Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Υπάρχει Γερμανικό Σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους;


Αποσύρονται σταδιακά οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, που αναπτύχθηκαν νοτίως και νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου ως απάντηση, στην έξοδο των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, γεγονός που φανερώνει ότι η κατάσταση που προκάλεσε η Άγκυρα με τη NAFTEX για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποκλιμακώνεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΟnAlert, τις επόμενες ώρες τμήμα της ελληνικής ναυτικής δύναμης αναμένεται να αποχωρήσει από την περιοχή καθώς όλα δείχνουν ότι τα τούρκικα πλοία και υποβρύχια, που είχαν αναπτυχθεί για λογαριασμό του Oruc Reis, επιστρέφουν στις βάσεις τους, στο Ακσαζ, τη Σμύρνη και το Μπαρτιν.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείξει η Ελλάδα ότι συντηρεί μια ένταση την οποία προκάλεσε και επιθυμεί η Τουρκία», τονίζει στο OnAlert ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ. 
Στο Καστελλόριζο μέχρι τις 2 Αυγούστου
Εντούτοις, στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού ενώ γενικότερα οι ένοπλες δυνάμεις, ιδίως σε αέρα και θάλασσα, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα μέχρι τις 2 Αυγούστου, οπότε λήγει η ισχύς της τουρκικής NAVTEX. Στη συνέχεια, εκτός απροόπτου, ο βαθμός ετοιμότητας θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα, αναφέρουν στο OnAlert στρατιωτικές πηγές.
Στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου εξακολουθούν να βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες αλλά όπως εκτιμούν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ η δραστηριότητα τους σχετίζεται με τα τεκταινόμενα στη Λιβύη και όχι με μία πιθανή έξοδο του Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η προκλητική τουρκική NAVTEX.
Αυτά διαβάζουμε στο onalert.gr 
NAFTEX ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ...
Όμως έχει σημασία να επισημάνουμε τι συνέβη με την ελληνική NAFTEX για το Καστελόριζο που αρχικά αφορούσε το Πολεμικό Ναυτικό και μετά εξελίχθηκε σε άσκηση του Λιμενικού!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επεσήμανε:
Σπεύδουν ασθμαίνοντες από το ΥΠΕΘΑ να διευκρινίσουν ότι “δεν αφορά το Πολεμικό Ναυτικό η NAVTEX για την άσκηση με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο, αλλά το Λιμενικό”!
Εμείς θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

πέρα από το γελοίο του πράγματος -για πρώτη φορά ορίζεται NAFTEX για άσκηση του Λιμενικού- αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται "πουλώντας" Πολεμοκαπηλεία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εσωτερικής αστικής πολιτικής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει επιθετικούς-επεκτατικούς στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για να ευχαριστήσει το κοινό των Ακροδεξιών Κυρ Παντελήδων που τη ψηφίζουν και συνειδητοποιούν ότι αυτά που πλασάρει η κυβέρνηση της ΝΔ λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Γιατί είναι ξεκάθαρο σε πολλούς ότι στο πλαίσιο της Μυστικής Διπλωματίας που διεξάγεται μεταξύ Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας γίνονται συμφωνίες.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι η Κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν δυσανάλογη ως απάντηση στην Τουρκική NAFTEX...
Μετά έρχονται τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Μέρκελ αποσόβησε τον Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο- έτσι, με τι ανταλλάγματα;
Μετά και ενώ όλοι μιλούσαν για σοβαρή πολεμική κλιμάκωση, έρχεται η ξαφνική αποχώρηση των πλοίων των δύο στόλων - έτσι, με τι ανταλλάγματα... 
Αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση μεταξύ των δύο κρατών δεν θα σέρνεται για καιρό.
Και δεν θα αξιοποιείται πρώτα απ' όλα στο εσωτερικό των δύο κρατών από τις αδίστακτες αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις.

 Όλα δείχνουν γερμανικό σχέδιο στο Αιγαίο - Παρασκήνιο σε Ελλάδα 
- Κύπρο για λύση λύση «kazan – kazan»
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη φορά επεσήμανε τον αυξημένο παρεμβατικό ρόλο του Γερμανικού κράτους και τη Μυστική Διπλωματία που ασκείται μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας. 
Αυτή μας την εκτίμηση που ενίσχυσε η πολεμική αποκλιμάκωση του Σαββάτου -και είναι χαρακτηριστικός ο παραπλανητικός ρόλος των ΜΜΕ που καλοπληρώνονται από την κυβέρνηση της ΝΔ-, δικαιώνει το τελευταίο δημοσίευμα του Armyvoice.gr που αναφέρεται σε Γερμανικό σχέδιο στο Αιγαίο με προσωρινή λύση «kazan-kazan», τονίζοντας:
"Όλα δείχνουν γερμανική παρέμβαση, καθώς αυξάνονται οι πληροφορίες ότι το γερμανικό σχέδιο για διαμοιρασμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών χωρίς επίλυση των διαφορών, γίνονται όλο και πιο έντονες. Η λύση που στο παρελθόν έχει προτείνει η Τουρκία, προωθείται τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που στην Ελλάδα μιλούσαν για το δημοσίευμα της Bild και αποθέωναν τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι απέτρεψε έναν πόλεμο μεταξύ των δυο χωρών, η κρατική DW φιλοξενούσε δηλώσεις καθηγητή γερμανικού Think Tank που προέκρινε μια «προσωρινή λύση», μια συμφωνία «kazan – kazan».

Σύμφωνα με αυτήν «οι εμπλεκόμενες χώρες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια προσωρινή λύση που να προβλέπει την κοινή οικονομική ανάπτυξη των επίμαχων θαλάσσιων εδαφών. Τα κέρδη θα μοιράζονται σε Ελλάδα – Κύπρο – Τουρκία έως ότου μπορεί να συμφωνηθεί ένα όριο κάποια ημέρα, υποστηρίζει η Nele Matz-Lück. Μάλιστα προσθέτει ότι μια τέτοια κοινή χρήση μπορεί τελικά να γίνει μόνιμη λύση. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Armyvoice.gr ότι το θέμα στην Ελλάδα το χειρίζεται αποκλειστικά το περιβάλλον του πρωθυπουργού, και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Γερμανοί πιέζουν σε διάλογο με διαιτησία Βερολίνου.
Ανάλογες πιέσεις ασκούνται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» και στην Κύπρο, για επίτευξη συμφωνίας, χωρίς επίλυση του Κυπριακού. Η πίεση ασκείται το τελευταίο διάστημα από σημαντικούς εταίρους, αναφορικά με τη θέση που προκρίνει η Τουρκία, να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τώρα, δηλαδή χωρίς λύση του Κυπριακού, σε συμφωνία με τo Βόρειο, Κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, για διαμοιρασμό των εσόδων από το φυσικό αέριο (ενός είδους ίση συνεκμετάλλευση).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», την τουρκική θέση μετέφερε και ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Τι σημαίνουν όλες αυτές οι Διπλωματικές Διεργασίες;
Κατά τη γνώμη μας αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Ταξικός χαρακτήρας των σχέσεων, αντιθέσεων και συγκρούσεων που εξελίσσονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Μεγαλοϊδεατισμός και ο Νεο-Οθωμανισμός είναι το Ιδεολογικό περιτύλιγμα της επιθετικότητας και του επεκτατισμού Ελληνικού και Τουρκικού κράτους που εποφθαλμιούν ΑΟΖ, Ενεργειακά Κοιτάσματα, έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών παγκόσμιας σημασίας. Εταιρείες και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πιέζουν για κάποιου είδους ειρήνευση στην περιοχή χωρίς επίλυση των αντιθέσεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και της ανενόχλητης κερδοφορίας τους, αλλά και για να μην τίθενται σε κίνδυνο οι ευρύτεροι σχεδιασμοί τους σε μια εύφλεκτη περιοχή που εντείνεται ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας (δρόμος του μεταξιού).

Είναι μια διαδικασία που βολεύει τα ανταγωνιζόμενα αστικά κράτη της περιοχής Ελλάδα και Τουρκία, αφού αφενός μεν μπορούν να φανατίζουν τους υπηκόους τους, χειραγωγώντας και εντάσσοντας τους ως Αναλώσιμους στα σχέδια καπιταλιστικής ανάπτυξης και τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Αφετέρου, μπορούν να καθορίζουν με όρους Μυστικής Διπλωματίας από τους λαούς, τους Συμβιβασμούς μεταξύ τους, ενώ ενισχύουν την συνεργασία τους εναντίον των εργαζομένων, των προσφύγων-μεταναστών και να αναλαμβάνουν αυξημένο ρόλο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ!

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι Διπλωματικές Διεργασίες και η Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος είναι άμεσα συνδεδεμένες ώστε να καθορισθούν οι όροι της μοιρασιάς.

Συνεκμετάλλευση δεν σημαίνει Ειρήνη.

Σημαίνει ένταση της ταξικής σύγκρουσης, ένταση του πολέμου κατά προσφύγων-μεταναστών, ένταση της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ένταση της πιθανότητας εκδήλωσης θερμού πολεμικού επεισοδίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την στιγμή το Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας ενισχύεται, η στρατιωτικοποίηση αλλά και η κρατική τρομοκρατία του Χρυσοχοίδη αυξάνεται.

Τώρα απαιτούν νέες θυσίες για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Τώρα θέτουν ξανά ζήτημα αύξησης του χρόνου της Στρατιωτικής θητείας και απαιτούν προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Τώρα προπαγανδίζουν την ανάγκη "εθνικής ενότητας και συνεννόησης", διαπαιδαγωγώντας τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία στην Πολεμική Ετοιμότητα και στην Διεξαγωγή πολεμικών αναμετρήσεων! 

Και φυσικά Συνεκμετάλλευση σημαίνει συναυτουργία στην τεράστια Οικολογική Καταστροφή της Μεσογείου.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο κόσμος της εργασίας πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους εθνικούς στόχους, να αναζητήσει όρους κοινού Διεθνιστικού αγώνα σε Ελλάδα και Τουρκία, να δώσει το χέρι στους πρόσφυγες-μετανάστες.
Απαιτείται όσο ποτέ η παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος ενάντια σε αυτούς που μας πάνε στα πολεμικά σφαγεία για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και των έλεγχο των θαλασσών. 
Να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, φαντάροι, ένα Κίνημα Μαζικό και Μαχητικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου