Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Από τη Δευτέρα 04/05/2020 οι Μεταθέσεις και οι Άδειες σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλο;


Μεταθέσεις από Δευτέρα και έναρξη αδειών και στους στρατιώτες που έχουν παραμείνει έγκλειστοι από το Μάρτιο στα στρατόπεδα ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 
Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα αποκλιμάκωσης για τον κορονοϊό:
“Το πρώτο μέτρο είναι, θα έλεγα, ένα χρωστούμενο. Είναι η χορήγηση μιας άδειας στους σπουδαστές των Στρατιωτικών και Παραγωγικών Σχολών, οι οποίοι -θυμίζω- βρίσκονται έγκλειστοι εδώ και δύο μήνες περίπου μέσα στις Σχολές…
Αυτό που πρέπει να βάλουμε σε ισορροπία και να ζυγίσουμε, ήταν η επανέναρξη της λειτουργίας των Σχολών ενόψει και της εξεταστικής περιόδου που έρχεται, στις 18 Μαΐου. Επομένως, τους διώχνουμε λίγο νωρίτερα προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια και να είναι πίσω στην ώρα τους για την επανέναρξη της ακαδημαϊκής και της εξεταστικής περιόδου.

Ακολουθεί και η υλοποίηση των μεταθέσεων. Ξεκινούμε με προσωπικό που τοποθετείται εντός ίδιας Φρουράς και μετά πάμε ευρύτερα. Από Δευτέρα αρχίζουμε να υλοποιούμε τις μεταθέσεις, η επόμενη δέσμη θα είναι σε μερικές μέρες, επανεκτιμώντας και προσπαθώντας να κρατάμε ισορροπίες. 
Θα ζυγίσουμε τα δεδομένα. 

Να ξέρετε ότι έτσι κι αλλιώς το προσωπικό στις Μονάδες -δεν θέλω να κάνω διάκριση μεταξύ Στρατευσίμων και Μονίμων- είχε τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει με εξόδους. 
Για τους ντόπιους αυτό φυσικά ήταν πλεονέκτημα γιατί έβγαιναν και πήγαιναν στα σπίτια τους. Αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο για κάποιον που ήταν από μακριά, αλλά σε κάθε περίπτωση υπήρχε αυτό το σύστημα σε εξέλιξη. Τώρα φυσικά θα αρχίσουν να δίδονται και οι απαραίτητες άδειες. 
Οι άδειες αρχίζουν να υλοποιούνται από αύριο. Ασφαλώς και έπρεπε να μιλήσω πρώτα για τους φοιτητές των Σχολών διότι είναι δύο μήνες μέσα, αλλά ασφαλώς και πλέον αρχίζουν να υλοποιούνται οι άδειες, όπως άλλωστε είχαμε πει.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Καταρχήν, οφείλουμε να επισημάνουμε στον Υπουργό Άμυνας ότι οι Σειρές Κατάταξης του Ιανουαρίου και Μαρτίου είναι εξίσου ή και ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα Φυλακισμένοι στις μονάδες χωρίς Άδεια-Έξοδο-Διανυχτέρευση.
Δεύτερον, ταυτίζει με ανεπίτρεπτο τρόπο φαντάρους και στελέχη. Μόνο οι Στρατιωτικοί απόλαυσαν καθεστώς λειτουργίας του στρατού με Προσωπικό Ασφαλείας και απαλλάχθηκαν από το 50% των υπηρεσιών τους που φορτώθηκαν οι φαντάροι. Άρα τα περί "εθνικής ενότητας και ισότητας στον στρατό" αποδεικνύονται σκέτη προπαγάνδα σε έναν Στρατό που κυριαρχεί η Αδικία, η Ανισότητα, η Προνομιακή Μεταχείριση των Στρατιωτικών και η Βυσματοκρατεία.
Οι φαντάροι και οι σπουδαστές βίωσαν και βιώνουν καταστάσεις Εγκλεισμού όπως οι Πρόσφυγες και θεωρούνται Ασύμμετρη Απειλή που απειλούν την υγεία των στελεχών με την θεωρούμενη από το Υπουργείο Άμυνας ανευθυνότητα τους.
Ένα Υπουργείο Άμυνας που προτίμησε να μας Φυλακίσει για μήνες αντί να κάνει τεστ και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, τρέμοντας μην αποκαλυφθεί η γύμνια του Υγειονομικού!
Τρίτον, Διανυχτερεύσεις και Άδειες (άγραφες ή και κανονικές) δόθηκαν σε ορισμένες μονάδες ΜΟΝΟ μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους κινδύνους από τον τεράστιο Συνωστισμό των συναδέλφων.
Τέταρτον, οι Μεταθέσεις γίνονται από την προηγούμενη βδομάδα τουλάχιστον. Είναι βυσματικές Μεταθέσεις και οι συνάδελφοι που τυγχάνουν Κατ' Εξαίρεση Μετάθεση.
Άρα ο Στρατός μπορούσε και μπορεί να Μετακινεί στρατιώτες και είναι πρόσχημα η Απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό έως τις 18/05, ώστε να μην δοθούν Άδειες.
Πέμπτον, ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος δε λέει κουβέντα τι θα γίνει με τις Εορταστικές Άδειες που δεν δόθηκαν στους φαντάρους και τους σπουδαστές. Οι Στρατιωτικοί -εκτός ελαχίστων σε υπηρεσία- ήταν έξω το Πάσχα.
Έκτον, το Υπουργείο Άμυνας απαξιώνει το αίτημα για αύξηση στον μισθό του φαντάρου και έκτακτο βοήθημα στην λαϊκή οικογένεια με παιδί στον στρατό ενώ γνωρίζει τα μεγέθη της Ανεργίας και της φτώχειας. 
Έβδομον,  καλούμε έστω και τώρα το Υπουργείο Άμυνας να παρουσιάσει τα πραγματικά στοιχεία για την Απειλή του Κορονοιού στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Πόσοι φαντάροι ασθένησαν, τους έκλεισαν σε κοντέινερ ή σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις;
Όγδοον, τι θα γίνει με τους συναδέλφους που είναι στην ΕΛΔΥΚ;
Ένατον, γιατί δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση στους στρατιώτες ενώ η Σύσκεψη του Υπουργείου Άμυνας που αποφάσισε τα μέτρα έγινε την Πέμπτη 30 Απριλίου; Γιατί το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ δεν τοποθετούνται με σαφήνεια αλλά κρύβονται πίσω από "τις υπηρεσιακές ανάγκες";
Δέκατον, γιατί ενώ ο Υπουργός Άμυνας μιλά για Άδειες, δίνει 15 μέρες Άγραφες Άδειες στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών, οι συνάδελφοι στο Δ. Σώμα Στρατού διατάχθηκαν να δηλώσουν πότε θα βάλουν Κανονικές Άδειες;

Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις του Υπουργείου Άμυνας....
  Φτάνει η εκμετάλλευση!
Εμείς σε κάθε περίπτωση καλούμε φαντάρους και γονείς να παρέμβουν και να Υπερασπιστούν τα Δικαιώματα του Φαντάρου με Στολή.
Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας θα πάρουμε τις άδειες που μας στέρησαν.

Θυμίζουμε:
Γονείς, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας-Είστε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/04/blog-post_143.html
Φήμες για 15ήμερες άδειες: ποιους Αφορούν ενώ Αδιαφορούν και πάλι για τους Φαντάρους
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/04/15.html

  • Εμείς Απαιτούμε από τους Υπουργούς Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο και Στεφανή να κάνουν πράξη τις Υποσχέσεις τους:
  • Να βγει ο Υπουργός Άμυνας και να δηλώσει υπεύθυνα τι θα γίνει και πότε.
  • Να δεσμευτεί ότι οι Εορταστικές Άδειες του Πάσχα που δεν δόθηκαν στους φαντάρους, είτε να δοθούν ως Άγραφες Άδειες ή Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας.
  • Να δοθούν άμεσα Άγραφες Άδειες στους φαντάρους που αντιστοιχούν στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έμειναν και μένουν Φυλακισμένοι χωρίς Έξοδο-Άδεια-Διανυχτέρευση.
  • Να καλυφθεί από το Υπουργείο Άμυνας το οικονομικό κόστος Μετακίνησης των στρατιωτών.
  • Είναι ανάγκη να αυξηθεί άμεσα ο Μισθός του Φαντάρου και να λάβει κάθε λαϊκή οικογένεια φαντάρου την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ! 
  • Επιπλέον, απαιτούμε από τον Υπουργό Άμυνας να Ανακοινώσει ότι κανένας φαντάρος δεν θα μετατραπεί σε Υπηρέτη των Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ. Κανένα Φύλλο Πορείας και Απόσπαση φαντάρου στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Το καλοκαίρι που έρχεται κρύβει κινδύνους, τείνει να μετατραπεί σε ένα χρονικό διάστημα ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης των συναδέλφων σε μονάδες και ΚΑΑΥ.
Επιτέλους, να εφαρμοστούν τα Απαραίτητα Μέτρα για την Απειλή του Κορονοϊού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Τι βασανιστήρια είναι αυτά που περνάμε εμείς οι οπλίτες... Για πόσο ακόμα θα μας έχουν φυλακισμένους ; Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε στα σπίτια μας κ αυτοί που είναι από μακριά έχουν μήνες να δουν τους δικούς τους... Από την στιγμή που η καραντίνα ελειξε γιατί δεν βγαίνουν οι κατάλληλες ανακοίνωσεις από την ηγεσία του στρατού και μας έχουν στο σκοτάδι... Φτάνει πια δεν είμαστε ζώα δώστε πίσω τις εξόδους και τις άδειες μας δεν μπορεί να μιλάνε στελέχη και να λένε συνεχίζουμε την καραντίνα... Ποια καραντίνα ;; Αφού κάθε μέρα σπίτι τους είναι οι στρατιώτες τα τραβάνε ολα... Έλεος κάπου έχουμε κουραστεί κ σωματικά κ ψυχολογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή