Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

H Προβαλλόμενη από την προπαγάνδα ένταση σε Αιγαίο-Κύπρο και ο πραγματικός εχθρός!


Στην καθεστωτική προπαγάνδα, αιχμή της οποίας υπήρξε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για να την ακολουθήσουν τα υπόλοιπα καθεστωτικά και μιλιταριστικά-εθνικιστικά ΜΜΕ, κυριάρχησε και κυριαρχεί η κλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο.

Αιτία της "η τουρκική επιθετικότητα", όπως αρέσκονται να περιγράφουν την κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεταξύ ελληνικού-τουρκικού κράτους για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών παγκόσμιας σημασίας, ενώ ο ενδο-ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ελλοχεύει.

Από τη μια μεριά έχουμε τις ακραίες δηλώσεις του Προέδρου Παυλόπουλου που τόνισε ότι οι γείτονες «οφείλουν να σεβασθούν το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο, να σεβασθούν τα σύνορα, το έδαφος, την ΑΟΖ της Ελλάδας, που είναι σύνορα, έδαφος και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης», περιγράφοντας την ελληνική επιθετικότητα-επεκτατικότητα και τις εξτρεμιστικές δηλώσεις Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων... 
[Διαβάστε επίσης: Ποιά ψέματα για την ''ελληνική ΑΟΖ'' νομιμοποιούν τον πόλεμο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο http://diktiospartakos.blogspot.com]
Από την άλλη μεριά έχουμε δηλώσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, από πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ (Συρίγος) που θέτουν ζήτημα Συνδιαχείρισης και περιγράφουν τους όρους.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Μακεδονομάχου Μίκυ Θεοδωράκη για το ζήτημα αυτό.
Βεβαίως, οι δηλώσεις πολιτικών συνοδεύονται από έχουμε τις στρατιωτικές κινήσεις και την παρουσία των Τουρκικών ωκεανογραφικών που δημιουργούν δεδομένα.  
Μία εβδομάδα μετά την εξαγγελία Τσαβούσογλου πως ένα τέταρτο τουρκικό πλοίο, το «Ορούτς Ρέις», θα κατευθυνθεί προς την Κύπρο, το ερευνητικό σκάφος απέπλευσε από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και με την συνοδεία πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων πλέει για Κύπρο.
Δυο ελληνικές φρεγάτες που παρακολουθούν κάθε του κίνηση και βρίσκονται σε ετοιμότητα σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το Υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα και πάλι με την εφημερίδα Καθημερινή, την ίδια ώρα, το αδελφό πλοίο του «Ορούτς Ρέις», το «Μπαρμπαρός», βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κύπρου και διεξάγει έρευνες, ενώ το «καρέ» της τουρκικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο συμπληρώνουν το «Γιαβούζ» στα ανατολικά, ανοιχτά της Καρπασίας, και το «Φατίχ» στα δυτικά.

Και ενώ κινητικότητα καταγράφεται στις διαδικασίες Διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, αναλυτές τονίζουν ότι διεξάγεται μια άτυπη τεράστια διαπραγμάτευση με πολιτικούς και στρατιωτικούς όρους, όπου κανείς δεν αποκλείει ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτους όρους. Ουσιαστικά ο Ακήρυκτος πόλεμος σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο σωβεί και τον τόνο δίνουν η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των δύο χωρών. 
Οι εξελίξεις στην Λιβύη, όπου η Τουρκία στηρίζει πολεμώντας στο πλευρό της την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, την οποία επιχειρούν να ανατρέψουν μέσω του ισχυρού άνδρα της Ανατολικής Λιβύης Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, σχετίζονται άμεσα με τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Γιατί το πραγματικό επίδικο της κόντρας για το Καστελόριζο, είναι εκτός των άλλων, τα κοιτάσματα που βρίσκονται μεταξύ Λιβύης-Κρήτης και αυτή την στιγμή έχουν παραχωρηθεί στην Κοινοπραξία TOTAL-EXXON MOBIL-ΕΛ.ΠΕ.
Το Διεθνές Δίκαιο χρησιμοποιείται είτε ως εργαλείο, είτε ως πρόσχημα. 

Παράλληλα και ταυτόχρονα, καλλιεργείται κλίμα "εθνικής ανασφάλειας" και απαιτείται "εθνική ενότητα" από τον κόσμο της εργασίας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου βρίσκει την κυβέρνηση της ΝΔ να προωθεί πληθώρα αντεργατικών και κατασταλτικών μέτρων, να αναδιαμορφώνει το Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας-Ασφάλειας κ αι να αναδιοργανώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις προβάλλοντας την "τουρκική επιθετικότητα", ενώ τέλος στις αρχές Οκτωβρίου προσδιορίζεται χρονικά η υπογραφή της νέας Στρατηγικής Πολεμικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ. 

Κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και πρόσδεση των Πανεπιστημίων στην Πολεμική Βιομηχανία, το ΝΑΤΟ και τον Στρατό, εξτρεμιστικά μέτρα εναντίον των προσφύγων-μεταναστών και όξυνση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αύξηση της Στρατιωτικής θητείας, νέοι εξοπλισμοί και προσλήψεις 10000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, αναδιοργάνωση των Εθνικιστικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής που με νόμο θα εμπλέκονται στην εσωτερική ασφάλεια, έχουν ως παρανομαστή την εγγύηση της ενεργειακής ασφάλειας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 


ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ/ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Για Εμάς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ο πόλεμος της αστικής τάξης και του αδίστακτου πολιτικού της προσωπικού διεξάγεται με διαφορετικούς όρους, αλλά για τους ίδιους λόγους, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. 
Η Κινητοποίηση της 10ης Ιουλίου και η δυναμική που αποκάλυψε έστειλε το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και σε όλους. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παίρνει σαφή θέση και καλεί σε Κοινό Αγώνα: 
Μας ζητούν να πάμε να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, για τα πετρέλαια-φυσικό αέριο και τα κέρδη τους, για την EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, Kατάρ, τους Κοπελούζο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίο! 
Καλούμε σε Κοινή Πάλη Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, τον εργαζόμενο λαό και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στον Διακρατικό Πόλεμο που μας οδηγούν. 
Ενάντια στα Θερμά Επεισόδια που θα χυθεί το Δικό Μας Αίμα για τα Δικά τους Συμφέροντα ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ τους και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για τους λαούς της περιοχής. 
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., ενάντια στις κυβερνήσεις της βάρβαρης ταξικής επίθεσης και της στυγνής κρατικής καταστολής
 ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. 
Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες. 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. 
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. 
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.
 ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο. 
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. 
Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com 
diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου