Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Γιατί 20 φαντάροι βγάζουν συντάξεις αντί η κυβέρνηση να προσλάβει προσωπικό για τον ΕΦΚΑ;

Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ προσλαμβάνει 15.000 Μισθοφόρους Στρατιώτες και 2500 Στρατιωτικούς...
Αντί να προσλάβουν γιατρούς, νοσηλευτές και να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας...
Προχωρά σε μια πρωτοφανή αντεργατική μεθόδευση στην ιστορία της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει τοποθετήσει στο ΓΛΚ 20 στρατευμένους προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο απονομής συντάξεων και στο σύνολο των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα.
Και αν η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων αποτελεί την Άμισθη διάσταση για την έκδοση των συντάξεων, η Ιδιωτικοποίηση αποτελεί την άλλη διάσταση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Λιγότερου κράτους.
Τα ερωτήματα πολλά:
Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχωρά στην επαναπρόσληψη των 700 συμβασιούχων που είχαν υπηρετήσει στον ΕΦΚΑ και έχουν εμπειρία στην έκδοση των συντάξεων....
Με βάση ποιο νομοθετικό πλαίσιο και με ποια διοικητική πράξη έγινε η διάθεση των στρατευμένων στο ΓΛΚ; Πόσοι είναι οι διατεθέντες στρατεύσιμοι και από ποιες υπηρεσίες διατέθηκαν;
Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού καθώς τα κενά στο Δημόσιο είναι τεράστια και η Ανεργία στους νέους φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη;
Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας το βηματισμό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει τους φαντάρους για να καλύψει και άλλες ανάγκες του Κρατικού τομέα; Θυμίζουμε τι δρομολογεί με βάση την πανδημία και τις παλιότερες απόπειρες να καλύψει κενά στην εκπαίδευση.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές ρυθμίσεις που εντείνουν την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.

Στο φλέγον αυτό ζήτημα πήραν θέση και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. 
Ζητήματα συνταγματικής τάξης και προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων θέτει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη, σχολιάζοντας τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο «Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων»
πηγή The Press Project
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Να μην αφεθούν οι εκδόσεις των συντάξεων στα χέρια ιδιωτών ζητεί με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ).
Ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη έχει ως εξής:
«Ανακοίνωση σχετικά με την προσθήκη-τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο ‘Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων’
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης που περιλαμβάνεται ως ρύθμιση στην τροπολογία που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων . Η συμμετοχή ιδιωτών στην επεξεργασία των φακέλων των ασφαλισμένων εν όψει της έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης εγείρει σειρά ζητημάτων ως προς την τήρηση των διαδικαστικών εγγυήσεων που απορρέουν από την αρχή του κράτους δικαίου.
Η διαδικασία απονομής συντάξεων, η οποία εμπίπτει στο πεδίο ελέγχου νομιμότητας που ασκεί ο Συνήγορος του Πολίτη, εντάσσεται στη δημόσια διοικητική λειτουργία και καλείται με τις αυξημένες εγγυήσεις των αρχών της λογοδοσίας, ενιαίου μέτρου κρίσης και χρηστής διοίκησης, να διαφυλάξει την καταβολή των παροχών, ενώ η εξουσία έκδοσης των εκτελεστών διοικητικών πράξεων ασκείται από τα αρμόδια όργανα με τα εχέγγυα που ορίζει το Σύνταγμα. Περαιτέρω, οι δημόσιοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τα διοικητικά όργανα δεσμεύονται από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, καθώς και από την αρχή της αμεροληψίας.
Εκτός του ότι η άσκηση δημόσιας εξουσίας από τους ιδιώτες κατ’ αρχήν απαγορεύεται, η τήρηση της προηγούμενης ακρόασης και της αιτιολογίας της πράξης, όπως επίσης και η τήρηση των γενικών κανόνων του διοικητικού δικαίου, όπως εξειδικεύονται στο δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης (αρχή της χρηστής διοίκησης, αρχή της εύνοιας υπέρ του ασφαλισμένου κλπ.), δεν διασφαλίζονται όταν το διοικητικό έργο ασκείται από ιδιώτες. Ομοίως δεν διασφαλίζονται οι όροι διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων, τα οποία, πολύ συχνά, είναι ευαίσθητα.
Η επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στόχο, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες, που πρέπει και μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του διογκωμένου, αλλά και υποστελεχωμένου ΕΦΚΑ, κεντρικού πυλώνα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας.».

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται να αναδείξει το ζήτημα και σχεδιάζει να λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Εμείς απαιτούμε και παλεύουμε να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Η κυβέρνηση και ο Στρατός αυξάνουν την Ανεργία και αρνούνται να κάνουν Προσλήψεις πολιτικού Προσωπικού.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, καταργεί κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, καταργεί τις υπερωρίες και μας μετατρέπει σε Σκλάβους.
Μόνη απάντηση σε όλα αυτά το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ο κοινός αγώνας εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, φαντάρων ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου