Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Πομπέο: Οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε Κίνα και Ρωσία


ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ:
Η είδηση αυτή αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους της αμερικανικής πολιτικής που έχουν ως στόχο τον έλεγχο μονοπωλιακά της περιοχής των Βαλκανίων σε οικονομικό-πολιτικό επίπεδο. Σχεδιασμοί που οξύνουν τους ανταγωνισμούς με την Κίνα και την Ρωσία. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται ο ελληνικός αστικός κόσμος, μια πραγματική απειλή για τον λαό μας και τους λαούς των Βαλκανίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, στην περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα στο Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία προειδοποίησε τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών για τους κινδύνους από τις κινεζικές επενδύσεις στην τεχνολογία και τις υποδομές αλλά και για την «ολέθρια» επιρροή των «ρωσικών τρολ».
«Όπως το έκανα και σε άλλα ταξίδια μου στην Ευρώπη, προειδοποίησα επίσης για τους κινδύνους που κρύβουν οι κινεζικές επενδύσεις σε ευαίσθητες τεχνολογίες και τη στρατηγική δωροδοκιών της Κίνας για να εξασφαλίζει συμβάσεις» για έργα υποδομών, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας στην Οχρίδα. «Θέλουμε να επιτύχει η Βόρεια Μακεδονία, όχι να παλεύει με τη διαφθορά και το χρέος», πρόσθεσε.

Η σύντομη επίσκεψη του Πομπέο στις δύο μικρές χώρες των Βαλκανίων είχε ως στόχο να συζητηθεί ο ρόλος τους στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου