Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Γιατί να γίνουμε όλοι κομάντος;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συντελούνται πολύ σοβαρές τομές στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Ελληνικός Στρατός αλλάζει, τα δόγματα του τροποποιούνται και "προσαρμόζονται" στους νέους εχθρούς και τις νέες απειλές που προκύπτουν από τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει.
Πίσω επομένως από την αρθρογραφία  του καθεστωτικού τύπου καλούμαστε να ανιχνεύσουμε ποιος είναι αυτός ο επιθετικός ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που φυσικά δεν υπερασπίζονται καμιά Άμυνα και καμιά Εδαφική Ακεραιότητα!
Ο ελληνικός στρατός επομένως καλείται να εγγυηθεί:
1. τις επενδύσεις των ενεργειακών εταιρειών σε έναν χώρο πολύ ευρύτερο του Αιγαίου -βλέπε και εξ Ανατολάς Κίνδυνο-, από το Ιόνιο, την Νότια Κρήτη, το Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο χώρος ευθύνης ξεκινά από τα Βαλκάνια μέχρι τον Λίβανο, την Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, την Αίγυπτο και την Ιορδανία! Για αυτό οι Άξονες Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, με την συνδρομή ΗΠΑ-Γαλλίας, αλλά και αραβικών κρατών!
2. ουσιαστικά είναι η επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του Δυτικού αστικού κόσμου με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα αλλά και τις ευρύτερες γεωστρατηγικές επιδιώξεις, με αντιπάλους του τη Ρωσία-Κίνα-Τουρκία, όπως αυτές αλληλοσυνδέονται με τους ιμπεριαλιστικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου. Για αυτό στο επίκεντρο  επίσης βρίσκονται τα Βαλκάνια (αγωγοί, Συμφωνία των Πρεσπών, συζητήσεις για επαναχάραξη των συνόρων κλπ) όπου οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού αστικού κράτους συνδέονται με τους Αμερικανικούς σχεδιασμούς και εκφράζονται με την προνομιακή τους σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Οι συνεχείς ασκήσεις των Βαλκανικών στρατών με την Ελλάδα να καθοδηγεί, η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας από τον Ελληνικό Στρατό, η αστυνόμευση του εναέριου χώρου Μαυροβουνίου-Αλβανίας-Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποδεικνύουν τον αναβαθμισμένο ρόλο τους.
3. την Ασφάλεια και την Σταθερότητα, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Για αυτό η αρθρογραφία περιγράφει "Απειλές" στοχοποιώντας τα κινήματα του κόσμου της εργασίας που βάζουν στο επίκεντρο τους και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ σε μια πολύ ευρύτερη περιοχή καθώς πλέον περιγράφονται οι επιθετικοί-επεκτατικοί στόχοι (ΑΟΖ, χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ., οριοθέτηση ΑΟΖ με βάση το Καστελόριζο, επιβολή των ελληνικών συμφερόντων έναντι της Λιβύης ως επακόλουθο του πολέμου του 2011.
4. το μπλοκάρισμα των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη που θεωρείται προϋπόθεση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των κρατών της ΕΕ, με την καθοριστική συμμετοχή-συμβολή του Ελληνικού Στρατού.
5. πρώτα και κύρια όμως την ύπαρξη του πολεμικού βραχίωνα του ελληνικού κράτους που με τη μέγιστη αποφασιστικότητα και καταστρεφτικότητα θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!  
Όλα τα παραπάνω εξυπηρετούν οι συνεχείς παρεμβάσεις του αμερικανικού παράγοντα, αλλά κυρίως οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι αγορές όπλων και η προμήθεια μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Θυμίζουμε:
O Στρατός των Φτωχών, Πάροχος Ασφάλειας των πλουσίων και ιμπεριαλιστών! http://diktiospartakos.blogspot.com
Το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας-η ενοποίηση Αστυνομίας, Στρατού, Εξωτερικής Πολιτικής http://diktiospartakos.blogspot.com
«Αμερικανικό Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019» http://diktiospartakos.blogspot.com
Διέταξε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τους Επιτελικούς Αξιωματικούς-Κοινοί Εχθροί Ρωσία-Κίνα! http://diktiospartakos.blogspot.com
Θα αποκλείουν μετανάστες που ζητούν άσυλο από περιοχές της Ελλάδας με υπουργική απόφαση!! Με τροπολογία στο Νόμο για το Στρατό
http://diktiospartakos.blogspot.com


Σχέδιο ΓΕΕΘΑ: «Κομάντος» σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις-Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο στράτευμα!
Στο κείμενο που αναδημοσιεύουμε περιγράφονται οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί για την Αναδιοργάνωση του Ελληνικού όπως περιγράφηκαν από τον ΑΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου!
  • Διακλαδικότητα, μέγιστη Πολεμική Ετοιμότητα απέναντι "στις ασύμμετρες και σύγχρονες απειλές".
  • Έμφαση στους Μισθοφόρους Στρατιώτες και τις Ειδικές Δυνάμεις.
  • Το άρθρο ενώ περιγράφει μια νέα οπτική της εφεδρείας που δεν χρειάζεται στις σύγχρονες πολύ ταχύτατα εξελισσόμενες συγκρούσεις, ταυτόχρονα δεν ασχολείται με το φαινόμενο της εθνικιστικής ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ και των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων που εντάσσονται οργανικά στους παραπάνω σχεδιασμούς και στην πραγμάτωση των Δογμάτων Πολέμου/Καταστολής. [διάβασε επίσης: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους Φασίστες Πολεμοκάπηλους; http://diktiospartakos.blogspot.com
  • Το άρθρο ενώ περιγράφει τις επιχειρήσεις ανακατάληψης βραχονησίδων-νησιών, ξεχνά να μας παρουσιάσει την εμπλοκή όλων αυτών των δυνάμεων -ΟΥΚ, Πεζοναύτες, Αλεξιπτωτιστές κλπ- στην Άσκηση Μέδουσα, στις συνεκπαιδεύσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, την συμφωνία κοινής δράσης των Δυνάμεων Πεζοναυτών μεταξύ Ελλάδας-Ισπανίας-Ιταλίας που φυσικά δεν θα ανακαταλάβουν τα νησάκια στο Αιγαίο κλπ.
  • Τέλος, το κείμενο ξεχνά την εκπαίδευση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και άλλων μονάδων, των Ταγμάτων Εθνοφυλακής και των Λεσχών Εφέδρων για Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους εναντίον του εχθρού λαού [Στρατιωτική άσκηση ανακατάληψης εργοστασίων καταγγέλλει το δίκτυο Σπάρτακος https://info-war.gr]

Διαβάζουμε επομένως:

Tο μοντέλο των «κομάντος», δηλαδή την ευελιξία, την ταχύτητα και τον αιφνιδιασμό που χαρακτηρίζουν τις Ειδικές Δυνάμεις, σχεδιάζει να μεταφέρει σε όλο τον Ελληνικό Στρατό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου με στόχο οι Ενοπλες Δυνάμεις να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές απέναντι στις ασύμμετρες και σύγχρονες απειλές.

Τα παραπάνω στοιχεία διαθέτει σήμερα η διακλαδική δύναμη ταχείας αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων, η λεγόμενη ΔΕΛΤΑ, που αποτελείται από τα ικανότερα στελέχη του Στρατού (καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες, υποβρύχιοι καταστροφείς). Ανάμεσα στα καθήκοντά της είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νησιών. Ομως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως αποκάλυψε προ ημερών, επιδιώκει πλέον το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να υιοθετήσει τη λογική της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας που διακρίνει τη δύναμη ΔΕΛΤΑ.



Ο βασικός λόγος που το ΓΕΕΘΑ προχωράει σ' αυτόν τον σχεδιασμό είναι διότι οι επιτελείς του ελληνικού «Πενταγώνου» γνωρίζουν καλά πως μια εχθρική προσβολή μπορεί να γίνει στο Αιγαίο, αλλά ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα σημεία. «Σήμερα υπάρχει η δύναμη ΔΕΛΤΑ, αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» σημείωσε πριν από λίγες ημέρες ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου αναφερόμενος στις προθέσεις του Γενικού Επιτελείου. Οπως εξήγησε, «θέλουμε αυτό που θα σχηματίσουμε να μπορεί να επέμβει σε ένα, δύο, τρία σημεία αποτελεσματικά διότι και η περιοχή που έχουμε να καλύψουμε είναι τεράστια και οι δυνάμεις μας δεν είναι απεριόριστες». Επιδίωξή του - σημείωσε - «είναι να "χτίσουμε" ισχυρές δυνάμεις σε θάλασσα, ξηρά και αέρα και όχι μεμονωμένα, οι οποίες σε τόπο και χρόνο θα είναι έτοιμες να προσφέρουν το μέγιστο των υπηρεσιών τους».

Τι θα αλλάξει

Στόχος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι να υπάρχουν δομές και ομάδες του Στρατού σε όλη την επικράτεια έτοιμες να αντιδράσουν και να αποτρέψουν κάθε απειλή. Αυτό το νέο δόγμα αντίδρασης και αποτροπής - όπως εξηγούν από το ΓΕΕΘΑ - κρίνεται επιβεβλημένο καθώς πλέον μια σύγκρουση ή αυτό που συχνά αποκαλείται «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο «δεν θα έχει διάρκεια ημερών αλλά ωρών. Δηλαδή, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να αποτρέψεις μια προσβολή».

Οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, με τα σημερινά δεδομένα δεν έχει κανένα νόημα «να κινητοποιείς εφέδρους, πολλές μοίρες ή ολόκληρες μονάδες. Θα πρέπει με μία ομάδα, π.χ. με μία μοίρα με επαγγελματικά στελέχη ως επί το πλείστον και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, να αντιδράσεις ταχύτατα». Σε όλες τις εκπαιδεύσεις και τα σενάρια των μεγάλων ασκήσεων οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δοκιμάζονται στην ανακατάληψη βραχονησίδων ή τμημάτων νησιών. Κι αυτό διότι στόχος της γείτονος - αν ποτέ φτάσουμε σε ένα τέτοιο επεισόδιο - θα είναι η δημιουργία τετελεσμένων, ώστε η Τουρκία να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι συζητήσεων. Υπό αυτά τα δεδομένα, ο χρόνος αντίδρασης και η αποτελεσματικότητα των ελληνικών δυνάμεων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρούνται πολύ σημαντικά προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί βάρος σ' αυτόν τον τομέα. Οπως εξήγησε, ό,τι έχουμε σχεδιάσει πρέπει να το ξαναδούμε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτήν τη λογική υπηρετεί η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική προκειμένου οι πεζοναύτες να μη χάνουν καθόλου χρόνο και να επιβιβάζονται άμεσα στα αρματαγωγά και τα πλοία ταχείας μεταφοράς (Zubr) - που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά -, τα οποία θα τους μεταφέρουν στο Αιγαίο και στα νησιά για να επέμβουν εκεί. Προ ημερών όμως το υπουργείο Αμυνας ανέστειλε τη μεταφορά της 32ης στον Αυλώνα έπειτα από πιέσεις της τοπικής κοινωνίας του Βόλου…

Επιδίωξη είναι όλο το νέο μοντέλο να βασιστεί στη διακλαδικότητα των τριών Οπλων. Ναυτικό, Στρατός Ξηράς και Αεροπορία θα πρέπει δηλαδή να βρουν μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας - επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ - έτσι ώστε η συνεργασία και το αποτέλεσμα να είναι τα επιθυμητά σε ενδεχόμενο απειλής. https://www.tanea.gr
Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ   
ΔΕ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. 
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
  • ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
  • ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
  • ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!  
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού για τη φύλαξη της βάσης. 
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου