Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Διαδίδουν ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες: Κίνδυνος Πολεμικής Ανάφλεξης ή επικοινωνιακά παιχνίδια της ΝΔ για το Ακροδεξιό Κομματικό Ακροατήριο;

Ενώ με τα χθεσινά δεδομένα είχε δημιουργηθεί η εικόνα πολύ 
προσεχτικών χειρισμών από την μεριά του ελληνικού και τουρκικού κράτους...
Σήμερα από τα καθεστωτικά μέσα δημιουργείται η εικόνα ότι βρισκόμαστε 
μπροστά στην ισχυρή πιθανότητα Πολεμικής Ανάφλεξης....
Από το πρωί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης συναντιέται με τους πολιτικούς Αρχηγούς επιδιώκοντας να διαμορφώσει "εθνικό μέτωπο" για την επιθετική-επεκτατική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου όπου βρίσκεται ο ελληνικός Πολεμικός Στόλος, 200 ν.μ. μακρυά από τα χωρικά ύδατα, υπερασπιζόμενος μια υφαλοκρηπίδα που το Ελληνικό κράτος δεν κατέχει αλλά Διεκδικεί και η Κατοχύρωση της απαιτεί την ελληνο-τουρκική συμφωνία!
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το Oruc Reis συνεχίζει να πλέει στην περιοχή που το ελληνικό κράτος Διεκδικεί ως ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται φυσικά οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αναλυτές επισημαίνουν:
Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Αθήνας αν το Oruc Reis συνεχίσει να αγνοεί τα μηνύματα των ελληνικών φρεγατών;
«Κόκκινη γραμμή» για την Ελλάδα θεωρείται η έναρξη των ερευνών. Αν το Oruc Reis ρίξει τα καλώδια στο βυθό και ξεκινήσει έρευνες τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμα και αυτό της στρατιωτικής δράσης. Ως πρώτη ενέργεια είναι το να σπεύσει ελληνικό σκάφος και να κόψει τα καλώδια του τουρκικού ερευνητικού.
Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει το 2018 η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» όταν το ερευνητικό Barabaros επιχείρησε να ποντίσει καλώδια εντός της (ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ) ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το τουρκικό πλοίο συνοδεύεται από μία φρεγάτα MEKO-200TN, τέσσερις παλιές κορβέτες Α69 και δύο υποβρύχια στην «στενή» περιοχή του, καθώς και με δύο βοηθητικά πλοία.
Σε ότι αφορά τα ελληνικά πλοία, δύο φρεγάτες που εναλλάσσονται, εκπέμπουν ανά 15' μήνυμα προς το Oruc Reis να απομακρυνθεί γιατί «παραβιάζει την (ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ) ελληνική υφαλοκρηπίδα»...
Φυσικά, η συγκέντρωση των Πολεμικών στόλων είναι πολύ μεγαλύτερη στην ευρύτερη περιοχή, πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε ότι η κινητοποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απαντά στις ανάγκες μιας Ολοκληρωτικής Διακρατικής Πολεμικής Σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. 
Αυτές οι πληροφορίες μας έρχονται από τους φαντάρους-σμηνίτες-ναύτες που έχουν λιώσει, τους έκοψαν τις άδειες και τους στέλνουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, αλλά και για τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών παγκόσμιας σημασίας.
Η εξιστόρηση όμως αυτή απαντά καταρχήν στις επικοινωνιακές ανάγκες της Ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ. Το κόμμα που τροφοδότησε τον εθνικιστικό παροξυσμό για την Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα επένδυσε στην μισαλλοδοξία για να κερδίσει τις εκλογές βρίσκεται  προ των πυλών της Συνδιαχείρισης!
Από την άλλη μεριά θέλει να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού αστικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Γεγονός που το φέρνει σε αντιπαράθεση με το Τουρκικό κράτος που προβάλλει την Στρατιωτική του Ισχύ για να κάνει πράξη την επίσης επιθετική-επεκτατική πολιτική, απαντώντας παράλληλα στις συμμαχίες και σχεδιασμούς του ελληνικού κράτους.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη της Στρατιωτικοποίησης της κρίσης. Να πάρει την ευθύνη για την έναρξη της αντιπαράθεσης...
Στη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των Κ.Μητσοτάκη-Ν.Δένδια αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Οι πολεμικές αυτές κινήσεις διαπλέκονται με τις Διπλωματικές διεργασίες.
Η Μυστική Διπλωματία μεταξύ ελληνικού-τουρκικού-γερμανικού κράτους αλληλοσυνδέθηκε με την πρόσφατη πολεμική κρίση, ενώ η επιθετική-επεκτατική ενέργεια της κυβέρνησης ΝΔ  να προχωρήσει σε συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο απαντιέται από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν με στρατιωτικές κινήσεις και αλλεπάλληλες NAFTEX...
ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΣΑΣ!
Και ποιος θα την πληρώσει πάλι;
Μα φυσικά οι φαντάροι-σμηνίτες-ναύτες που για μια ακόμη φορά γίνονται τα θύματα της Πολεμοκαπηλείας και των ανταγωνισμών τους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, την αρπαγή των θαλασσών για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των εθνικών αστικών τάξεων, για τον έλεγχο των θαλάσσιων ενεργειακών-εμπορικών δρόμων.
Βλέπεις ακόμη και Συμβιβασμός να γίνει με τελικό αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη Οικολογική Καταστροφή που θα προκαλέσει η κερδοφορία τους...
Πρέπει να υπάρξει Στρατιωτική Προβολή Ισχύος είτε για να καθορισθούν οι όροι της μοιρασιάς είτε για να αναμετρηθούν οι λαοί, που φανατίζουν με τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, με το δίλημμα θερμό επεισόδιο και διακρατικός πόλεμος ή Συνδιαχείριση... 
Διαβάστε επίσης:
Αλήθεια, τι μοιράζουν τα αστικά κράτη Ελλάδας-Αιγύπτου-Τουρκίας και μας Απειλούν με πόλεμο;
Σε ανακοίνωση μας έχουμε επισημάνει:
Αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, καθώς και οι δύο είναι διατεθειμένοι να το φτάσουν στα άκρα. Έτσι και αλλιώς για τον έλεγχο φυσικών πόρων έχει πεθάνει πολύς κόσμος (βλ. τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, σε κράτη που είναι πλούσια σε κοιτάσματα). 
Γιατί όχι και εμείς; 
Αλλά ακόμα και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να κάτσουν, φαίνεται ότι επιδιώκουν να το κάνουν μετά από κάποιο θερμό επεισόδιο με νεκρούς και από τις δύο μεριές, όπως άλλωστε συνηθίζεται.
Δε θα συνηθίσουμε την προετοιμασία του πολέμου! 
Οι φαντάροι δεν έχουν κανένα λόγο να παλέψουν για το ποιος θα βάλει τη δική τους σημαία, των οικονομικών τους συμφερόντων και που. 
Μας καλούν να υπερασπιστούμε θαλάσσια οικόπεδα σε πόλεμο. 
Είναι οι ίδιοι, που στην αστική ειρήνη, δηλαδή στον κοινωνικό πόλεμο αφαιρούν δουλειές και εισοδήματα, παρόν και μέλλον, αξιοπρέπεια, στέγη και μοιράζουν απλόχερα και καταστολή! 
Τώρα είναι η ώρα της έντασης της προσπάθειας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των «πολιτών με στολή», της υπηρέτησης του δικαιώματός μας να μην κυνηγάμε πρόσφυγες στον Έβρο και αλλού. 
· Αγώνας για την ειρήνη των λαών, ενάντια στους ανταγωνισμούς και τα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τους Έλληνες και Τούρκους Λάτσηδες, δεν πολεμάμε για το αν θα τρυπήσουν η EXXON και η TOTAL! 
Δεν πολεμάμε για τα ιμπεριαλιστικά-ΝΑΤΟϊκά-Ε.Ε. συμφέροντα! 
Πολεμάμε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική απελευθέρωση. 
· Πάλη για Αποτροπή του πολέμου, για το Μπλοκάρισμα της πολεμικής προετοιμασίας και της Ήττα της εθνικιστικής υστερίας. 
· Όχι στις ΑΟΖ και στην οικοπεδοποίηση-καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών. 
· Καμία εξόρυξη στις διεθνείς θάλασσες από Τουρκία, Ελλάδα, πολυεθνικές εξόρυξης. Πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων εξόρυξης και ακύρωση συμβάσεων παραχώρησης.
  •  Καμιά Πρόσληψη Μισθοφόρου Στρατιώτη-Όχι στο πέταμα Δισεκατομμυριών Ευρώ σε άχρηστους Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
  • Αγώνας ενάντια στους σχεδιασμούς για Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και της Στράτευσης των Γυναικών.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου