Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

O ΕAST MED φέρνει απειλή πολεμικής έντασης... και στο βάθος Συνδιαχείριση;

"Σχέδιο ειρήνης και συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης τον αγωγό".
Mόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του Κ. Χατζηδάκη. Εξάλλου αστοί πολιτικοί και αναλυτές υποστηρίζουν ότι η υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed αποτελεί απάντηση στις συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, που με την σειρά τους εναντιώνονται στους σχεδιασμούς μοιρασιάς της Ανατολικής Μεσογείου που υλοποιούνται μέσω των Πολεμικών Αξόνων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και έχουν ως βάση των ελληνικών κρατικών διεκδικήσεων την συνέχεια των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου που επιτρέπει το ελληνικό αφήγημα για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου! http://diktiospartakos.blogspot.com
O ΕAST MED φέρνει πολεμική ένταση...
Τη διαπίστωση μας αυτή ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι "στρατιωτικές διεργασίες" που ακολούθησαν τις υπογραφές Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού EAST MED και οι οποίες σκορπούν ανησυχία.
Εξελίξεις που είναι καταιγιστικές και θα επιχειρήσουμε να παρακολουθήσουμε μέσα από την σχετική αρθρογραφία:
Στο viadiplomacy.gr διαβάζουμε:
Με στρατό στην Λιβύη, οικόπεδα πετρελαίου 
και τηλεφώνημα στον Τραμπ απαντά ο Ερντογάν στον Eastmed

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, λιγότερο από μία ώρα μετά την έγκριση, από την τουρκική εθνοσυνέλευση, της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη.

Ο Τραμπ και ο Ερντογάν «υπογράμμισαν τη σημασία της διπλωματίας στην επίλυση περιφερειακών ζητημάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. Συζήτησαν επίσης και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία.

Οκτάι: Η Τουρκία προχωρά σε παραχώρηση τεμαχίων σε Κρήτη, Καστελόριζο 

Την ίδια στιγμή τoν εκνευρισμό της Άγκυρας προκαλεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed στην Αθήνα , εκνευρισμός ο οποίος εκδηλώνεται στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. 

«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε», δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε έμμεση αναφορά του για τον EastMed, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα διέλυσε το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. «Όποιος και να συμμετέχει, κανένα σχέδιο στην περιοχή που αποκλείει την Τουρκία δεν έχει πιθανότητα επιτυχίας», υποστήριξε. 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε πως είχαν διαπιστώσει ότι γινόταν σταδιακή «περικύκλωση» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. «Εμείς αυτό το βλέπαμε και άλλωστε λαμβάναμε τα μέτρα μας αναλόγως. Προχωρήσαμε στη διάλυση αυτού του παιχνιδιού, ειδικά με τη συμφωνία για την ΑΟΖ που υπεγράφη με τη Λιβύη. Καταφέραμε να ξεφύγουμε διαλύοντας το», ανέφερε. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι «διέλυσαν τα σχέδιά τους» στέλνοντας επίσης και τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ, καθώς και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός στην περιοχή. 
«Υπάρχει ένας χάρτης που φέρνει η Ελλάδα στην ατζέντα εσχάτως. Βήμα βήμα… Νομίζουν ότι η Τουρκία είναι μόνο ενδοχώρα, η Τουρκία δεν είναι μόνο ενδοχώρα, η Τουρκία είναι μία χώρα που παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και εκτός αυτής αλλά και με τους γείτονες της. Επομένως, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά, και εξακολουθούμε να το πράττουμε. Είπαμε ότι δεν θα τα επιτρέψουμε αυτά. Αλλά ενώ το λέμε αυτό, προσθέτουμε και αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Το ζήσαμε αυτό στο παρελθόν. Εάν υπάρχει ρίσκο, θα το αναλάβουμε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε. Ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιτύχει στην περιοχή χωρίς την Τουρκία. 

Παράλληλα, η πρώτη NAVTEX των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο για το 2020, που “αγγίζει” τη Λήμνο, για την οποία το Τουρκικό κράτος απαιτεί την αποστρατικοποίηση της, έρχεται να τονίσει το βάθος των ελληνο-τουρκικών αντιθέσεων. Σύμφωνα με την NAVTEX, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζει άσκηση με χρήση πραγματικών πυρών πολύ κοντά στα παράλια του νησιού. Η άσκηση θα γίνει -αν γίνει- στις 8 Ιανουαρίου.

NAVTEX 0009/20

TURNHOS N/W : 0009/20

AEGEAN SEA

1. GUNNERY EXERCISE, ON 08 JAN 20 FROM 1001Z TO 1130Z IN AREA BOUNDED BY;

39 30.00 N – 025 33.00 E

39 40.00 N – 025 33.00 E

39 40.00 N – 025 20.00 E
39 30.00 N – 025 20.00 E
CAUTION ADVISED.


Και η Ιταλία να το παίζει δίπορτο...

Επιστρέφουμε όμως στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου για να διαπιστώσουμε ανοίγματα της Ιταλικής κυβέρνησης στο καθεστώς Ερντογάν που δεν συμπλέουν με το επίσημο προπαγανδιστικό αφήγημα του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία δύο τουρκικές φρεγάτες, με πρόσχημα τη συμμετοχή τους στην Αλγερία, σε εορταστικές εκδηλώσεις για τον Τούρκο ναύαρχο Oruç Reis, πλέουν σε μια "ευαίσθητη" περιοχή. Πρόκειται για τις φρεγάτες Göksü και Gökova, οι οποίες πλέουν προς την Αλγερία και ανεφοδιάζονται στο ιταλικό λιμάνι της Αγκούστα!
Γεγονός που προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στο ελληνικό ΥΠΕΞ καθώς διαπιστώνει ότι η Ιταλία συστηματικά το τελευταίο διάστημα δείχνει όχι απλά ανοχή, αλλά διάθεση συνεργασίας με την Τουρκία. Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες που μία ιταλική φρεγάτα έκανε πολυήμερες ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό. 

Διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση στο https://www.news247.gr

Στο λιμάνι της Λάρνακας κατέπλευσε την περασμένη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η ιταλική φρεγάτα ITS MARTINENGO, τύπου FREMM. Την ίδια μέρα, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει ότι «Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «τις επόμενες ημέρες η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς, πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε την σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι», σημείωνε η εφημερίδα.

Χθες, Σάββατο (14/12/2019), το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύοντας βίντεο και φωτογραφίες ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας το τουρκικό ναυτικό πραγματοποίησε κοινή άσκηση με την Ιταλία με την συμμετοχή της φρεγάτας ITS MARTINENGO.
Deniz güvenliğinin sağlanması maksadıyla Doğu Akdeniz’de “Akdeniz Kalkanı Harekâtı”na kesintisiz ve etkinlikle devam eden Deniz Kuvvetlerimiz, bölgeye intikal eden ve müttefik savaş gemileri ile karşılıklı eğitimlere devam ediyor.




Άσκηση «Μέδουσα» στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή της Γαλλίας; 
Στις 25 Δεκεμβρίου 2019, το σάιτ enikos.gr δημοσίευσε την είδηση για την πραγματοποίηση της Άσκησης ΜΕΔΟΥΣΑ, απόρροια του Άξονα του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Μάλιστα, εκτιμούσε ότι οι διπλωματικές διεργασίες είναι πιθανόν να οδηγήσουν και σε στρατιωτικές συγκλήσεις.
Ευσεβείς πόθοι;
Ας διαβάσουμε:
Η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι η τριμερής στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία της Γαλλίας είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει εξελίξεις και στο επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας.
Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσω της άσκησης Μέδουσα που πραγματοποιείται ανά εξάμηνο σε Ελλάδα και σε Αίγυπτο, ισχυροποιούν τους στρατιωτικούς τους δεσμούς. Αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, τον Νοέμβριο του 2017, που είχε πει απευθυνόμενος στου Έλληνες Αξιωματικούς πάνω από το ελικοπτεροφόρο Νάσερ, τύπου Mistral, «θεωρείστε αυτό το ελικοπτεροφόρο ως δικό σας».
Το γεγονός συμμετοχής και της Γαλλίας στην Τριμερή, στις 4-5 Ιανουαρίου 2020 στο Κάιρο, μετατρέποντάς την σε τετραμερή, είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει εμβάθυνση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο με την ενεργή συμμετοχή της Γαλλίας. Το σενάριο δεν φαντάζει απίθανο για πολλούς λόγους.
Η Γαλλία από τη μία θέλει να πάρει τα σκήπτρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να είναι αυτή ο ρυθμιστής των διπλωματικών και ενεργειακών εξελίξεων της περιοχής. Η στενότερη συνεργασία με Ελλάδα και Αίγυπτο συνεπάγεται και αύξηση των πωλήσεων οπλικών συστημάτων γαλλικής προέλευσης. Ήδη η Αίγυπτος έχει προμηθευτεί τα δύο ελικοπτεροφόρα τύπου Mistral, φρεγάτες FREMM και κορβέτες GOWIND από την Γαλλία ενώ είναι γνωστό το φλερτ της Ελλάδας για την απόκτηση δύο ψηφιακών φρεγατών BELHARA.
Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν έχει επιτεθεί προσωπικά στον Γάλλο Πρόεδρο επανειλημμένως, με πιο πρόσφατη τη δήλωσή του ότι «ο Μακρόν είναι εγκεφαλικά νεκρός».
Η διεύρυνση του άξονα θα αποτελέσει ίσως το μεγαλύτερο στρατιωτικό αντίβαρο στην κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και ίσως επιταχύνει τις εξελίξεις ακόμη και για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου υπό τις ευλογίες της Γαλλίας.
Βέβαια, μιλιταριστικά σάιτ ερμηνεύουν τις εξελίξεις με την ιδιαίτερη πολεμοκάπηλη οπτική τους. Φτάνοντας να εκτιμήσουν ότι υπάρχει το σενάριο "οι
 ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινή στρατιωτική άσκηση κοντά στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες. Η άσκηση αυτή πραγματοποιείται μετά το «πράσινο φως» της Άγκυρας για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. Η παρουσία του ελληνικού και αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού στη συγκεκριμένη περιοχή, μπλοκάρει τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις που σκοπεύουν να μεταφέρουν τακτικό στρατό και «συμβούλους» στη βορειοαφρικανική χώρα.

Το γεγονός αυτός μπορεί να οδηγήσει σε δύο πιθανά σενάρια. Η κοινή ελληνοαιγυπτιακή δύναμη μπορεί διακόψει κάθε ροή τουρκικών δυνάμεων προς τη Λιβύη, οδηγώντας στη σταδιακή αποδυνάμωση των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) και τελικά την επικράτηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Από την άλλη, η Τουρκία μπορεί να αποφασίσει να κλιμακώσει, με αποτέλεσμα να λάβει χώρα στην περιοχή ένα «θερμό επεισόδιο» με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια γενικευμένη σύγκρουση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που θα επεκτείνεται από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι νοτίως της Κρήτης, στα σύνορα με τη Λιβύη.

Πάντως σήμερα ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι, πραγματοποίησε συνάντηση με την επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της Αιγύπτου, με κύριο θέμα την έγκριση αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε μια σειρά μέτρων σε διάφορους τομείς, με γνώμονα την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής για την εσωτερική και Εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου". 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;

Εμείς καταγράφουμε τις πολεμοκάπηλες κραυγές -τις οποίες ακούμε και  από σοβαροφανείς στρατιωτικούς, αναλυτές, διεθνολόγους...- καταρχήν για να διαπιστώσουμε το που βρισκόμαστε, με τι κινδυνολογία αρχίζουμε και τελειώνουμε τη μέρα μας. 

Πολεμοκάπηλες κραυγές που πολλοί εκτιμούν ότι εκφωνούν "χρήσιμοι ηλίθιοι" για την κυβέρνηση που προσδοκά τον Συμβιβασμό και την Συνδιαχείριση με την Τουρκία, επιλογή που μπορεί να δικαιολογηθεί ως απόπειρα να διαφυλαχτεί η Ειρήνη στην περιοχή. Όλοι καταλαβαίνουν την χρησιμότητα αυτών  των χειρισμών και ελιγμών για την κυβέρνηση της ΝΔ, την κυβέρνηση των ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, που απολαμβάνει φυσικά την συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως του πιο φιλο-Αμερικανικού κόμματος, αλλά και εκφραστή των πιο επιθετικών βλέψεων του ελληνικού κεφαλαίου.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. 
ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. 
Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού για τη φύλαξη της βάσης.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου