Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ελικόπτερα στον Έβρο εναντίον των προσφύγων, προστατεύουν αγωγούς, είναι πολεμικές αιχμές στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό!

Όσο και αν φαντάζει οξύμωρο, το μπλοκάρισμα των προσφυγικών ροών είναι η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας.

Οι πόλεμοι των αστών είναι αλληλένδετοι.

Μπορεί η Αριστερά να κάνει την κουταμάρα να διακρίνει εσωτερική αστική πολιτική από εξωτερική -τα λεγόμενα εθνικά θέματα που πρέπει οι ταξικοί εχθρού να δρουν αδελφωμένα για να αντιμετωπίσουν τον Εξ Ανατολάς Εχθρό- αλλά το Υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ δεν κάνει τέτοιου είδους ατοπήματα! Αυτοί ξέρουν τα συμφέροντα τους και το πως να τα υπερασπίζουν...

Το πως μας αποκαλύπτει η δράση του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο όπου οι επιχειρησιακές δραστηριότητες των ελικοπτέρων αποδεικνύουν τους εχθρούς και τις προτεραιότητες τους:
κλειστά σύνορα στους πρόσφυγες και μετανάστες
ετοιμότητα έναντι του τουρκικού στρατού
και προστασία των αγωγών

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του γνωστού  για την εθνικιστική καφρίλα και την ρατσιστική μισαλλοδοξία σαιτ του Έβρου, από τις 16 Δεκεμβρίου 2019 τον Έβρο "σαρώνουν" Στρατιωτικά ελικόπτερα Χιούι για ν’ αποτραπεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών.
Πρόκειται για τέσσερα (4) ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τύπου UH-1H, που είναι περισσότερο γνωστά ως Χιούι.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είναι δύο στην 16η Μεραρχία Πεζικού με έδρα το Διδυμότειχο και καλύπτουν την περιοχή του βορείου Έβρου, από τις Καστανιές ως και μετά το Διδυμότειχο και άλλα δύο στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, καλύπτοντας την περιοχή από το Σουφλί μέχρι και το Δέλτα του Έβρου. 
Ποιος είναι ο ρόλος τους;
Με μικτά πληρώματα από στρατιωτικούς και αστυνομικούς παρακολουθούν από αέρος τις πιθανές ροές προσφύγων.
Βεβαίως, μικτές περιπολίες από τον στρατό και την αστυνομία πραγματοποιούνται επίσης και στο έδαφος, κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα, σε σημεία που θεωρούνται περάσματα. Αυτά άλλωστε επιθεώρησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη και παρουσία του στον Έβρο, που μάλιστα ήταν και ολονύκτια το βράδυ της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για την φύλαξη των συνόρων Αλκιβιάδης Στεφανής.


Τα ελικόπτερα Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, τα συρματοπλέγματα, τα μικτά πεζά περίπολα μαζί με τις θερμικές και απλές κάμερες που επίσης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα τα όπλα του Υπουργείου Άμυνας εναντίον των προσφύγων.
Όμως δεν είναι τα μόνα καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να επιστρατεύει και τα νέα αποκτήματα της, τα ελικόπτερα KIOWA! Πρόκειται για τα ελικόπτερα που είχαν για πέταμα οι Αμερικανοί και προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός με ενέργειες  του τότε ΑΓΕΣ Στεφανή καταβάλλοντας 50 Εκατομμύρια δολάρια.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα αναλαμβάνουν συγκεκριμένη πολεμική αποστολή σε Έβρο και Αιγαίο. 
Διαβάζουμε:
Το βασικό πλεονέκτημά τους είναι το MMS (Mast Mounted Sight), ο περιστρεφόμενος πύργος – σήμα κατατεθέν που διαθέτουν πάνω από τους έλικές τους, ο οποίος μοιάζει με αυτόν που έχουν και τα Apache. Πρόκειται για υψηλής ανάλυσης κάμερα και αισθητήρες θερμικής απεικόνισης, που δίνουν στους χειριστές την δυνατότητα επιχειρήσεων ακόμη και σε συνθήκες πλήρους σκότους. Επιπλέον, μπορεί να μεταφέρει δύο κάλαθους ρουκετών LAU-68 που φέρουν 7 ρουκέτες Hydra των 70mm με μέγιστο βεληνεκές 9 km και δραστικό βεληνεκές 4 km ή δύο ζευγάρια βλημάτων Hellfire. Για εμπλοκές εναέριων στόχων μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερα βλήματα ATAS (Air-To-Air Stinger ή AIM-92) με «φάκελο» εμπλοκής 1-4 km.

Με απλά λόγια, τα ελικόπτερα, με τα Hellfire και τα συστήματα επικοινωνιών, μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο της ένοπλης αναγνώρισης και υποστήριξης, κάτι που μέχρι πρότινος έκαναν μόνο τα εξαιρετικά αλλά πανάκριβα στην λειτουργία τους Apache.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα δοθεί στην ενίσχυση του Έβρου, όπου αυτή τη στιγμή επιχειρούν ελικόπτερα UH-1H, τω γνωστά μας Huey και αμέσως μετά η ενίσχυση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Και καταλαβαίνουμε όλοι γιατί προτεραιότητα θα δοθεί στο Έβρο όπου συντελείται μια πραγματική άθλια αναμέτρηση του Ελληνικού Στρατού με τους πρόσφυγες, καθώς το KIOWA είναι εξοπλισμένα με υψηλής ανάλυσης κάμερα και αισθητήρες θερμικής απεικόνισης. 

Όσο και αν φαντάζει οξύμωρο, το μπλοκάρισμα των προσφυγικών ροών είναι η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας.

Γιατί όμως οι Αμερικανοί παραχώρησαν τα ελικόπτερα KIOWA;

Στην ανακοίνωση μας Τι εξυπηρετούν οι ελληνικοί πολεμικοί εξοπλισμοί; τονίζαμε:

το δημοσίευμα του viadiplomacy.gr φωτίζει με τη δική του εθνικιστική γραφή και εξαιρετικά φιλονατοϊκή, αθέατες πτυχές μιας άλλης προμήθειας μεταχειρισμένου αμερικανικού οπλικού συστήματος. Ουσιαστικά περιγράφει τους όρους Αστυνόμευσης και Στρατιωτικοποίησης που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, έχοντας μπροστάρη σε αυτή την απόπειρα τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Διαβάζουμε:
Τα OH-58D Kiowa Warrior δεν ήρθαν για την Τουρκική απειλή
Τα OH-58D Kiowa Warrior είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης τα οποία συνεργάζονται με τα Apache, προσφέροντας τους δεδομένα για στοχοποίηση ενώ και τα ίδια φέρουν οπλισμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον χερσαίων δυνάμεων, αρμάτων μάχης αλλά και αποβατικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω των παραπάνω δυνατοτήτων τους, ένας αριθμός εξ αυτών προορίζεται να αναπτυχθεί στα νησιά του Αιγαίου.
Παραχώρηση υλικού σε όλα τα Βαλκάνια για το «κυνήγι» τρομοκρατών
Η παραχώρηση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου έγινε από τους Αμερικανούς γιατί εξυπηρετεί πολιτική τους, και η πολιτική αυτή έχει να κάνει με την Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης.
Η αποστολή τους στον Έβρο δεν είναι άλλη από την προστασία ενεργειακών «δρόμων» και κόμβων, του σταθμού LNG που θα δημιουργηθεί έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα είναι ευάλωτος σε επιθέσεις ταχύπλοων, του αγωγού IGB, του TAP, καθώς επίσης και των εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα. Στην αποστολή τους, και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα περιλαμβάνονται και περιοχές της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.
Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται και η πρόθεση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με ελικόπτερα και ΤΟΜΑ χώρες των Βαλκανίων. Σύμφωνα με το Defenceone, οι Αμερικανοί προτίθενται να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού έξι χωρών αξίας 190 εκ δολαρίων. Οι χώρες αυτές είναι η Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό στα Βαλκάνια, και για τον λόγο αυτό η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων μεταξύ των χωρών είναι συνεχής, όπως και τον ίδιο λόγο εξοπλίζουν τις χώρες με υλικό για να αντιμετωπίσουν την απειλή αυτή.
Άλλωστε, και η μίσθωση των δύο MQ-9 Reaper που επιδιώκει η Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό θα χρησιμοποιηθούν για αυτού του είδους τις αποστολές.
Τέλος να σημειωθεί ακόμα μια χώρα που συμβάλλει σημαντικά στην Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης και στο μέλλον θα αντιμετωπίσει τρομοκρατικές απειλές, είναι και η Κροατία, η οποία διαθέτει ήδη OH-58D Kiowa Warrior, η οποία είναι στα σχέδια για παραχώρηση υλικού από τις ΗΠΑ όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/05/blog-post_80.html

Αυτές τις μέρες στον Έβρο διεξάγεται ένας ιδιότυπος πόλεμος κατά των μεταναστών, τμήμα του κοινωνικού πολέμου που διεξάγεται καθημερινά, που έχει και στρατιωτικό σκέλος και που όσο περνάν οι μέρες στο όνομα της ανάπτυξης και της ασφάλειας θα κορυφώνεται. Σε αυτόν το πόλεμο δεν υπάρχουν ουδέτεροι. Κάθε φαντάρος, κάθε εργαζόμενος, κάθε συλλογικότητα πρέπει να πάρει θέση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου