Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ολοένα αποκαλύπτεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με το ενεργειακό ζήτημα, τον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών, οι καθημερινές επιδείξεις κρατικής τρομοκρατίας, οι πολεμικές προετοιμασίες και η διασύνδεση με τις ευρύτερες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, είναι αλληλένδετες.
Σηματοδοτούν το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας στην Ελλάδα που έρχεται να θωρακίσει το μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης και να δώσει Εγγυήσεις για την εξασφάλιση της Ενεργειακής Ασφάλειας, είτε αυτό σημαίνει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και αγωγούς, είτε διεκδίκηση ΑΟΖ και ενεργειακών κοιτασμάτων που εντείνουν τον Ελληνο-Τουρκικό Ανταγωνισμό.
Ταυτόχρονα τονίζουν τον αναβαθμισμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο της Ελλάδας (χαρακτηριστικό επεισόδιο η Συμφωνία των Πρεσπών και η δράση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια) που επιπλέον αναλαμβάνει ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο και εντάσσεται πλήρως στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. 
Σημαντική συνιστώσα αυτών των στρατηγικών επιλογών του Ελληνικού κεφαλαίου, που υπηρετεί το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αποτελεί η νέα Συμφωνία για την παρουσία των Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα που αναμένεται να υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ν. Δένδια και Μ. Πομπέο, κατά την έλευση του δεύτερου στις 5 – 7 Οκτώβρη στην Αθήνα για το β’ γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου».

Να επισημάνουμε ότι η διαδικασία εγκαινιάστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το Δεκέμβρη του 2018 στην Ουάσιγκτον, γεγονός που τονίζεται από τον Αμερικανό πρέσβη σε κάθε ευκαιρία.
041108-N-0780F-066 Crete, Greece (Nov. 8, 2004) — The Nimitz-class aircraft carrier USS Harry S. Truman (CVN 75) stands out of Souda harbor in Crete, Greece, following a four day port visit to Greece’s largest island. Trumanís Carrier Strike Group Ten (CSG-10) and her embarked Carrier Air Wing Three (CVW-3) are currently on a regularly scheduled deployment in support of the Global War on Terrorism. U.S. Navy photo by Paul Farley
Τα βασικά στοιχεία της νέας συμφωνίας είναι:

— Η συνέχιση της λειτουργίας της βάσης της Σούδας και η επέκταση των εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή η βάση της Σούδας είναι η πιο σημαντική αμερικανική βάση στην ευρύτερη περιοχή.

— Η στρατιωτικοποίηση ενός τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η χρήση του από το αμερικανικό Ναυτικό. Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξανδρούπολη ήταν το επίκεντρο της δραστηριότητας των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από τον Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018.

— Η εγκατάσταση βάσης εκπαίδευσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα .

— Η χρήση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αμερικανικών UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) .

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η χρονική διάρκεια της συμφωνίας πλέον δεν θα προσδιορίζεται (κυκλοφορούσαν σενάρια για διάρκεια 10 χρόνων), αντίθετα θα είναι «ανοικτή» σε βάθος χρόνου και θα μπορεί να ακυρωθεί μόνο αν καταγγελθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά… 



ΣΟΥΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Η αναβάθμιση της Αμερικανικής βάσης στην Σούδα και οι ελληνικοί προσανατολισμοί δεν πρέπει να μας κάνουν να χάνουμε την συνολική εικόνα.

Καταρχήν, μακρυά από εμάς οι θεωρίες της Εξάρτησης και της Αμερικανοδουλείας.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσδοκούν την αναβάθμιση των βάσεων και τα έργα που θα γίνουν σε αυτές προκειμένου να αναπτύξουν ένα ευρύτερο υπηρεσιακό ρόλο.

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει αναλύσεις που αποκαλύπτουν ότι το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει τη μεταφορά και εγκατάσταση του μισού Ναυστάθμου στην Κρήτη (στις νέες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο πλαίσιο της συμφωνίας) καθώς πλέον η επιχειρησιακή ακτίνα δράσης του Πολεμικού Ναυτικού δεν είναι τα εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά η Ανατολική Μεσόγειο, με αναβαθμισμένο ενδιαφέρον για την Λιβύη (δείτε τα κοιτάσματα μεταξύ Λιβύης-Νότιας Κράτης), σε συνδυασμό με τις Νατοϊκές ανάγκες.

Η νέα βάση στην Αλεξανδρούπολη (ίσως πλέον πρέπει να μιλάμε για μια πόλη-Αμερικανική βάση) συνδέεται με το ενεργειακό ζήτημα, καθώς μετατρέπεται σε ενεργειακή πύλη για το αμερικανικό φυσικό αέριο που διεκδικεί τις βαλκανικές-ευρωπαϊκές Αγορές από την Ρωσία, με συνέπεια την ένταση του ανταγωνισμού. Βεβαίως οι αμερικανικοί σχεδιασμοί για την Αλεξανδρούπολη την εντάσσουν σε πλάνα για τον Βόσπορο και τον Καύκασο!    

Όμως δεν είναι μόνο η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη.

Τεράστια σημασία έχει πλέον και η Θεσσαλία για τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, κάτι που το έχει επισημάνει ξανά και ξανά το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ περιγράφοντας τις ασκήσεις των στρατιωτικών τους δυνάμεων, είτε αυτοτελώς, είτε στο πλαίσιο συνεκπαιδεύσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η σχετική αρθρογραφία για το Στεφανοβίκειο είναι αποκαλυπτική. Σύμφωνα με αναλυτές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, και μάλιστα με μόνιμη παρουσία, «ρίχνουν» οι ΗΠΑ, ενόψει των προγραμματισμών που προβλέπει η αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συμφωνίας. 

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν, όπως δήλωσαν πρόσφατα Αμερικανοί Αξιωματούχοι, να αυξήσει την παρουσία της στο Στεφανοβίκειο του Βόλου. Ένα πρώτο δείγμα των Αμερικανικών προθέσεων έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγους μήνες, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα από την πρόσφατη εμπειρία των Ενόπλων Δυνάμεων τους που «ξεχειμώνιασαν» στον Βόλο με ελικόπτερα Apache, Chinook, Black Hawk, σκοπεύουν να το επαναλάβουν από τον επόμενο μήνα με μεγαλύτερη δύναμη που θα ξεπεράσει ίσως τα 400 στελέχη και σχεδόν ίδια δύναμη ελικοπτέρων.


Νέες αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο
Το δεύτερο χειροπιαστό στοιχείο για την αύξηση της Αμερικανικής παρουσίας στον Βόλο, αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ κατά την ομιλία του στο στρατηγικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε δηλώσει:
«Ανυπομονούμε για την επόμενη μετακίνηση της αμερικανικής αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο μέσα στους επόμενους μήνες. Η κοινή μας δουλειά ωφελεί την Ελλάδα, ενδυναμώνει τη συμμαχία και κάνει πιο ασφαλή την περιοχή».

Το τρίτο στοιχείο του ρεπορτάζ από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα διαμειφθέντα στο πλαίσιο των συμφωνιών που πρόκειται να υπογραφούν τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει και πρόβλεψη η οποία αναβαθμίζει το Στεφανοβίκειο, με την κατασκευή από τους Αμερικανούς και δικών τους εγκαταστάσεων μέσα στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην Στρατιωτική Συμμαχία ΗΠΑ-Ελλάδας και τους σχεδιασμούς του Πολέμου.

Ενάντια στον Ελληνο-Τουρκικό Ανταγωνισμό και τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Καλούμε σε Κοινή Πάλη Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, τον εργαζόμενο λαό και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στον Διακρατικό Πόλεμο που μας οδηγούν.

Ενάντια στα Θερμά Επεισόδια που θα χυθεί το Δικό Μας Αίμα για τα Δικά τους Συμφέροντα

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ τους και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για τους λαούς της περιοχής

Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., ενάντια στις κυβερνήσεις της βάρβαρης ταξικής επίθεσης και της στυγνής κρατικής καταστολής

ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. 
Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. 
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. 
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Όχι στην απάνθρωπη αντιμεταναστευτική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Οι αποστολές ευρωπαϊκών στόλων (επιχείρηση ΣΟΦΙΑ) και η συνεργασία με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης (ενίσχυση με χρήματα, όπλα και εκπαίδευση στο ΚΕΝΑΠ Κρήτης) σημαίνει Βασανιστήρια και Δολοφονίες Προσφύγων-Μεταναστών από την Ευρώπη Φρούριο. 
Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com 
diktiosprartakos@hotmail.com