Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Πάγωμα των ερευνών σε αμφιλεγόμενες περιοχές προτείνει η Τουρκία!


Γέφυρες συνεννόησης με την Ελλάδα φαίνεται ότι ρίχνει η Τουρκία, με τον εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, να προαναγγέλλει την αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών στις «αμφιλεγόμενες περιοχές» του Αιγαίου.

«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί.
 Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk.

Ουσιαστικά το Τουρκικό κράτος και οι εκπρόσωποι του αναλαμβάνουν να γνωστοποιήσουν αυτά που συζητούνται με όρους Μυστικής Διπλωματίας μεταξύ Γερμανίας- Τουρκίας -Ελλάδας.

Η πρόταση για μορατόριουμ και πάγωμα των ερευνών που ενδεχομένως θα προκαλούσε ένταση έχουν θέσει πολιτειακοί παράγοντες σε Τουρκία και Ελλάδα, και μάλιστα εκπρόσωποι της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που από τους κυβερνητικούς θώκου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Μάλιστα, το μορατόριουμ στις έρευνες τίθεται και από την σκοπιά της μειωμένης τιμής πετρελαίου-φυσικού αερίου και τους προβληματισμούς εταιρειών και κρατών για το αν πρέπει να συνεχιστούν πανάκριβα επενδυτικά σχέδια στις τόσο δύσκολες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου