Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Στην Σαουδική Αραβία στέλνονται ελληνικά αντιαεροπορικά PATRIOT και 50 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων


Η κυβέρνηση ΝΔ βιάζεται να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον λαό μας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά ελληνικά πολεμικά συστήματα και προσωπικό στέλνονται στη Μέση Ανατολή, εναντίον του Ιράν, το οποίο πρόσφατα προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για την εκδίκηση που επίκειται αν συνεχιστεί η χρήση των βάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα εναντίον του. Το ελληνικό κράτος επομένως αποτελεί όχι μόνο το πιο σημαντικό πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών, αλλά επίσης αναβαθμίζεται ως δίαυλος για τη μεταφορά στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, που επιπλέον εκπαιδεύονται στην Ελλάδα για να επιτεθούν σε Συρία-Λίβανο-Ιράν!
Όπως αποκαλύπτουν μιλιταριστικά σάιτ:
"η παραλαβή του προτεινόμενου Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) που καταρτίσθηκε από το ΓΕΕΘΑ και περαιτέρω επαφές, ήταν ο σκοπός της επισκέψεως τετραμελούς στρατιωτικής αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας, εχθές 17 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Το MoU αφορά πρόταση για την αποστολή συστοιχίας του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT της Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας την οποία ενθαρρύνουν οι ΗΠΑ ώστε να έχει πολυεθνικό χαρακτήρα.
Η ανάγκη προέκυψε μετά την επίθεση της 14ης Σεπτεμβρίου 2019 στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Abqaiq και Khurais στην Σαουδική Αραβία, από 18 Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, τα οποία δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθούν εγκαίρως και να αναχαιτισθούν, με την ευθύνη να αποδίδεται είτε σε αντίπαλες δυνάμεις της Υεμένης, τις οποίες υποστηρίζει το Ιράν. Από το 2015, εκτοξευόμενοι βαλλιστικοί πύραυλοι αλλά και ΜΕΑ από την Υεμένη, προστέθηκαν σε υφιστάμενες αντίστοιχες απειλές από το Ιράν, με αποτέλεσμα η Σαουδική Αραβία να βρεθεί στην ανάγκη αναπτύξεως διμέτωπης αντιαεροπορικής ασπίδας, με πρωτεύοντα ρόλο να αναλαμβάνουν τα συστήματα Patriot.
Οι ΗΠΑ είχαν ανταποκριθεί άμεσα, αναπτύσσοντας συστοιχίες Patriot στην Σαουδική Αραβία αλλά στην συνέχεια εκδήλωσαν μία πρωτοβουλία διεθνοποιήσεως του ζητήματος, προκειμένου να καταδειχθεί η στήριξη του Βασιλείου έναντι του Ιράν. Στο πλαίσιο αυτό, προ μηνός περίπου, προσεγγίσθηκε η ελληνική πλευρά και βολιδοσκοπήθηκε ως προς την διάθεση συνεισφοράς, δεδομένου ότι η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί το σύστημα Patriot επί 20ετία. Οι εισηγήσεις σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Εθνικής Αμύνης όσο και ΓΕΕΘΑ, ήταν θετικές και την προηγουμένη εβδομάδα καταρτίσθηκε το προτεινόμενο MoU.
Από ελληνικής πλευράς, προτείνεται η αποστολή 50 περίπου στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, με ένα ραντάρ AN/MPQ-53, ένα Κέντρο Διευθύνσεως Πυρός AN/MSQ-104 και 2-4 μονάδες πυρός – εκτοξεύσεως πυραύλων. Όπως προελέχθη, δεν θα αποσταλούν πύραυλοι".Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις μας:
Η Ελλάδα εμπλέκεται στην κρίση στη Μέση Ανατολή: στέλνουν Αντιαεροπορικά PATRIOT στην Σαουδική ΑραβίαΤην Τετάρτη 15/01/2020, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ περιέγραφε σε ανακοίνωση του ότι "Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα Εκδικηθεί την Ελλάδα που συμμετέχουν στους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ

Ενώ συστηματικά οι στρατιωτικές βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο χρησιμοποιούνται στα πολεμικά σχέδια των Αμερικανών, για την εξόρμηση των βομβαρδιστικών, των πολεμικών τους πλοίων αλλά και για διέλευση των Ειδικών τους Δυνάμεων.

Κάτι που επανέλαβαν στις 13/01/2020, από την στρατιωτική βάση της Ελευσίνας, την 112 Πτέρυγα Μάχης.

Το Ιράν προειδοποιεί με αντίποινα όποια χώρα διευκολύνει τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του! Και το Ελληνικό κράτος που μετά την στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας παίζει καθοριστικό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

Αποστολή ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία: Ναι από ΥΠΕΞ επιφυλακτικό το ΥΠΕΘΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:Αμερικανικά ελικόπτερα και Ειδικές Δυνάμεις περνούν από Ελλάδα και Κύπρο για Μέση Ανατολή. Ποιος ο ρόλος των ασκήσεων; http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/01/blog-post_899.html

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της όλα αυτά, αλλά αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας (βλέπε ΗΠΑ) και να στείλει αντιπυραυλικά συστήματα PATRIOT θωρακίζοντας το μισητό αυτό καθεστώς. Ένα αντιδραστικό καθεστώς που καταπιέζει τον λαό του, συμμετέχει σε σειρά βρώμικων πολέμων στην περιοχή (Συρία, Λιβύη, Υεμένη) και ουσιαστικά στηρίζει το ISIS! 
Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει ταχθεί υπέρ της αποστολής των Patriot που ζητά η Σαουδική Αραβία προκειμένου να δημιουργήσουν μια “πολυεθνική αντιαεροπορική ασπίδα”, η οποία θα προστατεύει τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας.
Αποκαλύπτεται επομένως η συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές συγκρούσεις και επεμβάσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Αυτές ουσιαστικά είναι οι παράμετροι της Στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετέτρεψαν την ελληνική επικράτεια σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, οι βάσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο, από τα ελληνική αεροδρόμια διέρχονται οι ορδές των Μισθοφόρων Στρατιωτών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ στέλνει δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, αλλά και οπλικά συστήματα. 
Είναι χαρακτηριστικά αυτά που γράφουν τα σάιτ που ασχολούνται με αμυντικά ζητήματα:
"Ο σκεπτικισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την “τρύπα” που θα δημιουργηθεί στην ελληνικά αεράμυνα. Έχει να κάνει και με την εμπλοκή της Ελλάδας σε μια ένοπλη διαμάχη απρόβλεπτη. Η Σαουδική Αραβία είναι σε αντιπαράθεση με την Υεμένη και η αποστολή ελληνικών Patriot είναι εκ των πραγμάτων εμπλοκή.
Το ΥΠΕΞ στην απάντηση-εισήγηση που έστειλε στο ΥΠΕΘΑ αναφέρει κι αυτό ότι σε καμία περίπτωση η αποστολή των ελληνικών Patriot δεν πρέπει να θεωρηθεί εμπλοκή της Ελλάδας στη στρατιωτική αντιπαράθεση. 
Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό;"
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση δικαιολογεί την απόφαση της ισχυριζόμενη ότι έτσι θα πετύχει την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα.
Εμείς λέμε: 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ 

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους! 
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. 
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
Να Ακυρωθεί η Στρατιωτική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας και να διαλυθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου