Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Τι δουλειά έχει ο Ιταλικός Στρατός στο Ιράκ;Τι λέει η Προπαγάνδα, τι Αποκαλύπτει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!

Πέντε Ιταλοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη στο Ιράκ
-10/11/2019 

Έκρηξη στο Ιράκ προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ιταλών στρατιωτών, τρεις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την ώρα που ομάδα των ιταλικών ειδικών δυνάεμων περνούσε από το σημείο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αμερικανικά ελικόπτερα και πιστεύεται ότι τα τραύματά τους δεν απειλούν τη ζωή τους. 

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ

Η ομάδα βρισκόταν στο Ιράκ στο πλαίσιο διεθνούς συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής αποστολής, η οποία βοηθάει τοπικές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα πάντα με τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν γνωστό πού συνέβη το επεισόδιο, όμως το πρακτορείο ειδήσεων AdnKronos μετέδωσε πως η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη βόρεια ιρακινή πόλη Κιρκούκ.


ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019
Iταλικός Στρατός Πάροχος Ασφάλειας: Εσπευσμένα 500 πεζοναύτες στη Μοσούλη του Ιράκ
Όταν ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης μίλησε για έναν Ελληνικό Στρατό Πάροχο Ασφάλειας πολλοί αναρωτήθηκαν τι εννοεί.
Βλέπεις, όσοι έχουν γαλουχηθεί στα εθνικά στερεότυπα για την "εθνική άμυνα" τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν ότι ο στρατός της κυβέρνησης υπηρετεί εφοπλιστές, πετρελαϊκές εταιρείες, επενδυτές, εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικού κεφαλαίου.
Αυτός όμως είναι ο σύγχρονος ρόλος των στρατών της εποχής του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν με την απόφαση του να στείλει τον Στρατό εναντίον των Κίτρινων Γιλέκων επικαιροποιεί στα μάτια όλων τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καταστολή του Εσωτερικού Εχθρού-Αγωνιζόμενου λαού. 
Τον νέο αυτό ρόλο αποδεικνύει η δράση ενός ακόμη ευρωπαϊκού κράτους, της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Ιταλία έστειλε 500 ακόμα άντρες των ειδικών δυνάμεων στη Μοσούλη για να προστατεύσει ένα φράγμα που κατασκευάστηκε από ιταλική εταιρία, και το οποίο απελευθερώθηκε από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές το 2016.
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestia η συγκεκριμένη δύναμη του 6ου συντάγματος Bersaglieri έχει ήδη φτάσει στο Ιράκ.
Η ιταλική εταιρεία Trevi είχε κερδίσει τη σύμβαση συντήρησης ύψους 2 δις δολαρίων (£ 1,3 δις) για την επισκευή του φράγματος προτού σταματήσει η λειτουργία του έργου εν μέσω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας.
Η Ιταλία διατηρεί ήδη περίπου 750 στρατιώτες στο Ιράκ για την εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων και είναι μέλος του Αμερικανικού Συνασπισμού που δρα στην περιοχή.
Φυσικά η ιμπεριαλιστική δράση των Ιταλικών στρατευμάτων δεν περιορίζεται στο Ιράκ.
Ιταλία-Ισπανία-Ελλάδα έχουν υπογράψει συμφωνία για κοινή δράση των δυνάμεων των Πεζοναυτών με πεδίο δράσης την Αφρική και Μέση Ανατολή.
Τέλος, αξίζει να αναρωτηθούμε ποιον εχθρό καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πανάκριβα Ιταλικά αεροσκάφη F 35, το κατεξοχήν ιμπεριαλιστικό αεροσκάφος της εποχής μας.
Τα συμφέροντα μήπως της πετρελαϊκής εταιρείας ENI στην Ανατολική Μεσόγειο ή τις βλέψεις της Ιταλίας στην Λιβύη και όχι μόνο καλούνται να υπηρετήσουν.
Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι όλοι αυτοί συνεκπαιδεύονται με τις Ελληνικές Στρατιωτικές Δυνάμεις στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ. 
Θυμίζουμε:
Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2019: όλη η Ελλάδα ένα πεδίο μάχης με Εχθρούς τη Ρωσία-Ιράν και τους λαούς Μεσογείου-Μέσης Ανατολής
Σήμερα ξεκινά η πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ που συγκεντρώνει τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις και απαντά στις νέες ιμπεριαλιστικές ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί από τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ στην Συρία και συνολικά στον χώρο της Μεσογείου-Μέσης Ανατολής, την στοχοποίηση του Ιράν, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, αλλά και τα νέα δεδομένα με τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας.
Ο Ελληνικός αστικός κόσμος με όλα τα προπαγανδιστικά μέσα επιχειρεί να παρουσιάσει την τεράστια πολεμική προετοιμασία και τρομοκρατική επίδειξη ως μια ακόμη ψηφίδα του επικίνδυνου Ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Ένα δύσκολο εγχείρημα αν σταθεί κανείς στο εύρος των δυνάμεων που συμμετέχουν και τη διάσταση της άσκησης, ενώ σαφώς υπάρχει η συνιστώσα της συνεκπαίδευσης των Ελληνικών F 16 με τα Ιταλικά F-35 Lightning II, τα οποία απογειώνονται από τη βάση της Ανδραβίδας. [Αυτό δεν σημαίνει ότι η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ δεν στέλνει μήνυμα ότι οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή, εντάσσοντας την Τουρκία με τους δικούς τους όρους]. 
Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση σαφώς και συμβάλλει στην προετοιμασία της Π.Α. στην αντιμετώπιση των Τουρκικών F35 (αν και πότε θα δοθούν από τις ΗΠΑ), αλλά κυρίως εντάσσεται στο πνεύμα του άρθρου του Αμερικανού πρέσβη για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ: 
"Η Ελλάδα έχει αυξήσει τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στις αποστολές μας για την αστυνόμευση της Βαλτικής, με την κοινή διοίκηση στο Κέντρο Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και μέσω του αυξημένου ρόλου της στις ετήσιες ασκήσεις μας". 
Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά την πρόσφατη πτήση των ελληνικών F16 με τα αμερικανικά Β 52! http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/03/b-52-f-16.html
Επιπλέον η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ προσφέρει στο Ισραήλ τον απαραίτητο χώρο για να εκπαιδευτεί στο να επιτεθεί στο Ιράν είτε από άποψη εύρους και μορφολογίας εδάφους (ιδιαίτερα της Θεσσαλίας), αλλά και εξάσκησης εναντίον πολεμικών μέσων (των ελληνικών S300 που αντίστοιχα διαθέτει η Αεράμυνα του Ιράν!).
Η άσκηση που ξεκινά την 1η Απριλίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, φιλοδοξεί να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο!


Στρατιωτικά σάιτ μεταδίδουν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη όλων των χωρών θα πετάξουν στον Έβρο, στη Σαμοθράκη και στη Λήμνο. Υπάρχει επίσης ένα σενάριο που προβλέπει την πτήση αμερικανικών αεροσκαφών κοντά στο Καστελόριζο.
Όπως αναφέρει το ΓΕΑ σε ανακοίνωσή του, “αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού”.
Τα ενεργειακά κοιτάσματα της Νότιας Κρήτης και της Κύπρου είναι ένα τεράστιο επίδικο και ήδη έχουν προκαλέσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη και την καταστροφή της. Σε έναν πόλεμο που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πολύ σοβαρή συμμετοχή!
Το Καστελόριζο εντάσσεται σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έχει καθοριστικό ρόλο για τις βλέψεις κερδοφορίας των ξένων πετρελαϊκών εταιρειών αλλά και των Ομίλων Βαρδινογιάννη-Λάτση και των εφοπλιστών... 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΗΝΙΟΧΟΣ 2019
H άσκηση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:
ΦΑΣΗ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΦΑΣΗ 2: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΦΑΣΗ 3: ΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 1-έως 12 Απριλίου του 2019
DV DAY: 3 Απριλίου
Αποστολές
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ:
Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
Προσβολή Αεροδρομίου.
Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
Προσβολής Στόχων επιφανείας.
Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover).
Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ).
Συμμετέχοντες
Στον Ηνίοχο 2019 συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι παρακάτω χώρες:

Ελλάδα: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C
ΗΠΑ: F-15
Ισραήλ:F-16 & F-15
Ιταλία: TORNADO & F-35A Lightning II
Κύπρος: AW-139
Σύμφωνα με πληροφορίες τα έξι ιταλικά μαχητικά θα φέρουν ανακλαστήρες ραντάρ (radar reflectors) τύπου Luneburg, που αυξάνουν τη ραδιοδιατομή (RCS: Radar Cross Section) όχι μόνο κατά τη μετάβαση από και προς την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην άσκηση.
Η εγκατάσταση ανακλαστήρων ραντάρ αποτελεί επιταγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ και είναι αυτονόητο ότι σκοπό έχει να διαφυλάξει τις επιδόσεις του μαχητικού σε διαμόρφωση χαμηλής παρατηρησιμότητας.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Aeronautica Militare επιχειρεί έξι μαχητικά F-35A Lightning II που ανήκουν στη δύναμη της 13ης Μοίρας (13º Gruppo) της 32ης Πτέρυγας (32ο Stormo) “Cap. Pil. Armando Boetto”, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Amendola, στην επαρχία της Foggia, στην κεντρική Ιταλία.
Τέλος να επισημάνουμε ότι στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2019 συμμετέχουν σημαντικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλεύεστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Δεν τσιμπάμε στα ψίχουλα, κανένα ποσό δε θα μας κάνει μισθοφόρους, ψάξτε αλλού για πρόθυμους. 

Αντίθετα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μέσα και έξω από το στρατό για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα πλοίο, κανένα αεροπλάνο στους σχεδιασμούς των φονιάδων. Καμία υπηρεσία για την τεχνική υποστήριξή τους και για τον ανεφοδιασμό τους. Δεν συμμετέχουμε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις που οργανώνονται από το ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε η οπισθοφυλακή τους.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου