Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Τι τρέχει με τα εθνικιστικά-φασιστικά Τάγματα Εθνοφυλακής; Δίνουν ρόλο σε φασίστες-μιλιταριστές στην Εσωτερική Ασφάλεια και Επιστρατεύουν Φτωχές Γυναίκες με Νέο Νόμο;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέτει ευθέως δύο ερωτήματα:
Συνδέεται η Αποστρατεία του τότε ΑΓΕΣ Στεφανή -σημερινού ΑΝΥΕΘΑ- που πολύ εκτιμούσαν ότι θα είναι ο επόμενος ΑΓΕΕΘΑ, με τους χειρισμούς του στο θέμα της Εθνοφυλακής;
Ποιος ο ρόλος του Αμερικανικού παράγοντα και ιδίως του Αμερικανού πρέσβη με την συγκρότηση και λειτουργία των εθνικιστικών Ταγμάτων Πολιτοφυλακής;
Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος σταθμός της πορείας του πρέσβη  Τζέφρυ Ρ. Πάιατ ήταν η Ουκρανία, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην Ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης και στον εμφύλιο που συντάραξε την χώρα. Στα δραματικά γεγονότα ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο ρόλος της Εθνικής Πολιτοφυλακής (National Militia), μιας υπερεθνικής οργάνωσης που συνδέεται στενά με το Αζοφικό κίνημα της Ουκρανίας , την ακροδεξιά ομάδα που έχει στρατιωτική πτέρυγα, πολιτικό κόμμα (National Corps) και τα μέλη του είναι ανοιχτά νεοναζί (εθνικοσοσιαλιστές).

Τα ερωτήματα αυτά τα θέτουμε γιατί σε δύο τουλάχιστον σάιτ που ασχολούνται με τα ζητήματα του Πολέμου και του Στρατού (armynow.net, defencereview.gr ) διαβάζουμε την ίδια κατά αυτούς προβαλλόμενη ως Αποκλειστικότητα: "Αυτό είναι το σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της Εθνοφυλακής, άριστες οι προοπτικές"
Η κυβέρνηση ΝΔ έρχεται να βάλει έναν ακόμη λίθο για την συγκρότηση του Επιχειρηματικού Κράτους Πολέμου/Καταστολής.

Προβάλλοντας λοιπόν τις ανάγκες πολεμικής προετοιμασίας για να αντιμετωπιστεί η "τουρκική επιθετικότητα" -όπως αρέσκονται να προπαγανδίζουν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι και οι εθνικιστές τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα- προχωρούν ένα ακόμη βήμα στην Στρατιωτικοποίηση του λαού μας και στην ενσωμάτωση επικίνδυνων φασιστών και μιλιταριστών στον Πολεμικό Μηχανισμό, έχοντας ως επιχειρησιακό αντικείμενο και την Επιβολή της Εσωτερικής Ασφάλειας!

Στρέφουν δηλαδή τους μιλιταριστές φασίστες εναντίον του εσωτερικού εχθρού -εργατικό κίνημα, πρόσφυγες-μετανάστες, μειονοτικοί πληθυσμοί- και ταυτόχρονα εμπλέκουν τα επικίνδυνα αυτά Τάγματα Εθνοφυλάκων στην ενεργειακή ασφάλεια και στη θωράκιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μάλιστα, προωθούν την Αμοιβή τους, αλλά και την ενσωμάτωση των Γυναικών.

Να θυμίσουμε ότι ήταν οι Καμμένος-Στεφανής οι οποίοι Παραβιάζοντας τον Νόμο είχαν διεξάγει άσκηση Τάγματος Εθνοφυλακής με την συμμετοχή Γυναικών. Ήταν μια παράλληλη μεθόδευση για να υλοποιηθούν τα ακροδεξιά σχέδια του τότε Υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Στράτευση των Φτωχών Γυναικών.

Τώρα διαβάζουμε στα σχέδια που διαρρέουν ότι πρόθεση τους είναι και η Στράτευση των Φτωχών Γυναικών αλλά και η Ενσωμάτωση τους στα Τάγματα της Εθνοφυλακής!

Ποιες όμως είναι οι παράμετροι αυτών των σχεδιασμών καθώς διαρρέουν ότι αναμένεται να συνταχθεί και να κατατεθεί στη Βουλή νέος νόμος «περί Εθνοφυλακής» ;  

Που προβλέπει
  • δημιουργία και συγκρότηση μονάδων Εθνοφυλακής και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττική και Θεσσαλονίκη με τομείς όμως την κυβερνοάμυνα και νοσηλευτική/Ιατρική αλλά και τεχνικές ειδικότητες.
  • την εθελοντική συμμετοχή των γυναικών αφού ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης, σε περιοχές όπως ο Έβρος αλλά και το Ανατολικό Αιγαίο.
  • την πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τον λαό μας της δημιουργίας νέου Κλάδου στο ΓΕΕΘΑ, με υπαγωγή σε αυτόν των Διευθύνσεων Εθνοφυλακής, Επιστράτευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.

Επισημαίνεται ότι ο ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής  έχει ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ και κατ’ επέκταση από τα Επιτελεία χρονικό πίνακα υλοποίησης την 13 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά όλα όσα σχεδιάζει ο ΥΦΕΘΑ να προωθήσει στο νέο νόμο για τους Εθνοφύλακες:

– Σύνταξη νέου σύγχρονου Νόμου «Περί Εθνοφυλακής», που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, λύνοντας χρόνιες αγκυλώσεις, που δημιουργούν τροχοπέδη στην αναβάθμιση της Εθνοφυλακής. (τα συμπεράσματα δικά σας)

– Εκπόνηση Στρατιωτικού Κανονισμού, που να ρυθμίζει τις λεπτομέρειες λειτουργίας της.

– Δημιουργία – συγκρότηση Μονάδων Εθνοφυλακής στην Αττική και Θεσσαλονίκη, με τομείς την Κυβερνοάμυνα – Νοσηλευτική/Ιατρική και τεχνικές ειδικότητες που άπτονται στην ενίσχυση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών

– Αναβάθμιση και καθορισμός νέας πολιτικής εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, η οποία να εδράζεται στην αποστολή της Μονάδας που υπάγονται και να πραγματοποιείται εθελοντικά και σε ημέρες εκτός Κυριακής.

– Θέσπιση κινήτρων για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση, με επιδίωξη το έτος 2023 να ανέλθει στο 100%. (Το έτος 2018 το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 35%, ενώ το έτος 2019 παρατηρείται μείωση του ποσοστού συμμετοχής). (επηρεάζεται φαίνεται από τα διαλυτικά φαινόμενα του ναζιστικού χώρου)

– Αύξηση στο ποσοστό επάνδρωσης των ΤΕΘ, ιδίως των Νήσων Ανατ. Αιγαίου και του Ν. Έβρου, εξετάζοντας τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής του γυναικείου προσωπικού, αφού ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης.

– Ενίσχυση των εκπαιδευτικών και λοιπών δράσεων των Εθνοφυλάκων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ειδικής Συνεργασίας Σύσφιξης Σχέσεων», τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Ανύψωση ηθικού των Εθνοφυλάκων, με την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εξωστρέφειας, καθώς και με την άμεση επικοινωνία τους, για την αξιοποίηση νέων ιδεών και προτάσεών τους για τον εν λόγω θεσμό. (να θυμίσουμε εδώ το πως τους ενσωμάτωσαν στις Στρατιωτικές Παρελάσεις και τις επιτυχημένες παρεμβάσεις του αντιπολεμικού κινήματος για να μπλοκάρει αυτή τη μεθόδευση όπως στο Δήμο Αργυρούπολης!)
– Ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη αποζημίωση των Εθνοφυλάκων, για την παροχή υπηρεσιών τους.

Εξέταση δημιουργίας νέου Κλάδου στο ΓΕΕΘΑ, με υπαγωγή σε αυτόν των Διευθύνσεων Εθνοφυλακής, Επιστράτευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει εδώ και καιρό προσπαθήσει να ενημερώσει τον λαό μας για αυτές τις επικίνδυνες Πολεμοκάπηλες και Κατασταλτικές μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς. Σας θυμίζουμε:
Φτιάχνουν Τάγματα Εθνοφυλακής στην Αττική και τα εμπλέκουν στην Εσωτερική Ασφάλεια;

Σοβαρές φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στην επιχείριση Στρατιωτικοποίησης του λαού μας που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας ως πρότυπο το κράτος του Ισραήλ.
Πρόσφατα σε ανακοίνωση μας επισημαίναμε ότι: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονη είναι η αρθρογραφία των γνωστών επικίνδυνων μιλιταριστικών σάιτ σχετικά με την Εθνοφυλακή. 
Διαδίδεται η πληροφορία ότι η κυβέρνηση της σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα νέο Νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή και την Εφεδρεία. 
Μάλιστα, στους αντιδραστικούς αυτούς σχεδιασμούς φέρεται να πρωτοστατεί ο Υφυπουργός Άμυνας Στεφανής που ως Αρχηγός ΓΕΣ είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόπειρα γενικευμένης στρατιωτικοποίησης του λαού μας με βασικό όχημα τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων και τις διάφορες Ενώσεις των μιλιταριστικών στις Ειδικές Δυνάμεις. http://diktiospartakos.blogspot.com
Νέες αποκαλύψεις ακροδεξιών και μιλιταριστικών σάιτ αναφέρουν ότι "Στην Αττική για πρώτη φορά συγκροτούνται Τάγματα Εθνοφυλακής εκ των οποίων: Τάγμα Μηχανικού, Τάγμα Πληροφοριών, Τάγμα Υγειονομικού και Τάγμα Εθνοφυλακής αντίστοιχο μονάδων των Νησιών και της Θράκης. Για πρώτη φορά γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να συγκροτηθούν Τάγματα ειδικών ρόλων και σκοπού όπως Μηχανικού, Πληροφοριών και Υγειονομικού.
Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει την ένταξη ατόμων με ειδικές ικανότητες όπως χειρισμού βαρέων μηχανημάτων, την ύπαρξη ειδικών μηχανημάτων και χωματουργικών μέσων που χρησιμοποιούνται από συμπολίτες μας ενώ στο Τάγμα Πληροφοριών και Πληροφορικής, θα ενταχθούν άτομα με πολύ συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις όπως πληροφορικής, επικοινωνιών και διαβιβάσεων.Τέλος, στο Τάγμα Υγειονομικού θα αξιοποιηθούν πολίτες από τον χώρο της νοσηλείας, φροντίδας και περίθαλψης επαγγελματιών του χώρου της Υγείας.
Η συγκρότηση αντίστοιχων Ταγμάτων Εθνοφυλακής ξεκινά πιλοτικά από την Αττική και σταδιακά διευρύνεται και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας. Στόχος είναι η συγκρότηση μονάδων επιφορτισμένες με καθήκοντα πολιτικής προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας έναντι πάσης φύσεως απειλών. Η συγκρότηση Τάγματος Πληροφοριών και Πληροφορικής γίνεται πάνω στα Ισραηλινά πρότυπα και είναι η μεγαλύτερη καινοτομία του παρόντος σχεδίου.
Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις με τα Τάγματα Εθνοφυλακής συνδέονται άμεσα με τις αλλαγές που προωθούνται στο Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και τον ρόλο που αναλαμβάνει ο Στρατός ως Πάροχος Ασφάλειας. diktiospartakos.blogspot.com

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και το νέο καπιταλιστικό παραγωγικό μοντέλο που προωθεί ο αστικός κόσμος με το καθηγητικό-δημοσιογραφικό-μιντιακό-πολιτικό αστικό κατεστημένο να ντύνει καθημερινά με κραυγές καθεστωτικής προπαγάνδας, έχει συστατικό στοιχείο την Καταστολή και τον Πόλεμο, στοχοποιώντας τον Εχθρό-Εργαζόμενο λαό που θέλει Δούλο και Αναλώσιμο! diktiospartakos.blogspot.com
Απαιτείται η συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικούς μετώπου ενάντια στο Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και την καπιταλιστική τους Ανάπτυξη. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου