Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Στρατιώτης από ΑΣΔΥΣ: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Στρατιώτης από ΑΣΔΥΣ
Εδώ και αρκετό καιρό παίζεται ένα δυσάρεστο παιχνίδι σε βάρος της νεολαίας. Μετά από πολλές αναβολές και πολλά σενάρια, αποφασίσθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες. Έδωσαν και ένα “τυράκι” ότι όσοι υπηρετήσουν ολόκληρη τη θητεία τους στη παραμεθόριο θα κάνουν 9μηνο εκεί. Εμείς που υπηρετούμε ήδη και θα κάνουμε 9μηνο γνωρίζουμε ήδη “τι εστί” ελληνικός στρατός. Πόσο μάλλον αν αυξηθεί στους 12 μήνες. Μπορεί να μη μας πιάνει εμάς, αλλά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις επόμενες σειρούλες μας, γιατί πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά.

Είμαστε “θύματα” μίας πραγματικά αντιλαϊκής και επικίνδυνης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους Έλληνες και στους Τούρκους Λάτσηδες. Οι καβγάδες για τα πετρέλαια, τις ΑΟΖ και τις υφαλοκρηπίδες μας είναι “για να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαί”. Οι καβγάδες για τα ενεργειακά κοιτάσματα είναι εχθρικοί για τις άναγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μας καλούν να επανδρώσουμε τα νησιά και τον Έβρο ενάντια στον “Τούρκο” εισβολέα, για να ματώσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά για τη Μεγάλη Ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας.

Είμαστε “θύματα” των ΝΑΤΟικών συμφερόντων, τα οποία όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις προωθούσαν πιστά και φιλότιμα για να έχουμε το πράσινο φως για τα δικά μας πολεμοχαρή και καθόλου αμυντικά (όπως μας λένε μέσα στα στρατόπεδα) παιχνίδια. Τα παραμύθια της Μεγάλης Ελλάδας, “των 200 μιλίων σε θάλασσα και αέρα, σε Αιγαίο και Ιόνιο”, απαιτούν να γίνει η χώρα ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με τη σφραγίδα των ισχυρών (Αμερικάνοι, Γάλλοι). Δεν υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί αλλά τα δικά μας σχέδια απαιτούν και Rafale και νέες φρεγάτες, για την “αποτροπή κάθε απειλής”.

Είμαστε “θύματα” ενός συστήματος που γεννά πολέμους, προσφυγιά και ξεριζωμό. Μας θέλουν στον Έβρο για να αντιμετωπίσουμε τους πρόσφυγες-“εισβολείς”, να γίνουμε μάρτυρες της μανίας των μπάτσων ενάντια σε ξεριζωμένους ανθρώπους. Μας θέλουν 12μηνο για να στήνουμε σκηνές στο Καρά-Τεπέ και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, για να βγάζει φράγκα η ΕΕ για την υποτιθέμενη “διαχείριση του προσφυγικού”.

Είμαστε “θύματα” των ίδιων εξελίξεων που έχουν αδειάσει κυριολεκτικά τις τσέπες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Μειώσεις από δω, μειώσεις από κει, ανεργία στους νέους, κακοπληρωμένες δουλειές του ποδαριού, season στα νησιά για να μας τα φάνε μέσα στα στρατόπεδα και στις μετακινήσεις. Ό,τι λεφτά έχουμε στην άκρη να τα πετάξουμε κυριολεκτικά για να κάνουμε θητεία: από εξοπλισμό και αναλώσιμα για να μη φάμε “καμπάνα”, μέχρι και να μετακινηθούμε από το στρατόπεδο στην έξοδο μας. Στις άδειες μας να αναγκαζόμαστε να δίνουμε 100 € στα ΚΤΕΛ και στα τραίνα για να επιστρέψουμε στους δικούς μας ανθρώπους. Ξεπαραδιαζόμαστε την ίδια ώρα που μας τρώει η αγωνία για την επόμενη μέρα, για την μελλοντική μας εργασία. Βέβαια, αν είσαι ο γιός του Μητσοτάκη ή κανενός πλούσιου, τι 9 μήνο τι 12μηνο. Αφού κανονίζει ο μπαμπάς και δεν έχεις άγχος ούτε για τα λεφτά ούτε για την επόμενη μέρα.

Είμαστε “θύματα” της προσπάθειας να υποτάξουν τη νεολαία και την ράψουν στα μέτρα τους. Η νεολαία δε πρέπει να σκέφτεται, να αμφισβητεί, να προοδεύει. Πρέπει να υπακούει στον αξιωματικό και στο αφεντικό, να μη φέρνει αντιρρήσεις, να μην αντιδρά στο μέλλον που της κόβουν. Να δέχεται αμάσητη τη ρατσιστική, σεξιστική και αντικομμουνιστική προπαγάνδα διαφόρων εντός του στρατοπέδου. Για αυτό θέλουν και τη νεολαία από τα 18 στα στρατόπεδα. Για να βγει ο νέος πειθαρχημένος, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να κάνει, χωρίς να διαμαρτύρεται, ό,τι του λένε οι από πάνω.

Το θέμα δεν είναι μόνο 3 μήνες παραπάνω στο στρατό ή αν πιάνει εμάς στη τελική. Είναι αν η νεολαία θα υποταχθεί στις επιδιώξεις των κυβερνήσεων και των “μεγάλων δυνάμεων” (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) για νέο αιματοκύλισμα. Η νεολαία δε θέλει 3 μήνες ακόμα στο στρατό. Θέλει να μορφώνεται ολοκληρωμένα, να δουλεύει με αξιοπρέπεια, να έχει δικαίωμα στην υγεία, στον αθλητισμό, στο πράσινο. Θέλει να διεκδικεί χωρίς να βλέπει σε κάθε γωνία μπάτσους και ασφαλίτες. Θέλει να έχει αξιοπρεπή υγεία, για να μη είναι έκθετη στις πανδημίες. Να ζεί στη τελική μία αξιοβίωτη ζωή.

Για αυτό: 
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου