Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Γονείς καταγγέλλουν τα καψώνια και τις βιαιότητες που δέχονται τα παιδιά τους που επιλέγησαν για ΥΕΑ

Σε επιστολή τους γονείς μας γράφουν:
Με αφορμή το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε εδώ και χρόνια με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», ασκώντας κριτική και στοχευμένες παρεμβάσεις όταν καταστρατηγούνται και παραβιάζονται τα δικαιώματα των στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους είτε ως στρατιώτες ή ως ΥΕΑ, θα θέλαμε να καταγγείλουμε τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε κάποιες Σχολές και Κέντρα όπου εκπαιδεύονται οπλίτες και υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ).

Το τελευταίο διάστημα αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να υπερασπίσετε τα δικαιώματα των στρατιωτών των τελευταίων ΕΣΣΟ (2019 Δ’, 2020 Α΄ και τους περισσότερους αδικημένους στρατιώτες της 2020 Β΄ ΕΣΣΟ). 

Λέγοντας αδικημένους εννοούμε ότι η κατάταξή τους πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας με όλες τις γνωστές συνέπειες λόγω των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονωϊού που έλαβε τόσο η πολιτική όσο και στρατιωτική ιεραρχία. 

Για να μην μακρηγορούμε είναι η μόνη ΕΣΣΟ που δεν έλαβε ποτέ έξοδο κατά την διάρκεια της Βασικής Εκπαίδευσης και φυσικά δεν έλαβε μετά την Ορκωμοσία ούτε μία μέρα άδειας. 

Αντίθετα από την ημέρα της κατάταξής τους βρίσκονται συνεχώς σε ένα Στρατόπεδο διαβιώνοντας στις συνθήκες που πολύ σωστά περιγράφετε σε όλες σχεδόν τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σας (άθλιες εγκαταστάσεις, φαγητό, προσβλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά από υπαξιωματικούς, Αξιωματικούς, καψόνια κτλ).

Οι στρατιώτες μετά την ορκωμοσία τους μετέβησαν στις μονάδες τους προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαίδευση ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων), οι δε οπλίτες που επελέγησαν να υπηρετήσουν σε Στρατονομία, Προεδρική Φρουρά, Ειδικές Δυνάμεις και ΕΛΔΥΚ μετέβησαν για εκπαίδευση στις ανάλογες Μονάδες και Κέντρα Εκπαιδεύσεως. 

Οι δε οπλίτες που θα συνέχιζαν τη θητεία τους ως ΄Εφεδροι Δόκιμοι Αξιωματικοί (αφού επιλέχθηκαν κατά τις επιλογικές δοκιμασίες των αθλημάτων και των ιατρικών – ψυχοτεχνικών τέστ) μετέβησαν στις Σχολές Αξιωματικών για να λάβουν την ανάλογη εκπαίδευση.



Και κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. 

Αυτοί οι ΥΕΑ όχι μόνο ΔΕΝ εκπαιδεύονται αλλά ολόκληρη η ημέρα τους κυλά υπό καθεστώς καψονιών. 

Συνεχόμενα καψόνια, άσκοπη και άχρηστη καταπόνηση και ταλαιπωρία σωματική και κυρίως ψυχολογική που παραπέμπει σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως αιχμαλώτων και καμία σχέση δεν έχει με στρατιωτική εκπαίδευση και μόρφωση.

Δεν είναι δυνατόν οι ΥΕΑ να καψονάρονται κυριολεκτικά και να τιμωρούνται καθ’ όλο σχεδόν το 24ώρο, με μοναδική ανάπαυση 4-5 ώρες ύπνου τη νύχτα. 

Συνεχείς απαγορεύσεις και τιμωρίες για το παραμικρό και μάλιστα όχι σε χρόνο εκπαιδεύσεως αφού εκπαίδευση δεν γίνεται. 

Ούτε να συνομιλήσουν μεταξύ τους ούτε καν να ανασάνουν δεν «επιτρέπεται» στους ΥΕΑ.
Για ποια εκπαίδευση μιλάμε λοιπόν; 
Μήπως έχουμε μπερδέψει την σκληραγωγία, την πειθαρχία και τη στρατιωτική εκπαίδευση και δεοντολογία με την συνεχόμενη τιμωρία, την αιχμαλωσία και την κακοποίηση των ανθρώπων; 
Οι ΥΕΑ Δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, ούτε εγκληματίες που πρέπει να τιμωρηθούν για κάποια αξιόποινη πράξη τους...

Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν δικαίωμα ανάπαυσης, ελεύθερου χρόνου για να τον διαθέσουν όπως αυτοί επιθυμούν, έστω και μέσα στο Στρατόπεδο αφού δεν επιτρέπεται να πάρουν έξοδο ή διανυκτέρευση;
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. 
ΟΧΙ ΚΑΨΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΩΝ «ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ».
Οι Διοικητές των Σχολών και των Κέντρων εκπαίδευσης γνωρίζουν τι γίνεται πίσω από την πλάτη τους; 
Γνωρίζουν σε τι βασανιστήρια τους υποβάλλουν καθημερινά;
Δηλαδή πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για κατάχρηση εξουσίας και κακοποίηση- προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;
Αν οι Διοικητές των Σχολών γνωρίζουν και επιτρέπουν αυτή την παραβατική συμπεριφορά τότε είναι ηθικοί αυτουργοί και θα πρέπει να δώσουν λόγο στην δικαιοσύνη και στους γονείς των εφέδρων. 
Στους γονείς που τους εμπιστεύτηκαν στα χέρια τους ότι πιο πολυτιμότερο έχουν στον κόσμο για να τους εκπαιδεύσουν ΣΩΣΤΑ. 
ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.
Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ τα γνωρίζουν όλα αυτά;
Γιατί δεν επεμβαίνουν άμεσα για να σταματήσει αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση;
Υπάρχουν καταγγελίες ότι σε σχολές που εκπαιδεύονται οι Δόκιμοι΄Εφεδροι Αξιωματικοί δεν έχουν ούτε λεπτό ελεύθερο χρόνο, πλην της ώρας του φαγητού και του ολιγόωρου ύπνου που τους επιτρέπεται.
Συγκεκριμένα:
Δεν σιτίζονται σωστά αφού δεν παρατίθεται στο σύνολο του, στα εστιατόρια των Σχολών και των Κέντρων σχεδόν κανένα από τα προβλεπόμενα γεύματα όπως αναγράφονται στο εγκεκριμένο πρόγραμμα Συσσιτίου από τη Στρατιωτική Υπηρεσία (πρωινό μόνο με ψωμί, μεσημεριανό με κύριο συστατικό το κρέας, σερβίρεται χωρίς κρέας κτλ).
Άθλιες και ελάχιστες εγκαταστάσεις υγιεινής (τουαλέτες και μπάνια), οι οποίες δεν επαρκούν λόγω του μεγάλου αριθμού των εφέδρων που τις χρησιμοποιούν.
Δεν έχουν δικαίωμα να μεταβούν ούτε στο ΚΨΜ της μονάδας να αγοράσουν ένα καφέ, χυμό, νερό ή κάτι φαγώσιμο στην περίπτωση που πεινάνε (σχεδόν πάντα δηλαδή) λόγω ανεπάρκειας της ποσότητας και της ποιότητας του φαγητού, δεν τηρείται ΠΟΤΕ ο χρόνος της μεσημεριανής ανάπαυσης και φυσικά δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, σωματική υγιεινή, πλύσιμο των ρούχων τους ή άθληση στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων των στρατοπέδων, σε αντικατάσταση της εξόδου που δικαιούνται και πλέον στερούνται λόγω των αυστηρών μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού. 
Ακόμη και ο χρόνος του τηλεφωνήματος που δικαιούνται (ούτε 5’ λεπτά την ημέρα) στους γονείς, θυμίζει βαρυποινίτη κρατούμενο σε κρατικές φυλακές. 
Δεν τηρείται και δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα εκπαίδευσης. 
Πόσο μάλλον το πρόγραμμα που ισχύει για τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες αφού το καψόνι συνεχίζεται κανονικά και τότε.
Αυτός είναι ο σύγχρονος στρατός που προπαγανδίζει η κυβέρνηση;
Αλήθεια έχει κανείς αναλογιστεί τι κατάσταση επικρατεί στα στρατόπεδα λόγω των απαγορεύσεων των εξόδων, των διανυκτερεύσεων και των αδειών;
Όπως προαναφέρθηκε λόγω των μέτρων που έχει λάβει το ΓΕΣ για την πρόληψη μετάδοσης του COVID-19 και με απώτερο σκοπό την προστασία των στρατευσίμων από τη νόσο, έχουν απαγορευτεί οι έξοδοι που δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως οι οπλίτες θητείας συμπεριλαμβανομένου και των ΥΕΑ (φυσικά εάν δεν έχουν ορισθεί υπηρεσία ή δεν έχουν τιμωρηθεί με στέρηση εξόδου), καθώς και τις διανυκτερεύσεις εκτός στρατοπέδου (για όσους διαθέτουν μόνιμη κατοικία και συγγενείς πλησίον του στρατοπέδου που υπηρετούν).
Αναρωτήθηκε όμως κανείς πως είναι το ηθικό και η ψυχολογία ενός οπλίτη θητείας που πρέπει έστω για το καλό της υγείας και την προστασία του από τον ιό να παραμένει έγκλειστος σε ένα στρατόπεδο χωρίς την προοπτική μιας εξόδου ή μιας διανυκτέρευσης στο σπίτι του, χωρίς ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση; 
Χωρίς σωστή σίτιση;
Ειδικά όταν δεν ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ την πορεία και την εξέλιξη της νόσου και για πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί να διαρκέσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του εγκλεισμού;
Έχει ληφθεί κάποια μέριμνα από τις Διοικήσεις των μονάδων των οπλιτών ή των Σχολών Αξιωματικών για τους ΥΕΑ, να δίδεται ελεύθερος χρόνος στους οπλίτες ή στους εκπαιδευομένους ΥΕΑ εντός των στρατοπέδων (αφού λόγω μέτρων δεν μπορούν να εξέλθουν από αυτά) σε αντικατάσταση των κομμένων εξόδων και διανυκτερεύσεων που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι έφεδροι;
ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ;
ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ; 
ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ;

ΟΙ κ. ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ; 

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ; 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΣ;
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΣΤΩ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ-ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΕΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ COVID-19.

                                                                                                                        
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ


Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να φύγουν από ΥΕΑ. Ουσιαστικά εκπαιδεύονται σε καθεστώς βαρβαρότητας για να αναλάβουν αύριο καθήκοντα πρώτα απ΄όλα απέναντι στους συναδέλφους τους φαντάρους, που καλούνται να υποταχθούν στις διαταγές τους. Ουσιαστικά είναι η αλυσίδα της Πειθάρχησης και Υποταγής που διαλύει ανθρώπους, καταπατά δικαιώματα και τσαλακώνει την Αξιοπρέπεια μας γιατί απλώς μας θέλουν στρατιωτάκια, ακούνητα, αγέλαστα και Αναλώσιμα.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου