Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

153 ΤΕ Αφάντου η χειρότερη μονάδα-Ιστορικά αθλιότητας και κινδύνων για τους φαντάρους

Μας γράφει μια σειρούλα που μόλις απολύθηκε και τα ξέρει καλά.
Προειδοποιώντας τους νεοσύλλεκτους που σε λίγες μέρες πρόκειται να καταταγούν εκεί. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
153 ΤΕ Αφάντου, η χειρότερη μονάδα! 

Αυτό το στρατόπεδο υπολειτουργεί.

Δεν έχει ούτε ότι προβλέπεται.

Τα στελέχη είναι διακοσμητικά.
Ευτυχώς έχω φυγή από το στρατόπεδο λυπάμαι τα παιδιά που θα μπουν εκεί.
Όμως το στρατόπεδο έχει ιστορικό στις άθλιες συνθήκες και την αισχρή συμπεριφορά των στελεχών.
Συνάδελφοι σας καλούμε να Αγωνιστείτε μαζί μας από την πρώτη στιγμή Κατάταξης.

Για να υπερασπιστούμε μαζί τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

541 TE Αφάντου, Ρόδο: Κρυφτούλι παίζουν ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΡΙΟΙ

Σαν βόμβα έσκασε η ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ιδιαίτερα, αυτό που προβληματίζει όλους όσους διαπιστώνουν τι σημαίνει στρατιωτική θητεία στον σημερινό Ελληνικό Στρατό, είναι η αντιμετώπιση των στρατευμένων, αφού ΓΕΣ και Διοικητές των μονάδων μας θεωρούν σκλάβους!

Γιατί δεν είναι δυνατόν το Έτος 2018, έτος μάλιστα Μέριμνας Προσωπικού σύμφωνα με τον ΑΓΕΣ Στεφανή, οι διοικητές να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τους κοριούς...
Και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν για δύο λόγους:
γιατί δεν δίνουν χρήματα σε εξειδικευμένα συνεργεία να Απολυμάνουν, αλλά χρησιμοποιούν και πάλι τους φαντάρους για να ακολουθήσουν Επιπόλαιες Μεθόδους.
γιατί ενώ δίνονται τόσα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σε Εξοπλισμούς, επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, οι Διοικητές κάνουν Οικονομία και περιορίζουν με κάθε τρόπο τις δαπάνες που αφορούν τους φαντάρους
γιατί ενώ κτίζουν συνέχεια σύγχρονες κατοικίες για τους Αξιωματικούς -αυξάνοντας τα Προνόμια τους- οι φαντάροι μένουν σε άθλια στρατόπεδα που λειτουργούν "από αρχαιοτάτων χρόνων..." 
Αυτό συμβαίνει και στο 541 ΤΕ στην Αφάντου. Το στρατόπεδο έχει τεράστια προβλήματα λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης.
Η Διοίκηση κάνει αλλεπάλληλους ψεκασμούς με πρόχειρα μέσα, οι κοριοί υποχωρούν προσωρινά, αλλά σε δύο μέρες το πρόβλημα εμφανίζεται ξανά.
Κοινώς, παίζουν το Κρυφτούλι...
Για πόσο καιρό ακόμη θα παίζουν με την Υγεία μας;
Διαβάστε ακόμη: 541 TE Αφάντου: οι ΚΟΡΙΟΙ έκανα ΚΑΤΑΛΗΨΗ σε ολόκληρο στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού
Ποιος κοινωνικός ρόλος του Ελληνικού στρατού;
Ποιο Έτος Μέριμνας για το Προσωπικό που υποσχέθηκε ο ΑΓΕΣ Στεφανής;
Στο 541 ΤΕ Αφάντου, το έτος 2018, οι ΚΟΡΙΟΙ, μεγάλοι σαν κουκούτσια καρπουζιού, έκανα κατάληψη στη μονάδα και βρίσκονται παντού.
Τα μέτρα της διοίκησης είναι τουλάχιστον αποτυχημένα αφού ψεκάζουν και ξαναψεκάζουν τα στρώματα αλλά οι κοριοί είναι εκεί.
Το μέγεθος της Αποτυχίας της Διοίκησης να αντιμετωπίσει τους κοριούς και να εξασφαλίσει στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής αποδεικνύει το παρακάτω γεγονός.
Επικεφαλής της εκστρατείας επανακατάληψης της μονάδας είναι ο γιατρός ο οποίος επιβλέπει τους ψεκασμούς.
Οι κοριοί για να τον εκδικηθούν, μπήκαν και στα Ιατρεία!
Βέβαια, οι κατακουρασμένοι φαντάροι που έχουν να κοιμηθούν για μέρες και φέρουν παντού σημάδια των κοριών, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο αυτό το πρόβλημα.
Θέμα σοβαρό υπάρχει με το φαγητό αλλά και με τις εξόδους. Οι φαντάροι όχι μόνο βγαίνουν 2 φορές της βδομάδα αλλά μετά υποχρεώνονται να εξασκηθούν στον ποδαρόδρομο.
Ο Διοικητής βάζει κίνηση στρατιωτικού οχήματος μόνο για να μεταφέρει τα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό που καλοπληρώνονται αλλά όχι για τους φαντάρους που παίρνουν τον τρομερό μισθό των 8,7 ευρώ!
Η κατάσταση ελάχιστα άλλαξε από το 2016 όταν δημοσιεύαμε την ακόλουθη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ καθώς οι όποιες βελτιώσεις ήταν παροδικές και οι φαντάροι μετά από κάποιους μήνες αντιμετώπισαν αυτές τις άθλιες συνθήκες. 

Γράφαμε στις 19 Σεπτεμβρίου 2016
Μεγάλα τα παράπονα φαντάρων-στελεχών για τη διοίκηση του 294 ΤΕ Ρόδου
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων αλλά και στελεχών από το 294 ΤΕ στη Ρόδο.
Τα παράπονα όλων αφορούν την συμπεριφορά του Αντισυνταγματάρχη διοικητή ο οποίος φέρεται πολύ άσχημα και επιθετικά σε όλους. 
Με το παραμικρό «καμπανιάζει» όλο τον κόσμο ενώ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περιλούζει ανά πάσα στιγμή και δημόσια ακόμη και τα στελέχη της μονάδας.
Τα «πεταμένα χιλιάρικα» -όπως καθημερινά χαρακτηρίζονται τα χαμηλόβαθμα στελέχη όχι μόνο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν όσο καλύτερα μπορούν στα καθήκοντα τους, αλλά δείχνουν ένα πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο στηρίζοντας ψυχολογικά τους φαντάρους.
Ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο –κάνετε κουράγιο, μην δίνετε σημασία κλπ- προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά και τις αδικίες. 
Αναφερόμαστε στον τρόπο που χορηγούνται οι άδειες.
Αλήθεια, το ΓΕΣ γιατί δεν λαμβάνει την πρωτοβουλία να τσεκάρει τις άδειες που έχουν χορηγηθεί και να ελέγξει με ποια κριτήρια χορηγούνται αυτές.
Γιατί οι καταγγελίες που λαμβάνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτουν ότι τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν συνδέονται με την προσφορά υπηρεσιών των στρατευμένων! 
Όμως οι τελευταίες καταγγελίες δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Πρόσφατα είχε προηγηθεί και η επιστολή καταγγελίας που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο.
541 - 294 ΤΕ: ο διοικητής κάνει πόλεμο στους εξοδούχους ενώ οι φαντάροι χώνονται στυγνά![Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016]
Η κατάσταση στο στρατόπεδο Παπαποστόλου (Αφάντου Ρόδου) έχει καιρό φτάσει τους στρατιώτες σε οριακό σημείο αντοχής. Οι υπηρεσίες φύλαξης του στρατοπέδου διατηρούνται σε μεγάλο αριθμό τελείως αναντίστοιχο με το μέγεθος του στρατοπέδου και τις ανάγκες του, με μόνο σκοπό το να μην υπάρχουν εξοδούχοι (για παράδειγμα, δύο στρατιώτες την ημέρα υπηρετούν ως εφοδεύοντες, κάτι που θα έπρεπε να κάνουν στελέχη, ενώ διατηρούνται άσκοπες σκοπιές, όπως αυτή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου στις Καλυθιές). Οι μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών έχουν φτάσει μέχρι και 14, ενώ μηνιαίως ξεπερνιέται το όριο των νόμιμων υπηρεσιών, ενώ γίνονται κάποιες φορές και παράνομες διπλοϋπηρεσίες.
Η κούραση των στρατιωτών είναι τεράστια και η εκδούλευση δίνει και παίρνει, αφού ολόκληρο το πρωινό απασχολούνται σε κάθε είδους αγγαρεία “συντήρησης” του στρατοπέδου και όχι μόνο αυτού, καθώς στέλνονται για αγγαρεία και σε άλλα σημεία της Ρόδου (Ψίνθος, Αγ. Ανδρέας, παραλία Αφάντου, Κέντρο Αναψυχής Υπαξιωματικών). Η διοίκηση αρνείται συστηματικά στους στρατιώτες να προγραμματίσουν άδειες, ενώ πολλές φορές δίνει άδειες με το ζόρι για να ξεμείνει το προσωπικό από άδειες. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση προστίθεται και ο αυταρχισμός της διοίκησης, η οποία πειθαρχεί τους φαντάρους με βροχή από ποινές τις περισσότερες φορές χωρίς κανένα λόγο ή παράπτωμα ή ανύπαρκτες “απογευματινές εκπαιδεύσεις” με σκοπό να αργήσει η έξοδος των εξοδούχων. Η συμπεριφορά της διοίκησης είναι επιθετική και ειρωνική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατυπωθούν αιτήματα ευθέως.
Τα παράπονα που καθημερινά γίνονται δεν βρίσκουν αντίκρυσμα, αφού στρατοπεδάρχης είναι ο διοικητής της μίας εκ των δύο μονάδων του στρατοπέδου, η οποία μονάδα είναι “φάντασμα” καθώς ή δε θα έχει τοποθετημένους στρατιώτες ή θα τους διώχνει με τιμητικές άδειες και 10ωρα υπηρεσιακά. Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στρατιώτες να “βάζουν βύσμα” για να φύγουν ή να επισπεύσουν τη μετάθεση που δικαιούνται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου