Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Ντε Γκωλ πάει Λιβύη για να πιέσει την Τουρκία –ο φόβος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει μιλήσει για πολιτική του Χάους που διέπει τις διεθνείς σχέσεις από την Συρία μέχρι την Αφρική, όπου ο σημερινός εχθρός μετατρέπεται στον αυριανό φίλο! 
Φύλλο συκής το Διεθνές Δίκαιο, ένα ιμπεριαλιστικό εργαλείο που ενίοτε αντικαθιστάται από τις Συμμαχίες των Προθύμων που επεμβαίνουν και επιβάλλουν το Δίκαιο των συμφερόντων τους… 

Ενώ λοιπόν από την ελληνική καθεστωτική προπαγάνδα καλλιεργήθηκε η προσδοκία ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο ΝΤΕ ΓΚΩΛ με μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να επιβάλλει τα «ελληνικά εθνικά δίκαια», φαίνεται ότι άλλαξε ρότα…. και πάει Λιβύη. 

Ο λόγος; 

Οι πιέσεις που ασκεί το καθεστώς Ερντογάν στην νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης του Σάρατζ. 

Ναι καλά διαβάσατε. 

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «ο Σάρατζ, που έχει την προστασία του Ερντογάν δείχνει ότι δεν στέκεται καλά και είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες έχει απολύσει δύο υπουργούς του. Τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εσωτερικών. Η επιλογή αποκεφαλισμού αυτών των δύο υπουργών προκαλούν φήμες οι οποίες λένε ότι ο Σάρατζ ανησυχεί για “πραξικόπημα” στο οποίο αραβικά μέσα ενημέρωσης “χρεώνουν” στον Ερντογάν που είναι δυσαρεστημένος μαζί του! Κι αυτό γιατί δεν εξαπέλυσε την τελική επίθεση στη Σύρτη….» 

Σ’ αυτό το κλίμα ο Μακρόν φέρεται αποφασισμένος να στείλει το Charles De Gaulle στη δύναμη ΕΙΡΗΝΗ, που έχει αναλάβει την διασφάλιση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Δηλαδή την αποστολή όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη. 

Δηλαδή, η Γαλλία του Μακρόν, που υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαφτάρ στέλνει το αεροπλανοφόρο για να γλυτώσει τον Σάρατζ από πραξικόπημα του Ερντογάν; 

Σταθερές συμμαχίες, δε μπορείτε να πείτε… 

Ποσώς μας ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του Σάτζ. 

Το θέμα είναι τι εξελίξεις δρομολογούν όλα αυτά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

Αναλυτές που έβλεπαν ότι ενισχύεται ο φόβος θερμού επεισοδίου, εξαιτίας της διεξόδου που αναζητά μέσω αυτού το Τουρκικό κράτος, από την πίεση της ευρωπαϊκής προειδοποίησης στον Ερντογάν να αλλάξει πολιτική στην περιοχή διαφορετικά θα υποστεί κυρώσεις… 

Εκτιμούν ότι ο φόβος αυτός ενισχύεται από τις εξελίξεις στην Λιβύη. 

Και δεν περνούν απαρατήρητες δύο έκτακτες γερμανικές παρεμβάσεις. 

Καταρχήν, η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν , ζήτησε πριν μερικές ημέρες από τους στρατιωτικούς να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο. Τα σενάρια που ζήτησε, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, ήταν είτε η βύθιση ενός πολεμικού πλοίου, είτε η κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους. Και στις δύο περιπτώσεις ,σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερντογάν ζήτησε “να υπάρχουν επιζώντες”. 

Η διαπλοκή καθεστωτικού τύπου και αστικών κρατών είναι γνωστή. Τέτοια δημοσιεύματα δεν έχουν στόχο μόνο την Ενημέρωση του κοινού, αλλά επίσης περνούν μηνύματα είτε την Ακύρωση σχεδιασμών είτε καλέσματα να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει διάθεση συνδιαλλαγής, διαμέσου της προβαλλόμενης Απειλής! 

Ενισχυτικό αυτής της αντίληψης είναι το επόμενο άρθρο του Οτσάν Ντερμικάν αρθρογράφου της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που αφήνει αιχμές κατά της Γαλλίας για τη στάση της έναντι της Τουρκίας και επισημαίνει: 

«H Τουρκία είναι ουσιαστικός εταίρος στην ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, εταίρος στο ΝΑΤΟ και ακόμη ένας σημαντικός, περιφερειακός οικονομικός και στρατιωτικός παράγοντας. Η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στη Μεσόγειο και στα ελληνικά νησιά είναι επομένως αφελής και επικίνδυνη και αυξάνει τον κίνδυνο ενός πολέμου. Επομένως, η επίλυση της διαφοράς αποτελεί δοκιμασία για την ΕΕ. Το Βερολίνο και το Παρίσι μπορούν μόνον από κοινού να επιτύχουν κάτι. Η στρατηγική “Good Cop, Bad Cop” των Μακρόν και Μέρκελ μέχρι στιγμής προκάλεσε μόνο επιπλέον κλιμάκωση. Δεν χρειάζεται περισσότερος στρατός στην περιοχή, αλλά περισσότερος διάλογος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διαπραγματευτούν “όλες τις περιστάσεις”. Μια επίδειξη όπλων θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα».
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΜΑ-ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα.
Να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Προβάλλοντας την ανάγκη Κοινού Διεθνιστικού εργατικού αγώνα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Προβάλλοντας την ανάγκη συναδέλφωσης Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου