Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Φαντάροι από Κομοτηνή παίρνουν θέση για το Κορονοιό και λένε όχι στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε φαντάροι σε στρατόπεδα στην Κομοτηνή από την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου. Θέλουμε ως "παλιότεροι να βάλω κάποιες σκέψεις όσο αφορά το παράλογο της αύξησης της θητείας στους 12 μήνες στον στρατό ξηράς. 
Μέσα στα πλαίσια μιας παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επενδύσει στην αστυνομία (π.χ. προσλήψεις και δημιουργία νέων σωμάτων ασφαλείας όπως είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία) και στον στρατό (π.χ. αγορά πολεμικού εξοπλισμού). Όχι όμως στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας όπως είναι η αναβάθμιση του συστήματος υγείας και η στήριξη ανέργων μέσα στην περίοδο της κρίσης. 
Όσο αφορά τους φαντάρους, είναι τραγικό ότι από όλα αυτά τα λεφτά τίποτα δεν μοιάζει να έχει επιστραφεί με κανέναν τρόπο στους φαντάρους. 
Ιδιαίτερα οι τελευταίες ΕΣΣΟ μέσα στην κρίση του κορονοιού, γνωρίσαμε την αδιαφορία και την ανικανότητα του στρατού να διαχειριστεί την πανδημία. Δεν υπήρξαν, ούτε έχουν γίνει κινήσεις για να υπάρξουν αρκετές υποδομές για να στεγάσουν με ασφάλεια τους φαντάρους. Σε πολλές μονάδες οι φαντάροι ρισκάρουν την σωματική τους ακεραιότητα καθώς συνωστίζονται μέσα σε θαλάμους. 
Μέσα σε όλο αυτό το αίσχος, τα αιτήματα των φαντάρων για μοριακά τεστ δεν απαντήθηκαν ποτέ, ενισχύοντας έτσι έντονα τον κίνδυνο καθώς τα rapid test είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικά. 
Είμαστε πραγματικά τυχεροί που η ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου δεν ήταν όσο μεγάλη όσο του Νοέμβρη γιατί πραγματικά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να μπορούν ούτε στο ελάχιστο να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα για την δική μας ασφάλεια. 
Παράλληλα, δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές προβλήματα όπως μικρές μερίδες φαγητού, έλλειψη αναγκαίου εξοπλισμού ή ακόμα και μονάδες που δεν παρέχουν δωρεάν πόσιμο νερό. 
Όλη αυτή η αδιαφορία για ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις ζωές τους και πιθανώς την κυρία πηγή εισοδήματος τους. 
Η αύξηση θητείας στους 12 μήνες λοιπόν σημαίνει, περισσότερο απλήρωτο προσωπικό μέσα στο στρατόπεδο. Απλήρωτο προσωπικό που θα κάνει τις αγγαρείας και περισσότερες υπηρεσίες ώστε να μπορέσει το επίσης αυξημένο μόνιμο προσωπικό (10.000 προσλήψεις τον Δεκέμβρη) να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για να ασκήσει την εγκληματική πολιτική της (πχ κυνήγι μεταναστών στα σύνορα) . 
Εμείς σαν φαντάροι λοιπόν συνεχίζουμε να ζητούμε τα αυτονόητα και καλούμε όλη την νεολαία να αντιπαρατεθεί σε οποιαδήποτε αύξηση θητείας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου