Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Απολύονται χιλιάδες γιατροί, προσλαμβάνονται άλλοι τόσοι μπάτσοι. Εξοχα! Επιστροφή στην "κανονικότητα"!

Κάποιοι -πιθανόν αντικοινωνικά στοιχεία- δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και την σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, η χώρα μας επιστρέφει στην "κανονικότητα", όπως αυτή την οραματίζεται η κυβέρνηση της δεξιάς.
Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο που παραπέμπει σε αλήστου μνήμες εποχές τις οποίες το εκλογικό σώμα έχει καταδικάσει επιλέγοντας την εποχή των "αρίστων".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων αντιδράσεων είναι η ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Σ' αυτή ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: "1.100 συνάδελφοι απολύονται, τμήματα και κλινικές απειλούνται με κλείσιμο αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι συνάδελφοι επικουρικοί είναι οι μοναδικοί γιατροί που υπηρετούν".
Μα είναι σοβαροί οι συνδικαλιστές γιατροί; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν το αυτονόητο; Τι σημασία έχει να εξαϋλωθεί κάθε δομή παροχής δημόσιας υγείας που έχει απομείνει; Εχει κανένα νόημα αν θα απολυθούν 1.100 γιατροί απ' τα δημόσια νοσοκομεία;
Το ουσιαστικό είναι να υπάρχουν λεφτά για να πληρώνονται οι 1.500 νέοι αστυνομικοί που προσέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ και να υπάρχουν κονδύλια για την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών μηχανισμών.
Το ότι απολύονται χιλιάδες γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία, θα κάνουμε θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου