Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΣΣΑΣ: Η Φυλάκιση των φαντάρων συνεχίζεται- τους Εκμεταλλεύονται τόσους μήνες αλλά δεν τους δίνουν Άδεια!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μετά από 50 μέρες καραντίνας μέσα στο στρατόπεδο, αντικαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό (στρατιωτικό και πολιτικό) σε όλα τα πόστα και αφού στις 4 Μαΐου οι σπουδαστές της σχολής έφυγαν με 15νθημερη τιμητική άδεια που απλόχερα δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ και έμειναν οι φαντάροι πίσω να υποστηρίξουν το στρατόπεδο εκτελώντας υπηρεσίες, χωρίς επίσης να έχει γίνει κάποιος λόγος από το ΓΕΕΘΑ για άδειες τιμητικές στους οπλίτες που έχασαν το γκρουπακι του Πάσχα, η διοίκηση της σχολής αποφάσισε να κόψει τα υπηρεσιακά σημειώματα των οπλιτών, φυλακίζοντας τους για ακόμα μια φορά μέσα στο στρατόπεδο.

Η κατάσταση είναι απελπιστική. Την συμπεριφορά τους προς τους φαντάρους μπορείς να την χαρακτηρίσεις μόνο ως παράλογη και καταχρηστική. 

Οι φαντάροι αντιμετωπίζονται σαν υποχείρια του συστήματος, εκτελώντας εντολές παράλογες. 
Οι φαντάροι έχουν δικαιώματα και ζητούν αναγνώριση των κόπων τους. 
Όσες καταγγελίες έχουν γίνει για την κατάσταση στη ΣΣΑΣ έχουν πέσει στο κενό.

Η αδικία και ο παραλογισμός όμως έχουν τα όρια τους. 
Αιτούμαστε τις τιμητικές άδειες που αδίκως κόπηκαν ως αναγνώριση των κόπων μας και επαναφορά των υπηρεσιακών σημειωμάτων καθώς ο συνεχόμενος εγκλεισμός έχει επηρεάσει την ψυχολογία μας ωθώντας πολλούς συναδέλφους στη σκέψη για αναβολή.

Η αδικία πρέπει να σταματήσει, οι φαντάροι είναι άνθρωποι, έχουν αντίληψη και αντιμετωπίζονται με απαξίωση που δεν αρμόζει σε κανέναν. 
Ζητούμε από τους αρμόδιους (ΓΕΕΘΑ και υπουργείο Άμυνας) να επέμβουν άμεσα. Να δοθούν στους φαντάρους τιμητικές άδειες όταν γυρίσουν οι σπουδαστές. Απαιτούμε να μπει επιτέλους ένα φρένο στην αδικία και στον παραλογισμό, πριν να είναι πλέον αργά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου