Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Μεγάλοι οι Φόβοι για τους φαντάρους

Το απόγευμα της ημέρας αυτής ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα του ιού στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. 
Τα κρούσματα αυτά βρέθηκαν σε ασθενείς και προσωπικό ενός ορόφου του νοσοκομείου και τα οποία υποτίθεται πως απομονώθηκαν. 
Ωστόσο, δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση των επαφών τους και των πιθανών εκτεθειμένων οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν εισέλθει στον όροφο αυτό. Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στρατιώτης που εκτελούσε την υπηρεσία του στον όροφο αυτό, αφέθηκε ελεύθερος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαφορετική υπηρεσία στον χώρο του νοσοκομείου. 
Αυτή η αδιαφορία για την υγεία των στρατιωτών (και κατ επέκταση των οικογενειών τους) συνεχίζεται από την αρχή της πανδημίας, παρά το ότι έχουν ξαναγίνει διαμαρτυρίες για την κατάσταση στην οποία έχουν τους στρατιώτες.

Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ληφθεί μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των στρατιωτών ανά ημέρα και για τις συνθήκες υγιεινής. 

Ειδικότερα όταν πρόκειται για νοσοκομειακό περιβάλλον που θα δέχεται και κρούσματα. 

Υπάρχουν οικογένειες με ευπαθείς ομάδες, όπως με γονείς πολύ μεγάλης ηλικίας
Ο στρατιώτης της οικογενείας μας βρισκόταν μέχρι και σήμερα σε άδεια και δεν έχει έλθει ακόμα σε επαφή με κανέναν από τον χώρο του νοσοκομείου. 
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους στρατιώτες. 
Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να γίνει παρέμβαση ώστε να μην κληθούν να επιστρέψουν άμεσα και να εκτεθούν χωρίς λόγο στον ιό, ρισκάροντας την υγεία τους και την υγεία των ανθρώπων τους.
Σας παρακαλούμε να γίνουν όποιες απαραίτητες κινήσεις για την διαχείριση της κατάστασης άμεσα, καθώς ήδη αύριο θα είναι αργά. 
Οι στρατιώτες είναι πολίτες με δικαίωμα στην διαφύλαξη της ακεραιότητάς τους και θα έπρεπε να είναι προστατευόμενοι από τον ελληνικό στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου