Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Μεγάλη Ανάγκη λήψης μέτρων για τους Στρατιώτες στο 401 ΓΣΝΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Έπειτα από τα σημερινά δημοσιεύματα έγινε γνωστό πως μία κλινική του 401 ΓΣΝΑ τέθηκε σε καραντίνα λόγω 11 κρουσμάτων κορωνοϊού και θα ήθελα να επισημανθούν τα παρακάτω:

Στρατιώτες έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς ή προσωπικό, οι οποίοι είναι πιθανοί φορείς του ιού, όπως αποδεικνύεται. 

Έχουν ήδη δοθεί άδειες σε στελέχη που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα, ενώ για τους στρατιώτες που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονταν όλη μέρα στο ίδιο γραφείο με τα στελέχη αυτά, δεν έχει ληφθεί μέριμνα.

Πέραν από τα δυνητικά επικίνδυνα πόστα των στρατιωτών μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, καθημερινά γίνονται αγγαρείες στις κλινικές.

Δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός των ασθενών, οι οποίοι περιφέρονται σχεδόν σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. 

Η αλήθεια είναι ότι, η διοίκηση του λόχου, μεριμνά για τους στρατιώτες και καθημερινά φροντίζει για την παροχή μασκών, την ύπαρξη αντισηπτικών, την απολύμανση των χώρων, τον καθαρισμό των κλινοσκεπασμάτων, ενώ γίνονται και προσπάθειες να μην υπάρχει συνωστισμός.

Παρόλα αυτά τα μέτρα, που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε στρατόπεδο, η προστασία των στρατεύσιμων σε μονάδες όπως το 401, που έχουν αυξημένο υγειονομικό ενδιαφέρον, πρέπει να είναι αυξημένη.

Η πανδημία δεν φαίνεται να μας αφήνει σύντομα, όποτε πιστεύω ότι εκφράζοντας την πλειοψηφία των στρατιωτών, προτείνεται:

Ενημέρωση για το πόσο πραγματικά είμαστε ασφαλείς, καθώς οι υποψίες για κρούσμα υπάρχουν 2 μέρες τώρα και δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση. 
Την προληπτική εξέταση όλων των στρατιωτών για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν είναι φορέας του ιού και αν είναι, την λήψη ουσιαστικών μέτρων. 
Την μείωση των ωρών στα πόστα των στρατιωτών σε κλινικές ή ακόμη και την αναβολή των πόστων αυτών.
Την ελάχιστη δυνατή επαφή των στρατιωτών με το νοσοκομείο και πάντα υπό αυστηρά μέτρα με την χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών. 
Την περαιτέρω κοινωνική αποστασιοποίηση των στρατιωτών με περισσότερες άδειες και την όσο το δυνατόν λιγότερη παραμονή των στρατιωτών που δεν έχουν υπηρεσία στην μονάδα. 
Την καθημερινή αποστείρωση όλων των χώρων του λόχου.
Είναι σημαντικό όλοι να νιώσουμε ασφαλείς και να μην θέσουμε εμάς και τις οικογένειές μας σε κίνδυνο, λόγω της εκπλήρωσης της στρατιωτικής μας θητείας. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου