Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Οι Αμερικανοί πήραν τα Ναυπηγεία, θα πάρουν και τις φρεγάτες!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ενώ πλήθος δημοσιολόγων μιλούσαν με βεβαιότητα για την απόκτηση των γαλλικών FREMM από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είχε τονίσει ότι ο προμηθευτής των Φρεγατών θα είναι ο ίδιος που εξαγοράζει τα Ναυπηγεία.
Και αυτός είναι οι Αμερικανοί.
Είναι γελοίες οι δικαιολογίες που προβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ σχετικά με το κόστος των γαλλικών όπλων που δήθεν την αποθάρρυναν.
Γιατί η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν θα αγοράσει τις 2 γαλλικές FREMM, αλλά τελικά θα προμηθευτεί τέσσερις Φρεγάτες από την Αμερική που αθροιστικά είναι ακριβότερες.
Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν αυτής της πανάκριβης αγοράς όπλων;
Στα συμπεράσματα μας από την τελευταία επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο εκτιμούσαμε ότι το ελληνικό αστικό κράτος εντάσσει τις επιθετικές-επεκτατικές του στρατηγικές επιδιώξεις στο αμερικανικό σχέδιο για την περιοχή, που έχει ως παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν αιχμή του δόρατος στο σχέδιο αυτό που αντιπάλους του έχει την Ρωσία και την Κίνα από την Ανατολική Μεσόγειο έως τα Βαλκάνια, από την Λιβύη έως την Συρία. 
Κεντρικό ζήτημα δεν είναι μόνο η μοιρασιά των ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων αλλά και ο έλεγχος των θαλάσσιων ροών εμπορίου και ενέργειας.
Για αυτό αναβαθμίζεται ο ρόλος της βάσης της Σούδας, των λιμανιών -κεντρική σημασία για τις ΗΠΑ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας για τη μεταφορά του αμερικανικού φυσικού αερίου που διεκδικεί τις ευρωπαϊκές αγορές από την Ρωσία-  και των Ναυπηγείων. 
Ναυπηγεία που θα παίξουν ρόλο στην κατασκευή και συντήρηση μέσων και πλοίων που σχετίζονται με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και όχι μόνο.
Εδώ επομένως διασταυρώνονται οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και οι στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου που ταυτόχρονα επιδιώκει την αλλαγή του καπιταλιστικού παραγωγικού μοντέλου -θεωρώντας η ΝΔ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πόλεμος είναι Πυλώνας ανάπτυξης-, την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού ρόλου του στην περιοχή.
Με ένα Στρατό επομένως που δεν στοχεύει στην Άμυνα αλλά είναι Πάροχος Ασφάλειας -Χωροφύλακας των λαών, Μπράβος των αγωγών και των εξεδρών των πετρελαϊκών εταιρειών και όχι μόνο, εγγυητής του Μεγαοιδεατισμού της ελληνικής άρχουσας τάξης  
Για αυτό λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη  προχωρά σε αλλαγή της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με κεντρικό σημείο τον δεύτερο Ναύσταθμο στην Σούδα και στην κατασκευή Πολεμικού Στόλου για την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο νέος στόλος απαιτεί την Προμήθεια νέων Φρεγατών, όπως και τα Ναυπηγεία που περνούν στα χέρια των Αμερικανών ζητούν νέες Πολεμικές Προμήθειες. Βλέπεις, πότε δεν στήθηκε Πολεμική Βιομηχανία χωρίς Πολεμικές Παραγγελίες από το έθνος-κράτος.
Για αυτό λοιπόν οι Αμερικανικές φρεγάτες είναι η πρόταση για το Πολεμικό Ναυτικό!  Η αμερικανική Lockheed Martin βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη της κατασκευής των τεσσάρων νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η Αμερικανική ONEX είναι αυτή που θα αναλάβει τη συμπαραγωγή τριών από τις τέσσερις φρεγάτες και θα δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα της ναυπηγικής βιομηχανίας, από τον πόλεμο ως την ενέργεια (πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG) και την παροχή υπηρεσιών σε πλοία του εμπορικού ναυτικού.
Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη 15/10, ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου περιέγραψε το σχέδιο δημιουργίας ισχυρής ναυπηγικής βιομηχανίας.
Ακολούθησε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αναφερόμενος στη μεγάλη προμήθεια των τεσσάρων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε ότι υπάρχει πολύ ανταγωνιστική πρόταση αμερικανικής εταιρείες, που περιλαμβάνει συμπαραγωγή των τριών από τις τέσσερις φρεγάτες σε ελληνικά ναυπηγεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, η Lockheed Martin πάει να πάρει πακέτο και την κατασκευή των σκαφών και την προμήθεια των οπλικών τους συστημάτων!
Πρέπει να τονίσουμε ότι η ONEX παρουσιάζεται μετά την απόκτηση των Ναυπηγείων της Σύρου, να εστιάζει την προσοχή της στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ ο επόμενος στόχος θα είναι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ναυπηγικό κέντρο (hub), που θα εξυπηρετεί τους τομείς του Πολέμου και της Ενέργειας.
Ουσιαστικά περιγράφεται η οικοδόμηση ενός πρωτοφανούς Μονοπωλίου!
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε το πως αλληλοδιαπλέκονται οι επιμέρους στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου και σε ένα δεύτερο επίπεδο, πως εντάσσονται στους ευρύτερους αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Σχεδιασμοί που έχουν ως παρανομαστή τόσο την όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, η εξαφάνιση των οποίων θεωρείται προϋπόθεση των επενδύσεων, όσο και του ίδιου του διακρατικού πολέμου ανεξάρτητα τη μορφή που λαμβάνει.
Από αυτή την σκοπιά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος και ο ίδιος ο προσανατολισμός των αγώνων του κόσμου της εργασίας.
Οι καπιταλιστές τάζουν θέσεις εργασίας βαμμένες στα αίμα...
Απαιτούν θυσίες για πολεμικούς εξοπλισμούς και πιο ενεργό πολεμικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού. 
Δηλαδή απαιτούν θυσίες σε Αίμα, καθώς αντιμετωπίζουν εργαζόμενους και νεολαία ως Αναλώσιμους. 
Επεισόδια αυτών των απαιτήσεων είναι τα όσα απάνθρωπα συμβαίνουν σε Έβρο και Αιγαίο εναντίον Προσφύγων και Μεταναστών....
Για εμάς είναι βασικό ζήτημα ο αναπροσανατολισμός της Πολεμικής Βιομηχανίας σε Ειρηνικούς σκοπούς.
Το να παλέψουν οι Φοιτητές ενάντια στην Σύνδεση Πανεπιστημίων με Στρατό, ΝΑΤΟ και Πολεμική Βιομηχανία.
Οι λαοί δεν έχουν καμιά σχέση με Ανταγωνισμούς για ΑΟΖ, Ενεργειακά Κοιτάσματα, ποιος θα Ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο.
 Το δηλώνουμε ξεκάθαρα σε όσους φαντασιώνονται πολέμους, με την νεολαία κρέας στα κανόνια τους. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για την ελληνική ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. 
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ και δεν σκοτωνόμαστε για τα συμφέροντα της EXXON-MOBIL, TOTAL, Λάτση, Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ απεργιακούς αγώνες.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου