Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Στρατός και Αστυνομία βασανίζουν πρόσφυγες: Ξυλοδαρμός προσφυγόπουλου στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης


Η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό προσφυγόπουλου στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα καταγγέλλουν οι αγωνιζόμενοι φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Ένας 14χρονος ανήλικος ξυλοφορτώθηκε από αστυνομικό μέσα στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, στη σχετική καταγγελία που προέβησαν οι γονείς του ανήλικου. Σύμφωνα με όσα είπε ο 14χρονος Kamren Rahmani από το Αφγανιστάν, ένας αστυνομικός από την ομάδα φύλαξης, για ασήμαντη αφορμή τον ξυλοκόπησε και του έσπασε το κινητό.

Ο Kamren Rahmani περιμένει τη συνένωση με τον πατέρα του, που είναι στη Γερμανία. Βρέθηκε στο συγκεκριμένο φυλάκιο, καθώς ο γιατρός που τον εξέτασε, υποστήριξε ότι η οστική του ηλικία είναι 16 ετών (στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης κρατούνται ανήλικοι μεταξύ 16 και 18 ετών, οι οποίοι δεν έχουν πλέον τα δικαιώματα των ανηλίκων αλλά ούτε αυτά των ενηλίκων).

Θυμίζουμε τις καταγγελίες των φαντάρων:


ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ 
Τι δουλειά έχουν οι φαντάροι με το κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών;
ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Ή ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;
Πολλές καταγγελίες έχουν έρθει για συμμετοχή στρατιωτών και στελεχών σε περιπολίες που στόχο έχουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών.
Όμως αυτό είναι μάλλον έργο της αστυνομίας:
Tο άρθρο 11 παράγραφος 1 γ) και 7 του νόμου 4249/2014 αναφέρει:
«1. Η Ελληνική Αστυνομία είναι Σώμα Ασφάλειας, με τοπική αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια, εκτός από τους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4150/2013 (ΑΊ02) και έχει ως αποστολή:
γ. την πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την είσοδο, έξοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων.

7. Η άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων περιλαμβάνει ιδίως:
α. την πρόληψη, αποτροπή και καταστολή της παράνομης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών στη χώρα,
β. τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αλλοδαπών που εισέρχονται, εξέρχονται, διαμένουν ή εργάζονται παράνομα στη χώρα και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη ή τον επαναπατρισμό τους, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προσώπων που διακινούν παράνομα μετανάστες ή διευκολύνουν την παράνομη είσοδο - έξοδο και εργασία των αλλοδαπών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη,
γ. τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην είσοδο προσώπων στο ελληνικό έδαφος και την έξοδο από αυτό, καθώς και την παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα,

δ. τη μέριμνα για την ασφαλή προσωρινή κράτηση και φύλαξη σε ειδικές εγκαταστάσεις και υπό συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειας των μη νόμιμων μεταναστών που τελούν υπό καθεστώς νόμιμου περιορισμού της ελευθερίας τους.»

Επίσης, ο ν 3169/2003 (οπλοφορία αστυνομικών, χρήση πυροβόλων) αναφέρει στο άρθρο 3 («Χρήση πυροβόλου όπλου και αρχές που τη διέπουν») παρ. 5 τα εξής: 

5. Ο πυροβολισμός ακινητοποίησης επιτρέπεται, αν αυτό απαιτείται:

“δ. Για την αποτροπή παράνομης εισόδου στη χώρα ή εξόδου από αυτή προσώπων που επιχειρούν παράνομη διακίνηση ανθρώπων ή πραγμάτων και φέρουν όπλα του εδαφίου α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 2168/1993.”

Αυτά λοιπόν προβλέπει η αστυνομική νομοθεσία.

Ο στρατιωτικός κανονισμός, αντίθετα, δεν περιλαμβάνει αντίστοιχες διατάξεις και αναφέρει απλώς στο άρθρο 1 ότι αποστολή του στρατού είναι να εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας και να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία.
Και το άρθρο 22 παρ 4 όμως του Συντάγματος αναφέρει ότι 
«Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.
Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών». 
Εντάσσεται λοιπόν στην άμυνα της χώρας η σύλληψη των μεταναστών;
Ασφαλώς και όχι αφού η είσοδός τους δεν αποτελεί επίθεση κατά του κράτους. Γι’ αυτό οι αρμοδιότητες αυτές έχουν ανατεθεί στην αστυνομία και υπάρχουν και διατάξεις που ρυθμίζουν την οπλοχρησία σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αντίστοιχες διατάξεις όμως δεν υπάρχουν στη στρατιωτική νομοθεσία.
Σας καλούμε λοιπόν να διαμαρτυρηθείτε, βγαίνοντας παραπονούμενοι ρωτώντας σε ποιους νόμους στηρίζονται οι διαταγές που σας ζητούν να γίνετε διώκτες των μεταναστών.
Υπάρχουν τέτοιες διατάξεις ή οι διαταγές είναι παράνομες και αντισυνταγματικές;
Γιατί το κράτος παρανομεί;
Γιατί μας αναγκάζει να γίνουμε κυνηγοί προσφύγων και μεταναστών;
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου