Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Για το θεαθήναι τα μέτρα του Υπουργείου Άμυνας καταγγέλλουν οι φαντάροι της ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου


Η εξέλιξη της πανδημίας έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα, απειλώντας την υγεία μας, σωματική και ψυχική. 
Πριν καταταγούμε, γνωρίζαμε τον πολυήμερο εγκλεισμό των φαντάρων των προηγούμενων ΕΣΣΟ κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. 
Ήδη από την πρώτη μέρα, βιώσαμε τις συνέπειες της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης και της ηγεσίας. 
Οι αντιφάσεις σε όλο τους το μεγαλείο:

-Δεν υπάρχει έξοδος για τους νεοσύλλεκτους, αλλά για τους “παλιούς” (με τους οποίους κοιμόμαστε στους ίδιους θαλάμους) όλα συνεχίζονταν κανονικά.

-2 άτομα διαγώνια ανά τραπέζι τυπικά, 4-5 άτομα στην πραγματικότητα και με παροτρύνσεις “υπεύθυνων” στελεχών να γεμίζουμε τα τραπέζια κοντά, ενώ υπάρχουν άδεια.

-Αποστάσεις μέσα στο εστιατόριο, ένα μπούγιο κόσμος έξω να περιμένει να μπει

-Να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για να μη κολλήσουμε, αλλά και να κολλήσουμε “μία γριπούλα είναι για σας τους νέους”

-Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, μόνο αν βέβαια είναι παρών κάποιος υψηλόβαθμος. 

-Πρόβες ορκωμοσίας χωρίς μάσκες, στη κανονική ορκωμοσία με μάσκες.

-Αποστάσεις σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες και στο θαλάμους ο ένας πάνω στον άλλο

Αυτά και άλλα πολλά, που θα ήταν κωμικά αν δεν ήταν εγκληματικά για την υγεία όλων μέσα στο στρατόπεδο. 
Ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι ακόμα και τα λίγα αυτά μέτρα τηρούνται μόνο όταν είναι παρόντες υψηλόβαθμοι, αλλά οι ίδιοι κάνουν πως δε βλέπουν την πραγματικότητα.
Τι σημαίνει για τους φαντάρους η Παράταση του λοκντάουν;
Όποιος διαβάσει προσεκτικά την είδηση κατανοεί ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην τρομοκράτηση μας καθώς μας πετά και πάλι το μπαλάκι καθώς θέτει ζήτημα ατομικής ευθύνης!
Αυτί είναι το πρώτο ζητούμενο: βγούμε δεν βγούμε από το lockdown φταίτε εσείς!
Τι θα σήμαινε όμως η Παράταση του εγκλεισμού μας.
Καταρχήν  απίστευτες καταστάσεις Συνωστισμού στις μονάδες και ότι σημαίνει ο παρατεταμένος Εγκλεισμός στις άθλιες μονάδες του Στρατού.
Οι Νεοσύλλεκτοι που δεν θα πάρουν Άδεια Ορκωμοσίας θα παραμείνουν μέσα για άγνωστο χρονικό διάστημα!
Συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες της Αττικής μας καταγγέλλουν ότι Στρατιωτικοί διαρρέουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν θα δοθούν φέτος τα Γκρουπάκια των Εορταστικών Αδειών με πρόφαση τον Κορονοιό.
Στις ανταποκρίσεις τους οι συνάδελφοι αναφέρουν ότι τους ενημερώνουν ότι αντί να δοθούν Εορταστικές Άδειες, θα προσφέρουν τη δυνατότητα "να βάλεις" Κανονική Άδεια.
Και αυτό γιατί υπολογίζουν ότι αυτή η δυνατότητα θα λειτουργήσει Ανασταλτικά καθώς κανένας φαντάρος δε θα δεχτεί να πάρει τις κανονικές του Άδειες για αυτό το λόγο.
Έτσι όμως, το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ "θα το παίξουν καλοί"..., αφού θα φανεί ότι είναι ακατάδεκτοι οι στρατιώτες που δεν κάνουν χρήση της εναλλακτικής που μας προσφέρουν!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζει ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στους Νεοσύλλεκτους φαντάρους και τους συναδέλφους προηγούμενων ΕΣΣΟ, ανάμεσα σε φαντάρους μακρινών περιοχών και Ντόπιων, ανάμεσα σε φαντάρους και στρατιωτικούς οξύνονται.
Η διαταγή ΓΕΕΘΑ που έκοψε τις εξόδους και τις άδειες ΜΟΝΟ για τους φαντάρους που κατάγονται από άλλες περιοχές προβλέπει:
Σε όσους υπηρετούν την θητεία τους, θα χορηγείται άδεια εξόδου μόνο στους μόνιμα διαμένοντες εντός των ορίων της Φρουράς Υπηρεσίας. Σε όλους τους υπόλοιπους η χορήγηση άδειας εξόδου προς το παρόν αναβάλλεται και θα επανεξεταστεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  καλεί τους συναδέλφους φαντάρους να παλέψουμε για το εξής:
Να απαιτήσουμε από το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ να βγάλουν Διαταγή σύμφωνα με την οποία στην περίπτωση που δεν δώσουν Εορταστικές Άδειες, λόγω του lock down το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση για να κρύψει τις συνέπειες της δολοφονικής της πολιτικής, να Μειωθεί η Θητεία κατά ΔΕΚΑ (10) Μέρες για Όλους.

Για τις Εξόδους προτείνουμε να ισχύσει το εξής:
όσο χρονικό διάστημα ισχύσει το lockdown και δεν μας δίνουν έξοδο-άδεια, η Υπηρεσία για τους Ντόπιους Φαντάρους να πηγαίνει 1-1.
Δηλαδή μια μέρα να δίνουν Υπηρεσία και την άλλη να βγαίνουν  Έξοδο από τις 8.00 πμ, όπως και τα στελέχη που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία και Απαλλάσσονται την επόμενη.
Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που κατάγονται από μακρινούς προορισμούς και Απαγορεύεται να ταξιδεύσουν λόγω lockdown και δεν τους δίνουν εξόδους, να τις μαζέψουν και να τις μετατρέψουν σε Άγραφες Άδειες.
Σε περίπτωση που κρατήσει το lockdown 30 μέρες, 
να πάρουν οι ντόπιοι 15 μέρες Έξοδο από τις 8.00 το πρωί
και οι υπόλοιποι 15 μέρες Άγραφη Άδεια!
Διαφορετικά, όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι τεράστια αδικία οι Ντόπιοι να λαμβάνουν Διανυχτέρευση και οι μακρινοί να μένουν Φυλακισμένοι απ΄αόριστο, για αν φορτώνονται τις Υπηρεσίες-Αγγαρείες των υπολοίπων.
Συνάδελφοι, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μας υπολογίζουν.
Η Διαταγή του ΓΕΕΘΑ είναι μια Χυδαιότητα και μια Απίστευτη Αδικία.
Πρέπει να την Αμφισβητήσουμε.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο επιβάλλουν μια διαρκή κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης εξαφανίζοντας τα Δικαιώματα μας, αντιμετωπίζοντας μας ως Δούλους και Αναλώσιμους.
Συνάδελφοι, ΜΟΝΟ με τον Τσαμπουκά μας, με τη Διαμαρτυρία και παλεύοντας μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούμε να πάρουμε Άδειες-Εξόδους και να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Συνάδελφοι, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου