανάγκη να καλυφθούν τα τεράστια κενά από την εφαρμογή του «Λιγότερου Κράτους» μέσω της «κοινωνικής αποστολής του στρατού», δηλαδή της απλήρωτης εργασίας των φαντάρων! Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και κατά των προσφύγων, ανάδειξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Χωροφύλακα στα Βαλκάνια-Μεσόγειο, ενεργειακοί σχεδιασμοί και συνάθροιση εθνικών-αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με την ένταση του ανταγωνισμού κατά Τουρκίας-Ρωσίας να ανεβαίνει, οδηγούν στην απαίτηση για έναν Στρατό Πάροχο Ασφάλειας! 

Επιχειρούν την συγκρότηση ενός στρατού με ταξικό ρόλο που απαρτίζεται από φτωχούς, εγγυητή των συμφερόντων εφοπλιστών-επενδυτών-ενεργειακών εταιριών, με ολοένα πιο ενεργό ρόλο στις ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα γίνεται μια προσπάθεια απαλλαγής της στρατιωτικής υποχρέωσης των μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων. Στην Κύπρο απαλλάσσουν τους εφοπλιστές, Ερντογάν-Τσίπρας δίνουν τη δυνατότητα Εξαγοράς. 

Τι έχει προηγηθεί; Όλοι οι Νεοσύλλεκτοι στα σύνορα, 9μηνο στην Παραμεθόριο για σοβαρό ποσοστό των στρατιωτών, επιστροφή των ναυτών στα πλοία του Π.Ν σε αποστολές εκτός συνόρων, ένταση της εργασιακής- οικονομικής εκμετάλλευσης μας, στρατιωτικοποίηση του λαού (Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, Εθνοφυλακή κλπ). Στόχος του νέου νομοσχεδίου να ενσωματώσει περισσότερο μόνιμο προσωπικό-φαντάρους στις ιμπεριαλιστικές καθεστωτικές βλέψεις, να οικοδομήσει «εθνική ενότητα» παραχωρώντας ψίχουλα. Να επιτεθεί ξανά στην στρατευμένη νεολαία, να απειλήσει με συντριβή τους Ολικούς Αρνητές Στράτευσης (αν δεν παρουσιαστούν έως 31/12/2020), να Υποχρεώσει με Στράτευση τους νέους μετανάστες των Μνημονίων. Η κυβέρνηση καλεί τους 30000 μετανάστες-εργάτες να επιστρέψουν για να Υπηρετήσουν στον Στρατό, δουλεύοντας μετά στην εργασιακή ζούγκλα των 300 ευρώ με το χαμόγελο στα χείλη! Δεν είναι αυτοί που θα εξαγοράσουν την στρατιωτική θητεία στα 33 τους χρόνια! 

Μιλούν για 5μηνο υπηρεσίας στη παραμεθόριο. Πρόσφατα, κρατώντας το 60% της Σειράς του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου Αμετάθερτο, απέδειξαν ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Πενταγώνου να μας κρατά (9) μήνες στα σύνορα. Τα τυχοδιωκτικά τους σχέδια βασίζονται περισσότερο σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία (αναλαμβάνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου σε τέσσερις Βαλκανικές χώρες), για αυτό στέλνουν τους στρατεύσιμους σε πλοία-ναυστάθμους, Πτέρυγες Μάχης-Φυλάκια, όχι υπηρετώντας την Ισότητα. Παράλληλα, η βυσματοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ θεριεύει! 

Χρειάζονται χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες για να φυλάνε τις εξέδρες και τους αγωγούς, για να επιβάλλουν τα σχέδια τους εκτός συνόρων. Τους θέλουν όμως νέους, ανακυκλώσιμους, φθηνούς (οι ΟΒΑ αμείβονται με 1080 ευρώ μεικτά σε σύγκριση με τα 1500 ευρώ των ΕΠ.ΟΠ). Μέχρι πρόσφατα τους έδινε τη δυνατότητα συμβολαίου από ένα (1) μέχρι τρία (3) έτη! Τώρα το επεκτείνουν σε (6) χρόνια. Οι έφεδροι είναι η δεξαμενή της Μισθοφορικής Στράτευσης: από αυτούς θα στρατολογηθούν και οι Μισθοφόροι της ΕΛΔΥΚ, των πλοίων του Π.Ν. 

Προωθούν την Εναλλακτική θητεία, κρατώντας τις ισορροπίες με το στρατιωτικό κατεστημένο, για να μην συναντήσει ο ριζοσπαστισμός της νεολαίας το Κίνημα των Φαντάρων και για να μας εκμεταλλευτούν εργασιακά, προπαγανδίζοντας το «κοινωνικό τους πρόσωπο». 

Τέλος, συγκροτούν Συμβούλιο Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, για την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των ΑΕΙ με τον Στρατό, το ΝΑΤΟ και κυρίως τις πολεμικές βιομηχανίες. Ουσιαστικά συγκροτείται ο Στρατιωτικός Βραχίονας του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας Ασφάλειας, ο Στρατός που θα στηρίξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου. Οι αλλαγές στον στρατό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καπιταλιστική ανασυγκρότηση. 

Εμείς απαιτούμε Μείωση της Στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες για όλους, Κάλυψη του κόστους της θητείας από τον Στρατό. Να Καταργηθούν τα πρόστιμα Ανυποταξίας. Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Καλούμε την νεολαία να μην πάει Μισθοφόρος σε Στρατό-Αστυνομία. Να μπλοκάρουμε το Συμβούλιο Έρευνας για τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς, σε ΝΑΤΟ και Άξονες του Πολέμου με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο. Να μην θυσιαστούν νεολαία και εργαζόμενοι για τα κέρδη τους από ΑΟΖ και κοιτάσματα. Την Ειρήνη εξασφαλίζει μόνο ο κοινός αγώνας του κόσμου της εργασίας απέναντι σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ερντογάν-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να γυρίσουμε την πλάτη στους «εθνικούς στόχους» και να αγωνιστούμε για τα εργατικά συμφέροντα. 

Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου