Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ξέσπασε «πόλεμος» για το προσωπικό στα «κόκκινα» δάνεια της Πειραιώς

Αιφνιδιαστικές αλλαγές εργασιακών σχέσεων καταγγέλλει η ΟΤΟΕ και προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ για το κρίσιμο θέμα των εργασιακών σχέσεων 1.200 υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στη μονάδα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (Recovery Business Unit - RBU), καθώς η ΟΤΟΕ καταγγέλλει ότι άρχισαν ήδη να ανακοινώνονται στο προσωπικό αλλαγές εργασιακών σχέσεων και προχωρά αύριο σε απεργιακή κινητοποίηση στην RBU.
Όπως ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, «η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική, προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας. Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα. Η ΟΤΟΕ, θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη την προαναγγελία "αποφάσεων" που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους μας στην εργασιακή ανασφάλεια και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο».

Η πρώτη κίνηση της ΟΤΟΕ είναι η προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο σε όλες τις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στις 11.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας επί της οδού Αμερικής. Η ΟΤΟΕ προαναγγέλλει και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα που θα καθορίσει η Εκτελεστική Γραμματεία της, η οποία βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, σε άμεσο συντονισμό με τους Συλλόγους.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιδρούν στην προοπτική μεταφοράς τους σε μια εταιρεία που δεν θα ανήκει πλέον στην τράπεζα, αλλά θα πωληθεί σε επενδυτή. Η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς δεν έχει επιβεβαιώσει την απόσχιση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ανέφερε: «Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής και των εποπτικών δεσμεύσεών της, η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει σειρά επιλογών, σχετικά με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού. Με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Τράπεζα δηλώνει ότι δεν έχει ληφθεί από τα αρμόδια εταιρικά όργανα οποιαδήποτε απόφαση για σύναψη συμφωνίας σε σχέση με τον κλάδο διαχείρισης προβληματικών απαιτήσεων. Η Τράπεζα γνωστοποιεί άμεσα όσες πληροφορίες για γεγονότα ή καταστάσεις την αφορούν και είναι ανακοινώσιμες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα Πειραιώς έχει έμπρακτα αποδείξει τη διαχρονική δέσμευσή της στο σεβασμό και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και την προτίμησή της για επιχειρηματικές επιλογές με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και εργασιακή αποδοχή».https://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου