Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Δεν κάνουν Απεργία οι Πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας;

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να περάσει τον νόμο για την Απαγόρευση των κινητοποιήσεων.
Για μια ακόμη φορά το εργατικό και τα κοινωνικά κινήματα ως "εσωτερικό εχθρό" που απειλούν την "εθνική ανάπτυξη", όπως ονομάζουν την κερδοφορία των εργοδοτών.

Ο ραδιοσταθμός REAL FM πήγε ένα βήμα παρακάτω αυτή την αντεργατική επίθεση καθώς την Τρίτη 24/12/2019 είχε καλεσμένο ένα Πτέραρχο.

Πτέραρχο που προέβαλε τη διαφορά ανάμεσα στους "ανεύθυνους" εργαζόμενους που κλείνουν τους δρόμους...

Ενώ από την άλλη μεριά βρίσκονται οι Πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που υπερασπίζονται το "έθνος, την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα" , είναι "εθνικά ευαίσθητοι", και ενώ δεν αμείβονται καλά ποτέ δεν σκέφτονται να κάνουν Απεργία!!!

Είναι οι Πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που φυσικά υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πλουσίων, συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, στην Λιβύη, πετούσαν πρόσφατα στην Συρία με τα F 16, εκπαιδεύονται μαζί με τις δυνάμεις του Ισραήλ για να επιτεθούν αυτές σε Λίβανο, Συρία και Ιράν, ενώ συμμετέχουν στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.

Αυτός είναι ο ρόλος των πιλότων. Για αυτό καλοπληρώνονται. Και μας λένε ότι δεν κάνουν Απεργία...

Είναι όμως έτσι;

Καταρχήν οι Πιλότοι αμείβονται με χιλιάδες ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αποχωρούν από αυτή και καταλήγουν στην Τουρκία, σε εταιρείες που προσφέρουν καλύτερες αμοιβές .
Ας αφήσουν επομένως τα παραμύθια οι εθνικιστές και μιλιταριστές.
Υπάρχει τέλος και ένα άλλο θέμα που αποτέλεσε την αφορμή της παρέμβασης.
ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ 2010 
Τους θυμίζουμε:
ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ! 29-4-2010

Η Λευκή Απεργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη. Αποκαλύπτει ότι η συνεχιζόμενη άγρια επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με την πλήρη κάλυψη ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, με την ενεργοποίηση του ΔΝΤ και της Ε.Ε., πλέον αρχίζει να προκαλεί αντιδράσεις σε χώρους που η συλλογική δράση και αμφισβήτηση, Απαγορεύεται. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι καθώς το σύνολο των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από τον εκάστοτε υπουργό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τις πελατειακές σχέσεις και το αναξιοπρεπές καθεστώς της ατομικής συναλλαγής, τις κομματικές κλαδικές και τις Ενώσεις Αποστράτων, ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός γίνεται απαίτηση που χρήζει άμεσης απάντησης. Αυτό εξάλλου κάνει τις κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (κοινή καταδικαστική στάση των υπουργών Χηνοφώτη, Μεϊμαράκη και Βενιζέλου), να αρνούνται πεισματικά τον Συνδικαλισμό και να τον Μπλοκάρουν στον Άρειο Πάγο, με τους πάντα πρόθυμους δικαστές!

Αυτό που έγινε σήμερα, είχε να γίνει από την περίοδο 1996-1997. Και τότε όπως και σήμερα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας κατέβηκαν σε Λευκή Απεργία, δηλαδή με διάφορες προφάσεις (κωλύματα για λόγους υγείας κλπ) αρνήθηκαν να πετάξουν στις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές πτήσεις τους. Παράλληλα, η Απεργία των Πιλότων της Π.Α. αποτελεί την αιχμή του δόρατος πολύ ευρύτερων συνδικαλιστικών και αγωνιστικών διεργασιών, εντός και εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς σχεδιάζεται η επέκταση της κινητοποίησης στους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς, χωρίς να μένουν ανεπηρέαστοι οι βατραχάνθρωποι και τα στελέχη που υπηρετούν στα υποβρύχια.

Ο λόγος είναι ότι καθώς για μια ακόμη φορά οι υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου («θα πίεζε και θα έπειθε» την κυβέρνηση, ότι το πτητικό επίδομα θα έπρεπε να παραμείνει σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης) αποδείχτηκαν ψέματα, το εξαμηνιαίο πτητικό επίδομα των έξι χιλιάδων ευρώ, φορολογείται κανονικά προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο εισόδημα (700-6.000 ευρώ). Έχει σημασία να προσέξουμε ότι πρόκειται για μια σαφή εκδήλωση συνδικαλιστικής δράσης και μέσα στο στρατό, οι πιλότοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης κατοχύρωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι αποστολές που έχουν να κάνουν με αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα και διάσωση, αεροπυροσβέσεις κλπ.

Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου καθώς αποδείχτηκε ότι αντιμετωπίζει τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ως υποτελείς, των οποίων τελικά δε μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις. Το προφίλ του υπουργού και της κυβέρνησης λαβώθηκε, αλλά κυρίως αυτό που τους νοιάζει είναι αφενός η κοινωνική νομιμοποίηση της κινητοποίησης των πιλότων και η επέκταση του αγώνα τους. Η δήλωση του υπουργού εντάσσεται σε μια απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων πιλότων, στη βίαιη και αυθαίρετη δυσφήμηση του αγώνα τους: "εκφράζω τη βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ' εντολήν του οποίου η κυβέρνηση ασκεί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτόν να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος [...] Είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας, όχι λόγω αίσθηση καθήκοντος, αλλά για οικονομικούς λόγους [...] Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται το μέσο πίεση που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που ανασυγκρότησης". Οι δηλώσεις του υπουργού καταλήγουν, "αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς".

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Καταρχήν, σήμερα ο Ευ.Βενιζέλος συνειδητοποίησε ότι η νεολαία καταλήγει να επιλέξει τις Στρατιωτικές Σχολές επειδή πιστεύει ότι της προσφέρουν κάποιο είδος εργασιακής εξασφάλισης, προκαλώντας την εκτίναξη των βάσεων; Συγγνώμη, ο Ευ.Βενιζέλος και οι επιτελείς του σε ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ δεν στοχεύουν να αντικαταστήσουν τους ακριβούς ΕΠ.ΟΠ. με τη φθηνότερη λύση της εξάμηνης μισθοφορικής παράτασης της Θητείας των Εφέδρων; Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι που σχεδιάζει να υλοποιήσει την πρόνοια του πολυνομοσχεδίου για τις Ενοπλες Δυνάμεις που ψήφισε η ΝΔ και προβλέπει παράλληλη Επετηρίδα εξέλιξης ανάλογα την πολεμική προϋπηρεσία του στελέχους, την συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων κλπ. Εσείς, κύριε Βενιζέλε δεν μειώνεται τόσο πολύ τα εισοδήματα τους ώστε να κάνετε μονόδρομο την επιλογή της συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων, ώστε να καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειες τους;

Δεύτερον, σήμερα ο Ευ.Βενιζέλος συνειδητοποίησε ότι η καριέρα στον Στρατό δεν συνδέεται με τα «υψηλά εθνικά ιδανικά»; Και ποια είναι αυτά κύριε υπουργέ; Είναι καθήκον και περιεχόμενο της δράσης του στρατού η αστυνόμευση των συνόρων και το κυνήγι των μεταναστών; Οι αξιωματικοί και οι έφεδροι ορκίζονται να φυλάνε το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας, αλλά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στέλνουν τον ελληνικό στρατό σε αποστολές εκτός συνόρων σε 15 χώρες, να κάνουν Κατοχή και να Καταπιέζουν λαούς, στο πλάι ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Και μάλιστα τους πληρώνεται διπλά και τριπλά για τις αποστολές σε Βαλκάνια-Σομαλία-Αφγανιστάν για τα «υψηλά ανθρωπιστικά και εθνικά ιδεώδη».

Τέλος, είναι αποστολή του στρατού η Καταστολή Πλήθους, η καταστολή κινημάτων και εξεγέρσεων ορίζοντας τες ως Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης που απαιτούν τη χρήση του στρατού (σενάρια ενεργοποίησης του στρατού για την καταστολή της εξέγερσης του Δεκέμβρη, 2008); Είναι ρόλος του Στρατού η εμπλοκή του στην Πολιτική Προστασία, ώστε οι φαντάροι και οι μόνιμοι να καλύπτουν κάθε κενό του κρατικού μηχανισμού γιατί δεν κάνετε προσλήψεις και για να συνηθίζει η κοινωνία στις στρατιωτικές περιπολίες εκτός των τειχών των στρατοπέδων;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ ΚΑΙ Ε.Ε.
Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Ευ.Βενιζέλος είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν στο όνομα μας. Μια κυβέρνηση που παρήγγειλε υποβρύχια που γέρνουν, πήρε μίζες και χάρισε δις στη γερμανική εταιρεία. Που σε εποχές ανέχειας αγοράζει γαλλικές φρεγάτες αξίας 6 δις ευρώ για να προστατεύει τα κέρδη των εφοπλιστών στη Σομαλία. Που αυξάνει τα ελληνικά στρατεύματα που δρουν στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να στείλει στρατό και στη Σομαλία. Ένα Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που «βαράει προσοχή στους γόνους των πλουσίων», πιέζει τους φαντάρους των λαϊκών οικογενειών για να πάνε ΕΛΔΥΚ και συγκαλύπτει τα βασανιστήρια που έγιναν στο ΚΕΤΧ Πάτρας. 

Μια κυβέρνηση που είπε ψέματα προεκλογικά στους εργαζόμενους για να μας πάρει τους ψήφους και από τη μέρα που βγήκε προχωρά στην επιβολή Εργασιακού Μεσαίωνα. «Η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια» μας λέει Ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά οι θυσίες και οι φόροι είναι για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τα κέρδη για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ

Από τη μεριά βρίσκονται τα κόμματα εξουσίας της Siemens, του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου, της Ολυμπιάδας, που διαχειρίζονται ένα ‘’ κράτος-στρατηγείο’’ στην προώθηση των Ιδιωτικοποιήσεων, στη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, στην κρατική καταστολή. Η Ελλάδα των εφοπλιστών, των μεγάλων εισηγμένων βιομηχανικών και κατασκευαστικών εταιρειών με τα 30 δις κέρδη στην τελευταία τριετία, των τραπεζών με τα 150-350% κέρδη το χρόνο, των αστρονομικών στρατιωτικών δαπανών. Η Ελλάδα της φορομπηξίας για το λαό και τον περιορισμό των κρατικών εσόδων από το μεγάλο κεφάλαιο, μέσω της απαλλαγής από ασφαλιστικές εισφορές και τη μείωση της φορολογίας του. Μαζί τους, οι «κερδοσκόποι» και οι «αγορές»: γερμανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες, γενικότερα ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ.

Με Αφορμή και Αιτία την κρίση, με πρόσχημα τα ελλείμματα, με τη βοήθεια ΔΝΤ-Ε.Ε., κυβέρνηση, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και ο ΣΕΒ επιδιώκουν το ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την μείωση των μισθών, την απελευθέρωση των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανένα! Αντίθετα διεκδικούν το εισόδημα και τις δουλειές τους που δέχονται επίθεση από την ληστρική συμμαχία ελληνικής ολιγαρχίας, ΕΕ και ΔΝΤ, που στοχεύει στην επιβολή φόρου αίματος και δακρύων για τις επόμενες γενιές.

Είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσει το ‘’έθνος των εργαζομένων’’, η άλλη Ελλάδα των εκατομμυρίων Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, ανέργων, νέων.

ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ

Απαιτείται τώρα ένα Μαζικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Απαιτούμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Κανένας φαντάρος –στέλεχος σε αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Αυτή είναι και η μάχη που δίνει καθημερινά και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου