Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Πολεμική Σύσκεψη ενάντια στους Πρόσφυγες!


Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την ευρεία σύσκεψη με τους Αρχηγούς των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού για τα θαλάσσια σύνορα είναι μια ακόμη απόδειξη της απάνθρωπης πολιτικής των Κλειστών συνόρων που εφαρμόζει η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ και της Στρατιωτικοποίησης του Προσφυγικού ζητήματος.
Διαβάζουμε:
Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Λαλούση, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Πετράκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Μπλιούμη, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) και Ανώτατους Αξιωματικούς των ΕΔ και του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.  Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Όσα εκατομμύρια ευρώ και να δώσουν στους καναλάρχες για να προπαγανδίσουν την εχθρική για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους πρόσφυγες αστική πολιτική τους, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η επίσημη γραμμή που καθοδηγεί την εφαρμογή των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας είναι η γραμμή των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών Βορίδη, Γεωργιάδη που συμβολίζουν την εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες.
Δεν είναι λαϊκισμός, δεν είναι εξτρεμισμός...

Είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάνει επεμβάσεις και βρώμικους πολέμους, κατακλέβει πηγές ενέργειας για τις πολυεθνικές εταιρείες της αλλά ορθώνει τείχη του αίσχους, είτε στην ξηρά, όπως στον Έβρο, είτε στη θάλασσα με τους Στόλους, το Λιμενικό και την FRONTEX.

H είδηση της σύσκεψης του ΓΕΕΘΑ συνδέεται με τις εξής εξελίξεις:

Αφενός, με την παράταση της επιχείρησης ταχείας επέμβασης του Frontex σε Έβρο και Αιγαίο έως τον Ιούλιο ζήτησαν με επίσημο αίτημά τους προς τον ευρωπαϊκό οργανισμό Αστυνομία και Λιμενικό. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το σχετικό αίτημα υπεβλήθη πριν λίγες μέρες και στη συνέχεια, στέλεχος του ευρωπαϊκού οργανισμού επιβεβαίωσε, μιλώντας στην «Καθημερινή», ότι «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για την παράταση της επιχείρησης για έναν επιπλέον μήνα». Επισήμως, η Βαρσοβία (σ.σ.: εκεί βρίσκονται τα κεντρικά του Frontex) δεν έχει απαντήσει στο ελληνικό αίτημα, ωστόσο αρμόδιες πηγές αποκάλυψαν στην «Κ» ότι η διοίκηση του οργανισμού έχει προφορικά κάνει αποδεκτό το αίτημα για παραμονή των Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας έως τις 6 Ιουλίου.


Αφετέρου, με την αποκάλυψη για μια ακόμη φορά της πραγματικής δράσης του Λιμενικού απέναντι στους πρόσφυγες:

Το Δολοφονικό έργο του Λιμενικού! Βίντεο καταγράφει σκάφος του Λιμενικού να επαναπροωθεί πρόσφυγες

http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/05/blog-post_357.html

Τέλος, η φρεγάτα ΥΔΡΑ απέπλευσε από το Ναύσταθμο, για να ενταχθεί μέχρι το τέλος του μήνα στη ναυτική δύναμη της επιχείρησης “Ειρήνη”. Στην περιοχή των περιπολιών βρίσκονται μόνιμα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, τα οποία προστατεύουν φορτηγά πλοία που μεταφέρουν οπλισμό για τις δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη. Η νέα ναυτική αποστολή της ΕΕ για την επιτήρηση του ελέγχου του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη έχει ξεκινήσει τις επιχειρήσεις της στην Μεσόγειο με την ανάπτυξη μιας γαλλικής αντιαεροπορικής φρεγάτας και ενός λουξεμβουργιανού περιπολικού αεροσκάφους.

Βλέπουμε επομένως πως Αλληλοσυνδέονται το προσφυγικό ζήτημα, ζωτικά κρατικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.

Εμείς καλούμε τον κόσμο της εργασίας να καταδικάσει την εγκληματική τους πολιτική, να σταθεί απέναντι στην Στρατιωτικοποίηση που στοχοποιεί τις Ασύμμετρες Απειλές -κοινωνικά κινήματα, πρόσφυγες, νεολαία, μειονότητες.

Η παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ ενάντια στους εθνικούς-αστικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι φαντάροι που διατάχθηκαν να πάρουν ενεργά μέρος στον Πόλεμο στον Έβρο εναντίον των Προσφύγων, βίωσαν αμέσως μετά το πόσο τους υπολογίζει ο Στρατός και η κυβέρνηση όταν τους έκλεισαν για μήνες μέσα στις μονάδες που μετατράπηκαν σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των ίδιων, κατά τη διάρκεια του Πολέμου ενάντια στον Κορονοιό! 

Είδαν ότι όλοι εμείς είμαστε γρανάζια, Αναλώσιμοι στο βωμό των κερδών τους και των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων. Πολλά έχουν να πουν για αυτό οι φαντάροι της ΕΛΔΥΚ!

Αυτοί οι φαντάροι λοιπόν λέμε:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες

ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

Απαιτούμε να Ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους πρόσφυγες, να τους Αναγνωριστούν όλα τα Δικαιώματα και να αναλάβουν οι Ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν τους λαούς το κόστος Ανοικοδόμησης των κρατών που καταστρέφουν.

Το Ελληνικό κράτος όχι μόνο πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά ως Πολεμικό Ορμητήριο, στέλνει στρατεύματα και οπλικά συστήματα στο εξωτερικό και ορθώνει Τείχη του Αίσχους.

Η θέση μας είναι στο πλευρό των Προσφύγων και Μεταναστών, απέναντι στις κυβερνήσεις του πολέμου και τους Στρατοκράτες, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου