Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Κρίσιμη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες-ποιος ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού και κράτους

Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ σοβαρές.
Με την επιθετικότητα των ΗΠΑ να εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα και να απογειώνει την ένταση με την Ρωσία, να στοχοποιεί την Κίνα, να αναπροσαρμόζει τις σχέσεις εντός του Δυτικού στρατοπέδου, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης, την αμερικανική στάση έναντι της Τουρκίας, αλλά και την αύξηση των εξοπλισμών των ευρωπαϊκών χωρών, διακαή πόθο των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στην έδρα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες, σε μια στιγμή ισχυρών εντάσεων ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα η συμμαχία σε ανακοίνωσή της.
Τι αλήθεια εξυπηρετεί αυτός ο πολεμικός μηχανισμός που αναβαθμίζεται και ανασυγκροτείται;
«Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχυθεί το ΝΑΤΟ», ένας οργανισμός «που ενσαρκώνει τον διαρκή δεσμό ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας δικαιώνει μια αμερικανική κίνηση υψίστου συμβολισμού.Θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής στην οποία θα συμμετάσχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε πολύ επικριτική στάση έναντι του οργανισμού αυτού, καθώς και σχετικά με τις δαπάνες, τις οποίες θεωρούσε υπερβολικά χαμηλές, των χωρών μελών του, και ιδιαίτερα της Γερμανίας, στον πολεμικό τομέα.
Κάτι που βεβαίως αναθεωρήθηκε. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η επιλογή του Γερμανικού κράτους να συνεχίσει την κατασκευή του αγωγού NORTH STREAM που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη προκαλώντας την οργή των ΗΠΑ που επιδιώκουν να αρπάξουν αυτές τις αγορές!
Τι μας αποκαλύπτει η ανακοίνωση για τους σκοπούς της Συνόδου;
«Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, η τρομοκρατική απειλή, οι κυβερνοεπιθέσεις, η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια και η άνοδος της ισχύος της Κίνας» θα βρίσκονται στο μενού της συνόδου αυτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ένα επιπλέον στοιχείο αυτής της κρίσιμης Συνόδου είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται λίγο μετά την απόφαση των συμμάχων να αρχίσουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν την 1η Μαΐου με στόχο να έχουν αποσυρθεί πλήρως μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. 
Πως όμως θα αναπροσαρμοστεί η πολιτική των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟ στην περιοχή;

Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος είναι μεγάλη. 
Ξεχωριστή συμβολή σε όλους αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχει το ελληνικό κράτος.
Το γράφουμε ξανά:
Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής της άρχουσας τάξης που επιδιώκει την στρατηγική αναβάθμιση της διαμέσου του πολέμου.
Ένας σχεδιασμός που αποκαλύπτεται μέσα από τον πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο που αναλαμβάνει από τα Βαλκάνια μέχρι τον Περσικό Κόλπο, στην αλληλεπίδραση εθνικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών όπου ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει συγκεκριμένο ρόλο ενάντια στην Ρωσία, στην όξυνση του πολέμου κατά των προσφύγων όπου το ελληνικό κράτος επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο, αλλά στους όρους διεξαγωγής του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού με τις ελληνικές αστικές κυβερνήσεις να θέλουν να μετατρέψουν τις αντιθέσεις των δύο κρατών, σε αντίθεση Ε.Ε.-Τουρκίας. 
Εδώ βρίσκεται και ο παράγοντας της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του Ελληνικού Στρατού, οι τεράστιοι εξοπλισμοί και οι χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών-Στρατιωτικών, η Αύξηση της Θητείας, η ανασυγκρότηση της Εθνοφυλακής.
Μιας Ελλάδας που είναι πλέον ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο για τους βρώμικους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Εμείς καλούμε όλους να συμβάλλουν στην μεγαλύτερη ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και τις Βάσεις.
Ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα παλεύει από την σκοπιά των εργατικών συμφερόντων, με ένα σύγχρονο περιεχόμενο που τροφοδοτεί ο εργατικός διεθνισμός, αντικυβερνητικό-αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό. 
Το οποίο θα εκκινεί από την ανάπτυξη αγώνων στην ίδια του τη χώρα ενάντια στους εθνικούς και ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, που είναι πρώτα από όλα εχθρικοί για τον κόσμο της εργασίας.
Κατανοώντας την αλληλεπίδραση και αλληλοτροφοδότηση των στρατηγικών βλέψεων της ελληνικής άρχουσας τάξης και των αμερικανικών-νατοϊκών σχεδιασμών μπορούμε να θέσουμε στο περιθώριο τόσο τις θέσεις της πατριωτικής αριστεράς που εμμένει να υπερασπίζει εθνικά-αστικά συμφέροντα και κυριαρχικά κρατικά δικαιώματα που μεταφράζονται σε ταύτιση με την επιθετική-επεκτατική αστική πολιτική, αλλά και την απεμπόλιση της Αντιιμπεριαλιστικής πάλης που διέπει την Αυτονομία, οδηγώντας την στα γνωστά αδιέξοδα.   
Εμείς Καλούμε φαντάρους-ναύτες-σμηνίτες και μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε όλα αυτά.
Ο αγώνας για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτική Μηχανής αποτελεί βασική ανάγκη του κόσμου της εργασίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου