Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Η Αγία Σοφία "τζαμί"; Και όμως η απόφαση ΣτΕ είναι "χρήσιμη" πολύ σε Ελλάδα και Τουρκία!

Υπέγραψε το διάταγμα 
ο Ερντογάν
-Τζαμί η Αγιά Σοφιά
https://www.grtimes.gr
Λίγες ώρες μετά την βίαιη τρομοκρατική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων της κυβέρνησης ΝΔ, που μαζί με το ΚΙΝΑΛ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ψήφισαν την Απαγόρευση των Διαδηλώσεων, αποσκοπώντας στην Υποταγή της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας... 
Έρχεται η ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας που αποφάσισε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) ήταν παράνομη. 
Με άλλα λόγια αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της σε τζαμί.
Και όμως αυτή η απόφαση είναι χρήσιμη στα αστικά καθεστώτα εξουσίας σε Ελλάδα και Τουρκία.
Όχι μόνο εργαλειοποιήται ξανά η θρησκεία και επιχειρείται η διασπορά μισαλλοδοξίας και εθνικιστικού φανατισμού, αλλά επιδιώκεται ο πλήρης αποπροσανατολισμός των εργαζομένων από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα και την χυδαία αντεργατική αστική πολιτική τους. 
Επίσης, το ζήτημα του ναού της Αγίας Σοφίας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. 
Γυρνάμε λοιπόν την πλάτη στα "εθνικά δίκαια" και στα καλέσματα εθνικής ενότητας. 
Την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακολουθούν ήδη πανομοιότυπα εθνικιστικά ανακοινωθέντα των χαρτζιλικομένων ΜΜΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ είχε προηγηθεί  ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών. 
Έκανε ένα tweet χρησιμοποιώντας τον στίχο του ποιητή Necip Fazıl Kısakürek: «Υπομονή νέοι μου! Δεν ξέρω αν θα γίνει σήμερα ή αύριο αλλά η Αγιά Σοφιά θα ανοίξει».
Η πολιτική των Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι εξίσου χυδαία-εχθρική-απειλητική για τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία που αντιμετωπίζονται ως Ασύμμετρη Απειλή και Αναλώσιμοι των σχεδίων καπιταλιστικής κερδοφορίας και των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.
Μόνο δρόμος για τους εργαζόμενους και την νεολαία ο Κοινός Διεθνιστικός αγώνας ενάντια στις κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κόσμο των αστών που μας θεωρούν κρέας στα κανόνια τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου