Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντικυβερνητική κινητοποίηση στις 14/10 ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία-ΗΠΑ

 

Συνάδελφοι/σες

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «αμυντική συμφωνία» με την Γαλλία και την πανάκριβη αγορά πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, καθώς και τη συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει με τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να είναι πενταετούς ή ακόμα και αόριστης διάρκειας! Για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία οι συμφωνίες αυτές και οι άξονες πολέμου που κτίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των εθνικιστών-ακροδεξιών, είναι επικίνδυνες, αντιδραστικές και αντιλαϊκές.

  • Δίνουν τεράστιους πόρους σε εξοπλισμούς, γεμίζοντας τις τσέπες αμερικανικών και γαλλικών πολυεθνικών και των μιζαδόρων. Γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, αγορά Ραφάλ και αναβάθμιση F16, ελικόπτερα, πύραυλοι και άλλα μέσα, πάνω από 10 δισ. ευρώ τρέχουν άμεσα για εξοπλισμούς, ενώ το συνολικό κόστος ανεβαίνει σε δεκάδες δισ. τα επόμενα χρόνια. Οδηγούν τον λαό σε χρεοκοπία, ενώ άμεσα χρειάζεται ενίσχυση της δημόσιας υγείας (και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!), πρόνοιας και παιδείας, προστασία του περιβάλλοντος, δουλειά στους ανέργους και στήριξη των εργαζομένων και των φτωχών. 5 δις. θα δοθούν για πολεμικά πλοία στη Γαλλία, περισσότερα από τις ετήσιες κρατικές δαπάνες υγείας για το 2021 (4,5 δις.). Δεν είναι τυχαίο που εξαντλούνται ήδη οι φετινοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων…
  • Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, με μεγάλη αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και παροχή βάσεων και εξυπηρετήσεων στο στρατό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τη Θράκη μέχρι την Μαγνησία και τη Θεσσαλία, τον Άραξο (με ανοικτό το ενεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών) και την Καλαμάτα, αλλά και νησιά του Αιγαίου. Προετοιμάζουν και γαλλική στρατιωτική παρουσία.
  • Προσδένουν στενά την Ελλάδα με τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γαλλίας, από την περιοχή της Μεσογείου έως τον Περσικό Κόλπο και από την υποσαχάρια Αφρική (περιοχή Σαχέλ) μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και τα σύνορα της Ρωσίας. Ενισχύουν τους πολεμικούς άξονες με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Η συμφωνία με τη Γαλλία κάνει αναφορά σε ελληνική στήριξη στη γαλλική επέμβαση στο Σαχέλ, ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ πάει στη Σαουδική Αραβία, ενώ ήδη ελληνικές φρεγάτες και άλλα μέσα συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Η πολυδάπανη ελληνική συμμετοχή σε παρόμοιες επιθετικές επιχειρήσεις πέρα από συνενοχή σε εγκλήματα (π.χ. Σαουδική Αραβία κατά λαού Υεμένης), εμπλέκει άμεσα τη χώρα στις επεμβάσεις και μετατρέπει τις δυνάμεις και τον λαό σε στόχους.
  • Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ δεν προσφέρουν «προστασία», δεν «προφυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας», δεν φέρνουν ειρήνη, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος. Οι εξοπλισμοί δεν φέρνουν ειρήνη, οδηγούν σε κυνήγι εξοπλισμών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, φέρνουν πόλεμο, επεμβάσεις, προσφυγιά κλπ. Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ γίνονται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους και για την υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου στον επικίνδυνο πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό του με το τουρκικό, για την εξασφάλιση μεγαλύτερου κομματιού από την λεία της περιοχής. Τα πανάκριβα όπλα που προμηθεύεται η Ελλάδα δεν αφορούν τα σύνορα της χώρας, αλλά τον ενεργητικό ρόλο στη διεκδίκηση των ΑΟΖ για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, στην παρουσία σε όλη την Μεσόγειο κι ακόμα παραπέρα, στη συμμετοχή σε επιθετικές αποστολές.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:

  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 14 Οκτώβρη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. - Γαλλική πρεσβεία, γραφεία ΕΕ, Αμερικάνικη πρεσβεία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου