Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Στην ΑΣΔΥΣ οι εξαντλημένοι Σκλάβοι φαντάροι καλύπτουν το κενό σε καθαρίστριες, οικοδόμους, κηπουρούς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ KΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ από την ΑΣΔΥΣ
Να σταματήσουν να φορτώνουν άσχετες, με τη θητεία, εργασίες στους φαντάρους

«Να προσληφθεί το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό και να σταματήσουν να φορτώνουν άσχετες εργασίες με τη θητεία στους φαντάρους».

«Είμαστε φαντάροι από την ΑΣΔΥΣ στο Γουδή στην Αθήνα. Οι περισσότεροι από μας έχουμε έρθει με μετάθεση από παραμεθόριο ή ΕΛΔΥΚ και πλησιάζουμε το τέλος της θητείας μας. Το τελευταίο διάστημα ήρθαμε αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων τα οποία φαντάζουν αδιανόητα για στρατόπεδο στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο στρατόπεδο, πέρα από τις απαραίτητες δικές μας καθαριότητες, οι στρατιώτες αναπληρώνουμε τη δουλειά των καθαριστριών - πολιτικού προσωπικού αφού η σύμβασή τους έχει λήξει.

Στα κτίρια όλων των κλάδων, κάνουμε εργασίες τις οποίες αφήνουν μισοτελειωμένες από εξωτερικές εργολαβίες επειδή η ΑΣΔΥΣ δεν πλήρωσε δύο-τρία παραπάνω μεροκάματα(;).

Ποτίζουμε ξερά φυτά με κουβάδες νερό τις μεσημεριανές ώρες γιατί όπως μας λέει ο στρατηγός "τα αυτόματα ποτίσματα κοστίζουν", ενώ η τσάμπα δουλειά που κάνει ο φαντάρος όχι, προσθέτουμε εμείς.

Υπάρχουν φαντάροι που παραπονιούνται για ταχυπαλμίες, υπερβολική κούραση, παθαίνουν ηλίαση, αλλεργίες κλπ. Μάλιστα, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να μην κάνουμε τις αγγαρείες πάντοτε τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος είναι αφόρητος και επικίνδυνος, αλλά η απάντηση που παίρνουμε είναι "λέτε βλακείες και τρέλες, κανείς δεν έπαθε ηλίαση από το σκούπισμα στον ήλιο", και "να φέρουμε χαρτί γιατρού πως έχουμε την τάδε πάθηση".

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν υπάρξει φαντάροι, που τον Ιούνη, ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο των 19 υπηρεσιών/μήνα. Μάλιστα, έχουμε αναλάβει υπηρεσίες και σε άλλα στρατόπεδα. Την ίδια στιγμή, η ομάδα χλοοκοπτικών που έχει συγκροτήσει ο λόχος μας εξυπηρετεί πρακτικά όλη την Αττική. Πολλές φορές μάλιστα, φαντάροι καταλήγουν να κουρεύουν χόρτα, να καθαρίζουν λέβητες κ.ά. σε σπίτια στελεχών και στρατηγών(!), πράγμα που δεν προβλέπεται από πουθενά. Μας χρησιμοποιούν σαν σύγχρονους σκλάβους, αφού πρακτικά δουλεύουμε τσάμπα για πράγματα άσχετα από τη θητεία μας.
Οι οδηγοί του γραφείου κινήσεως από την κούραση κοιμούνται κυριολεκτικά στα τιμόνια των οχημάτων, πράγμα πολύ επικίνδυνο. Ο αρμόδιος στρατηγός συμπεριφέρεται με υποτιμητικό τρόπο απέναντί τους ενώ δεν λογαριάζει την επικινδυνότητα ενός νυσταγμένου οδηγού στο τιμόνι.
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι απαράδεκτη και οφείλει να λυθεί άμεσα. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες και οι αγγαρείες που είναι άσχετες με τη στρατιωτική μας θητεία και εκπαίδευση. Να προσληφθεί το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό για τις εργασίες που χρειάζεται. Να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν σαν τσάμπα εργαζόμενους».

Η Επιστολή Καταγγελίας των συναδέλφων φωτίζει πολλές πτυχές της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων.
Νέοι που υποχρεώθηκαν να ντυθούν στα χακί για να υποστούν τα πάνδεινα, εργαζόμενοι με τις χειρότερες εργασιακές σχέσεις σε καθεστώς Σκλάβου για να ικανοποιούνται τα προνόμια των στρατιωτικών, για να συντηρούνται χωρίς εργατικό κόστος μέσα και εγκαταστάσεις, για να προπαγανδίζουν οι κυβερνήσεις του "κοινωνικό ρόλο" του στρατού κλπ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε το 2014 να σταματήσουν όλα αυτά.
Δεν το έκανε.
Αντίθετα η εργασιακή μας εκμετάλλευση απογειώθηκε.
Με χαρά όμως διαπιστώνουμε ότι ο 902.gr (όπου και δημοσιεύτηκε αρχικά η καταγγελία) θίγει το ζήτημα αυτό.
Μάλιστα παρουσιάζει την Επιστολή Καταγγελίας που βρίθει της φρασεολογίας και των αιτημάτων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ίσως οι σύντροφοι να διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα μας.
Το κίνημα των Φαντάρων, στο οποίο τους καλούμε να συμμετέχουν με τις ιδέες και την αγωνιστικότητα τους έχει μέτωπο με την κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τον Ελληνικό Στρατό που εκμεταλλεύεται, καταπιέζει τους συναδέλφους και μας θεωρεί Αναλώσιμους για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των πετρελαϊκών εταιρειών και των επενδυτών!
Απαιτείται επομένως όσο ποτέ ένα Κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό.
Η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων έχει και μια άλλη διάσταση.
Ουσιαστικά με το να μας βάζουν να δουλεύουμε ως Δούλοι, καλύπτουμε θέσεις εργασίας και εντείνουμε την Ανεργία, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.
Πρέπει να αντισταθούμε στην Εργασιακή Εκμετάλλευσης.
Και σε αυτή την αγωνιστική προσπάθεια έχουν λόγο και πρέπει να συμβάλλουν τα εργατικά σωματεία και συνολικά ο κόσμος της εργασίας.
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com 
diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου