Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Περισσότερα Ισραηλινά drones για τον πόλεμο κατά των Προσφύγων

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας τη δολοφονική  πολιτική Κλειστών συνόρων απέναντι στους πρόσφυγες ενισχύεται με Ισραηλινά DRONES.
Ο πόλεμος κατά των προσφύγων, με κορύφωση του τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο, μεταφέρεται στο Αιγαίο. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες για την απάνθρωπη δράση του Λιμενικού που επιτίθεται σε πρόσφυγες και Παράνομα τους Επαναπροωθεί!
Στο πλαίσιο αυτό:  
Τα υπουργεία Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την παραχώρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με στόχο την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο.

Την παραχώρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τύπου IAI Heron, στην Ελλάδα για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ, όπως γνωστοποίησε η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, η διμερής συμφωνία ήδη φέρει τις υπογραφές των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

Τα συγκεκριμένα drones εντάσσονται στο σύστημα «Heron», το οποίο αφορά την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.
Η συμφωνία προβλέπει την τριετή παραχώρηση του συστήματος στην Ελλάδα, με δυνατότητα αγοράς μετά το τέλος της εν λόγω περιόδου.
Στόχος των ισραηλινών drone είναι η αύξηση της δυνατότητας επιτήρησης των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο.


Τα επίμαχα drone μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση απογείωσης, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένα ραντάρ με ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες.

Παράλληλα, η επιχειρησιακή τους λειτουργία είναι εφικτή και κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου