Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Εργατικός Νοέμβρης με απεργιακή απάντηση στις 26 Νοέμβρη ΠΕΝΕΝ: Την Πέμπτη ο επόμενος κρίσιμος σταθμός


Βαγγελίτσα Δινοπούλου
▸ Η ΝΔ χαρίζει τα πάντα σε κεφάλαιο και εργοδοσία, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος του αγώνα δεν θα υπακούσει στην «κανονικότητά» τους, θα ξαναβγεί πιο μαχητικά στο προσκήνιο με όπλο την απεργία.
Οι κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη των δυνάμεων του εργατικού λαϊκού κινήματος, της ανυπόταχτης νεολαίας, της Αριστεράς, έσπασαν τα χουντικής έμπνευσης σχέδια της κυβέρνησης για απαγόρευση των πορειών για το φετινό εορτασμό. Έστειλαν μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης με τη δολοφονική κυβερνητική πολιτική, δήλωσαν μαχητικά ότι δεν θα κλειστούμε στα σπίτια μας παρακολουθώντας τα σχέδια καταστροφής μας!

Να μην αποδεχτούμε το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αποτυχία και τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης γύρω από την διαχείριση τη πανδημίας του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εργοστάσια και τους εργασιακούς χώρους. Η ανεργία και η φτώχεια απειλούν χιλιάδες ανθρώπους. Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται εφιαλτικά και το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει πανελλαδικά με την εργατική τάξη να μετράει τους νεκρούς της! Την ίδια στιγμή, ο λαός «φορτώνεται» την κρατική αναλγησία και αδιαφορία, βομβαρδιζόμενος καθημερινά από τα ΜΜΕ για την «αποκλειστική ευθύνη», με το ιδεολόγημα της «ατομικής» στάσης. Ενώ την ώρα δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων, για ΜΕΘ και προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δεν τολμούν ούτε και τώρα στην κυβέρνηση να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Η ΝΔ χαρίζει τα πάντα σε κεφάλαιο και εργοδοσία, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει την πανδημία σε εργαλείο επιβολής σκληρών αντεργατικών μέτρων και την αξιοποιεί ως ευκαιρία για να ισοπεδώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τη δεκαετή κρίση και τα μνημόνια. Επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και επιβολής βαθιά αντεργατικών και αντιλαϊκών τομών. Αποκορύφωμα της αθλιότητάς τους είναι η επιδίωξη να φέρουν προς ψήφιση το προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση. Στόχος τους να εξαφανιστούν και τα τελευταία εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να παραλύσουν οι λειτουργίες των σωματείων, διαμορφώνοντας ένα εντελώς αντιδραστικό τοπίο στους χώρους εργασίας. Παράλληλα με τις δηλώσεις για «πάγωμα» του δώρου χριστουγέννων, τα επιδόματα πείνας που εξαιρούν χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή ή απολύονται μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάωρη εργασία, πλήρη απελευθέρωση των συμφερόντων των επιχειρήσεων, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Την Πέμπτη να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η προσπάθειά τους να εμπεδώσουμε την «κανονικότητά» τους, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας απέναντί τους! Να πέσουν στο κενό οι απόπειρές τους να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τη συσσωρευμένη οργή. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, με συσκέψεις, συνελεύσεις και αποφάσεις στήριξης της απεργιακής απάντησης στις 26 Νοεμβρίου να βγει μπροστά και να σπάσει τη «σιγή ιχθύος» των εργοδοτικών κυβερνητικών δυνάμεων. Η στάση του υποταγμένου και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι εχθρική προς τα εργατικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που προσφέρουν με απροκάλυπτο τρόπο την στήριξη τους στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στις επιχειρήσεις.

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται ως επίκαιρο το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν παρθεί για το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να συγκροτηθεί το αναγκαίο εργατικό μέτωπο που θα θέσει επί τάπητος την ανατροπή της καταστροφικής υγειονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς και των αντεργατικών μέτρων και σχεδίων κατά των ελευθεριών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο πλάι των υγειονομικών που δίνουν άνιση μάχη, κάθε εργαζόμενου/ης, άνεργου/ης, της νεολαίας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος και να προτάξουμε τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, την απαίτηση για εργασία στο ύψος των αναγκών μας, για να νικήσει η ζωή!

Η πανεργατική απεργία στις 26/11 στην οποία καλούν πρωτοβάθμια σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ομοσπονδίες, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ, είναι το επόμενο μας ραντεβού! Για να βρει διέξοδο η λαϊκή οργή και να ανασάνει η κοινωνία!

ΠΕΝΕΝ: Την Πέμπτη ο επόμενος κρίσιμος σταθμός

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα τίμησε το Πολυτεχνείο, έσπασε το απαγορευτικό της κυβέρνησης παρά το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης. «Επόμενος κρίσιμος και αποφασιστικής σημασίας σταθμός είναι η Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 26/11στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα {…} Το αγωνιστικό κίνημα πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά να εμείνει στην οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων ως του μοναδικού δρόμου για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να αναπτυχθεί τις επόμενες μέρες μιας μεγάλης έκτασης καμπάνια στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση των εργαζομένων και την δραστήρια συμμετοχή τους τόσο στην απεργία όσο και στις διαδηλώσεις που στο επίκεντρο θα έχουν τα νέα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-κεφαλαίου (απεργία, 8ωρο, συνδικαλιστικά δικαιώματα) και για τα οποία πρέπει να υπάρχει η μαζική συμμετοχή και καταδίκη της πολιτικής αυτής», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου