Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Άσκηση Blue Flag 2019: Στην έρημο του Ισραήλ η πολεμική Προετοιμασία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται "την άμυνα της χώρας..., την εδαφική ακεραιότητα..."!
Μάλλον αμηχανία σκορπά η προσπάθεια να απαντηθεί αυτή η ερώτηση αν κάποιος διαβάσει τα όσα γράφουν μιλιταριστικά σάιτ για την Άσκηση Blue Flag 2019, που διεξάγεται στο Ισραήλ. Σάιτ που τονίζουν ότι "τα ελληνικά "γεράκια" αποκομίζουν σημαντικά οφέλη από την συμμετοχή τους στην Blue Flag", καθώς πιλότοι, μηχανικοί και F-16 Block 52 Advance από τον Άραξο δίνουν το παρόν στην μεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ, μαζί με αντίστοιχες αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιταλία και Γερμανία.
Το Ισραήλ θα πετάξει με F-16 Barak και Sufa, με τα F-35, οι Αμερικανοί με F-16, οι Ιταλοί με F-35 και Eurofighter, η χώρα μας με F-16 Block 52M και οι Γερμανοί με Eurofighter. 
Ποια συμπεράσματα προκύπτουν;

Καταρχήν διαπιστώνουμε ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία -εξετάζοντας την πιθανότητα απόκτησης αυτού του τύπου αεροσκαφών από την Τουρκία και καθώς εντείνεται ο Ελληνο-Τουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα-προετοιμάζεται.... 
Διαβάζουμε:
Έχουν την ευκαιρία τα Ελληνικά «γεράκια» να εκπαιδευτούν μαζί με τα πιο επιχειρησιακά F-35, αυτά των Ισραηλινών οι οποίοι ήδη τα έχουν χρησιμοποιήσει σε πραγματικές επιχειρήσεις.  Η πρώτη γεύση από F-35 για την Ελλάδα, ήρθε την περασμένη άνοιξη κατά τον Ηνίοχο όταν από την Ανδραβίδα πέταξαν τα Ιταλικά 5ης γενιάς. 
Τα F-16 Block 52 Advance είναι τα πρώτα που θα μπουν στην διαδικασία αναβάθμισης στο επίπεδο Viper. Η εμπειρία της Blue Flag με μαχητικά 5ης γενιάς δίνει πολλές γνώσεις στους ιπταμένους της Μοίρας που πρώτοι θα κληθούν ν’ αντεπεξέλθουν στο αναβαθμισμένο F-16.
Το αν τα Ισραηλινά μαχητικά 5ης γενιάς θα χρησιμοποιούν ή όχι τους ανακλαστήρες για να γίνονται ορατά, παραμένει έως τώρα ένας γρίφος διότι η άσκηση διεξάγεται σε δικό τους έδαφος, δεν βρίσκονται σε μια χώρα του εξωτερικού. Άρα «εντός έδρας» λογικά δεν θα φοβούνται αν θα υποκλαπεί το ηλεκτρομαγνητικό τους σήμα από κάποιο ξένο αντιαεροπορικό σύστημα. Ευκαιρία για μια διαφορετική ανάγνωση από τους πολύ έμπειρους της 335 Μοίρας που κρατούν στα χέρια τους, ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, το F-16
Όμως τώρα όπως λένε οι ίδιοι οι ιπτάμενοι δεν είναι το ίδιο. 
Τι είναι αυτό που διαφοροποιείται;
Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι σε μια εποχή που εντείνονται οι προβληματισμοί για το ρόλο και το μέλλον του ΝΑΤΟ, διαμορφώνονται Συμμαχίες Προθύμων, που συνεκπαιδεύουν τις Στρατιωτικές τους δυνάμεις, ώστε να είναι σε Ετοιμότητα να εξαπολύσουν τις νέες ιμπεριαλιστικές τους Επεμβάσεις. 
Το αναφέραμε ήδη: Το Ισραήλ θα πετάξει με F-16 Barak και Sufa, με τα F-35, οι Αμερικανοί με F-16, οι Ιταλοί με F-35 και Eurofighter, η χώρα μας με F-16 Block 52M και οι Γερμανοί με Eurofighter. 
Δείτε όμως πως έρχονται κοντά επιχειρησιακά. Διαβάζουμε:
Πολλά από τα στοιχεία που έχει στήσει σε επίπεδο σχεδίασης η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είναι ιδέες μέσα από το απαιτητικό TLP των Νατοϊκών αεροποριών. Αλληλεπίδραση ακόμη και μέσα από τον Ελληνικό Ηνίοχο, την αεροπορική άσκηση που κάθε χρόνο τιμά η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία με τη συμμετοχή της. 
Το Link 16 που διαθέτουν τα Ελληνικά αεροσκάφη είναι το μεγάλο- αν μπορούμε να πούμε- asset που επιτρέπει την ψηφιακή διασύνδεση με Ισραηλινά, Αμερικανικά και Ιταλικά αεροσκάφη. Τα Ισραηλινά F-35 έχουν μια πιο προηγμένη έκδοση του Link 16 κι εδώ υπάρχει το ενδιαφέρον, αν θα εξελιχθεί κάποιου είδους συνεργασία. Αν δηλαδή θα γίνει ψηφιακή διασύνδεση των μαχητικών, ανταλλάσσοντας εικόνα κυρίως σ’ ότι έχει να κάνει με την ανταλλαγή περισσότερων πληροφοριών ανάμεσα στους ιπταμένους των μαχητικών. Το Link 16 είναι το σύστημα που πολλές φορές έχει απασχολήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας διότι υπάρχει ανομοιομορφία μέχρι στιγμής. 
Χάρις αυτό μπορεί ο καθένας πολύ πιο εύκολα να διαχειρίζεται την πληροφορία και να βλέπει και την εξέλιξη των διαφόρων φάσεων των εμπλοκών. Όποιος βλέπει αυτή την εικόνα αντιδρά πολύ πιο γρήγορα στο αεροπορικό πεδίο. Με την αναβάθμιση των F-16 της χώρας μας σε επίπεδο Viper, εκτός των αεροσκαφών του Αράξου θα αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα και οι υπόλοιπες Μοίρες.
Πηγή: Hellas Journal
Το δεύτερο είναι ότι το Ιράν είναι στο στόχαστρο και αποτελεί το αντικείμενο των κοινών τους ασκήσεων. Και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμικές προετοιμασίες. Μάλιστα, ήδη αναδείξαμε το ζήτημα της τεχνολογικής της αναβάθμισης που επιπλέον της δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Όπως θα διαβάσουμε πλέον το αστικό κατεστημένο είναι πολύ χαρούμενο:   
"Σ’ ότι αφορά την Ελληνική συμμετοχή, εκείνο που ξεκαθαρίζουν οι αεροπόροι και οι μηχανικοί της 335 Μοίρας είναι πως ο καθένας εφαρμόζει τις δυνατότητες που έχει στην διάθεσή του και μπορεί να του προσφέρει ο κάθε τύπος μαχητικού αεροσκάφους. Πάνω από την έρημο και μέσα σε άνυδρες χαράδρες Μεγάλα Commao, διαφορετικών τύπων αεροσκαφών με πολλαπλούς ρόλους, σχεδιασμός πολύπλοκος με απαιτητικές διαδικασίες, αποστολές κρούσης, αποστολές αντιπερισπασμού, «air to air» μάχες, πάνω από την έρημο, είναι ορισμένα στοιχεία από την καθημερινότητα που βιώνουν και θα συνεχίσουν για περίπου δεκαπέντε ημέρες οι συμμετέχοντες". 
Οι πτήσεις επί Ισραηλινού εδάφους, έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες ιπταμένους. Είναι πτήσεις σ’ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον κι όταν έχεις να κάνεις με περισσότερες από μια αεροπορικές δυνάμεις, τότε όλοι μαζί συνεργάζονται για να υπάρξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και εμπειρικό κέρδος για τον καθένα ξεχωριστά. 
Η εμπειρία των προηγούμενων ετών από τις 335, 337, 340,330 Μοίρες στη συγκεκριμένη άσκηση, έχει δείξει πως τα Ελληνικά πληρώματα όχι μόνο στέκονται ισάξια αλλά επιδεικνύουν ανώτερες επιδώσεις σε ότι αφορά όλο το φάσμα των ασκήσεων, κρούσης και αναχαίτισης κερδίζοντας τον σεβασμό των Ισραηλινών κι όχι μόνο. 

Τα όσα αναφέραμε αναδεικνύουν ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι Ιμπεριαλιστική Πολεμική Αεροπορία. Ο ρόλος είναι να ευθυγραμμίζεται με τις πιο Επιθετικές-Πολεμικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και του Ελληνικού κεφαλαίου σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο.
Η Άσκηση  Blue Flag 2019 αποτελεί την απόπειρα να αναβαθμιστεί επιχειρησιακά η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ώστε να ικανοποιήσει την απαίτηση του αστικού κόσμου για ακόμη μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να σταθεί αποφασισμένο τόσο απέναντι στην Απειλή Διακρατικής Ελληνο-Τουρκικής Σύγκρουσης, όσο και στην Πολεμική Εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας εξάλλου μας θεωρεί και αντιμετωπίζει όλους ως Ασύμμετρες Απειλές.
 ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου