Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Επιστολή καταγγελίας για την ανάγκη λήψης μέτρων στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401

Και το ΠΡΙΝ στο πλευρό των φαντάρων 
Επιστολή καταγγελίας για την ανάγκη λήψης μέτρων στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έφερε στο φως επιστολή στην οποία στην οποία καταγγέλλεται πως παρά το γεγονός ότι κλινική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 401 τέθηκε σε καραντίνα τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι επαρκή για την προστασία των φαντάρων. Οι αγγαρείες στις κλινικές συνεχίζεται ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός των ασθενών που περιφέρονται σε όλους τους χώρους στο νοσοκομείο

Αναλυτικά η επιστολή καταγγελίας:
Έπειτα από τα σημερινά δημοσιεύματα έγινε γνωστό πως μία κλινική του 401 ΓΣΝΑ τέθηκε σε καραντίνα λόγω 11 κρουσμάτων κορωνοϊού και θα ήθελα να επισημανθούν τα παρακάτω:
Στρατιώτες έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς ή προσωπικό, οι οποίοι είναι πιθανοί φορείς του ιού, όπως αποδεικνύεται. Έχουν ήδη δοθεί άδειες σε στελέχη που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα, ενώ για τους στρατιώτες που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονταν όλη μέρα στο ίδιο γραφείο με τα στελέχη αυτά, δεν έχει ληφθεί μέριμνα. Πέραν από τα δυνητικά επικίνδυνα πόστα των στρατιωτών μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, καθημερινά γίνονται αγγαρείες στις κλινικές. Δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός των ασθενών, οι οποίοι περιφέρονται σχεδόν σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. Η αλήθεια είναι ότι, η διοίκηση του λόχου, μεριμνά για τους στρατιώτες και καθημερινά φροντίζει για την παροχή μασκών, την ύπαρξη αντισηπτικών, την απολύμανση των χώρων, τον καθαρισμό των κλινοσκεπασμάτων, ενώ γίνονται και προσπάθειες να μην υπάρχει συνωστισμός.

Παρόλα αυτά τα μέτρα, που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε στρατόπεδο, η προστασία των στρατεύσιμων σε μονάδες όπως το 401, που έχουν αυξημένο υγειονομικό ενδιαφέρον, πρέπει να είναι αυξημένη.

Η πανδημία δεν φαίνεται να μας αφήνει σύντομα, όποτε πιστεύω ότι εκφράζοντας την πλειοψηφία των στρατιωτών, προτείνεται:

Ενημέρωση για το πόσο πραγματικά είμαστε ασφαλείς, καθώς οι υποψίες για κρούσμα υπάρχουν 2 μέρες τώρα και δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση.Την προληπτική εξέταση όλων των στρατιωτών για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν είναι φορέας του ιού και αν είναι, την λήψη ουσιαστικών μέτρων.
Την μείωση των ωρών στα πόστα των στρατιωτών σε κλινικές ή ακόμη και την αναβολή των πόστων αυτών.
Την ελάχιστη δυνατή επαφή των στρατιωτών με το νοσοκομείο και πάντα υπό αυστηρά μέτρα με την χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών.
Την περαιτέρω κοινωνική αποστασιοποίηση των στρατιωτών με περισσότερες άδειες και την όσο το δυνατόν λιγότερη παραμονή των στρατιωτών που δεν έχουν υπηρεσία στην μονάδα.
Την καθημερινή αποστείρωση όλων των χώρων του λόχου.
Είναι σημαντικό όλοι να νιώσουμε ασφαλείς και να μην θέσουμε εμάς και τις οικογένειές μας σε κίνδυνο, λόγω της εκπλήρωσης της στρατιωτικής μας θητείας.

1 σχόλιο:

  1. Να ητανε μονο αυτο?στο καρδιολογικο τμημα που πηγα ειχε παει για επισκεψη ειχε ακομα τρυπες στο τοιχο εδω και 2 χρονια και το ειχανε κλειση ενας ασθενης με εφημεριδα τον τοιχο και επειδη δεν αντεχε την ζεστη ειχε καθαριση και το aircondition παρολο το προβλημα υγειας του δεν το επρεπε να κανει τιποτα κανονικα,κανενας δεν το καθαρισε ποτε.Μπραβο στο κουραγιο του αλλα δυστηχως ητανε ο μονος που ασχοληθηκε που δεν επρεπε,ελπιζω να ειναι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή