Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Με πρόφαση τον Κορονοιό σχίζουν στη δουλειά τους Επαναπατρισμένους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ


AΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟ ΚΟΛΛΑΕΙ-ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΙ!
Το λέμε ξεκάθαρα:
όπως η κυβέρνηση της ΝΔ φορτώνει την κρίση στους εργαζόμενους, προχωρά σε χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και σε μειώσεις μισθών με πρόφαση τον Κορονοιό... με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί το Υπουργείο Άμυνας που φυλακίζει τους Επαναπατρισμένους στρατιώτες από την Κύπρο, τους θέτει σε Καραντίνα για να τους λιώσει στη δουλειά στο ΚΕΠΒ Θήβας, ώστε να ετοιμάσουν το στρατόπεδο για να υποδεχτεί την επόμενη Σειρά Κατάταξης του Ιουνίου!

Ένα στρατόπεδο που βαρύνεται με δεκάδες καταγγελίες για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι συνάδελφοι λαμβάνουν την τελευταία Άδεια τους από την Κύπρο στις 10 Μαρτίου και έπρεπε να επιστρέψουν στις 27 Μαρτίου. Στις 18 Μαρτίου τους ειδοποιούν ότι σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να επιστρέψουν στην Κύπρο για να μπουν Καραντίνα! Πέρα από το Παράλογο του πράγματος, τους υποχρεώνουν σε ένα τεράστιο κόστος μετακίνησης καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο κοστίζουν 325 ευρώ! Τους Απειλούν ότι αν δεν επιστρέψουν το νωρίτερο θα βρεθούν με Δυσμενή Μετάθεση στον Έβρο!
Η επιστροφή τους στις 19/03 στη Μεγαλόνησο σημαίνει την έναρξη ενός Γολγοθά καθώς οι επόμενοι μήνες είναι Καραντίνα, Εγκλεισμός, Δουλειά και Υπηρεσία! Την ίδια στιγμή που οι Αξιωματικοί είναι ελεύθεροι να μπαινοβγαίνουν στις μονάδες, οι φαντάροι Φυλακίζονται σε αυτές "για το καλό τους"! Η Ιεραρχία τους Διατάζει να εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνοντας το Δούλο: καθαριότητες, βαψίματα, ξεχορτάριασμα... και μετά φυσικά σκοπιά!
Στις 19 Μαίου επιστρέφουν στην Ελλάδα με C 130 οι εξ Αναβολής στρατιώτες, συνάδελφοι που είχαν τύχει Κατ΄Εξαίρεση Μετάθεση και  δεκάδες Στρατιωτικοί. Tους στέλνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου υποβάλλονται σε Τεστ για τον Κορονοιό μαζί με τα στελέχη. Πριν βγουν τα αποτελέσματα τα στελέχη τους Αποχαιρετούν καθώς μόνο οι φαντάροι κρίνεται ότι πρέπει να μπουν σε Καραντίνα όλοι μαζί στο ΚΕΠΒ Θήβας! Δηλαδή τα στελέχη μπαινόβγαιναν στην Κύπρο και είχαν ισχυρή πιθανότητα να κολλήσουν τον Ιό, τους φαντάρους που είχαν Φυλακισμένους στα στρατόπεδα βάζουν σε Καραντίνα!
Δεν είναι Παραλογισμός: είναι η προνομιακή Μεταχείριση των Στρατιωτικών, το Καθεστώς Αδικίας και Ανισότητας που κυριαρχεί στον Ελληνικό Στρατό.
Τα Τεστ για τον Κορονοιό όμως βγαίνουν Αρνητικά, όμως παρ΄όλα αυτά οι φαντάροι κλείνονται στο ΚΕΠΒ Θήβας. Γιατί δεν δίνουν στους φαντάρους τις Άδειες  και τις Μεταθέσεις τους κοντά σε στρατόπεδα στον τόπο καταγωγής τους όπως Δικαιούνται; Και να μπουν Καραντίνα σπίτια τους...
Γιατί η Καραντίνα είναι το πρόσχημα! Θέλουν Δούλους φαντάρους για να εργαστούν στην συντήρηση και καθαριότητα των άθλιων εγκαταστάσεων του ΚΕΠΒ Θήβας: Τους ξυπνούν με φωνές τα στελέχη και κλωτσώντας τα κρεβάτια από τις 06.00 το πρωί για να πιάσουν Δουλεία! Τους φέρονται σαν σκουπίδια! Τους έχουν Φυλακισμένους για μια ακόμη φορά και τους σχίζουν στη δουλεία! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τους ψάξουν τα πράγματα λες και είναι κοινοί εγκληματίες, αφού τα σακίδια τους είχαν ερευνηθεί στο αεροδρόμιο στην Κύπρο και τους μετέφεραν από την Ελευσίνα με Υπηρεσιακό όχημα!
Δεν είναι Παραλογισμός: είναι Εργασιακή Εκμετάλλευση και Καταπίεση!
Εννοείται ότι είναι σε Καραντίνα αλλά οι γονείς είναι ελεύθεροι να τους επισκέπτονται... Δηλαδή είναι σε Καραντίνα αλλά ελεύθεροι να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που σύμφωνα με το ΓΕΣ δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή για να μην τους κολλήσουν!!!
Οι φαντάροι είναι Νηστικοί. Το φαγητό είναι Απαίσιο. Οι συνάδελφοι έχουν την επιλογή μόνο να ψωνίσουν ότι υπάρχει στο ΚΨΜ για να βγάλει κέρδος η μονάδα. Τους Απαγορεύουν να παραγγείλουν από έξω και τους Τιμωρούν!
Βέβαια οι Απειλές, η Τρομοκρατία, οι φυλακές και οι κρατήσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο για τους φαντάρους και στην Κύπρο. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συναδέλφου που είχαν φορτώσει ένα σωρό δουλειές τάζοντας του 15 μέρες Τιμητική, για να του δώσουν τελικά 25 μέρες φυλακή!
Αυτή είναι η "ευνοϊκή και προνομιούχα" θητεία στην Κύπρο: αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως Μισθοφόρους Στρατιώτες. Πρέπει να είναι Υπάκουα, Υποταγμένα, Αναλώσιμα Στρατιωτάκια για τις ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα. Φαντάροι που βρέθηκαν Παράνομα, παρά τη θέληση τους στην Κύπρο, αφού Υποχρεώθηκαν να πάνε εκεί ενώ η Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι Εθελοντική.
Οι φαντάροι Αγωνίζονται. Βγαίνουν και ξαναβγαίνουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά αλλά κανένας δεν απαντά... Το μόνο που τους νοιάζει είναι αν γίνονται οι δουλειές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 25 Μαίου θα γίνει Επιθεώρηση για να εξετάσουν την πορεία των έργων.
Όμως τη Δευτέρα οι Επαναπατρισμένοι της ΕΛΔΥΚ θα περάσουν και δεύτερο τεστ στο 401 ΣΝ.
Εμείς Απαιτούμε αν και το δεύτερο τεστ βγει Αρνητικό να φύγουν για τα σπίτια τους.
Να τους δοθούν όλες οι Άδειες που τους Χρωστούν και Μετάθεση σε Μονάδες κοντά στα σπίτια τους.
Κάτι αντίστοιχο να γίνει και για τους υπόλοιπους Επαναπατρισμένους της ΕΛΔΥΚ που τους περιμένουμε να γυρίσουν τις επόμενες μέρες!
Συνάδελφοι, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό σας.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα μας, να σταθούμε απέναντι στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό και Φασισμό
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου