Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Η Αδιέξοδη και Εχθρική για τους λαούς Κούρσα Πολεμικών Εξοπλισμών Μητσοτάκη-Ερντογάν: τρίβουν τα χέρια τους οι Πολεμικές Βιομηχανίες "των συμμάχων"!


Και ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι στις ΗΠΑ όπου θα υπογραφεί η 5χρονη (;) ελληνο-αμερικανική Πολεμική Συμφωνία, όπου σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα θα θωρακίσει την Ελλάδα από την "τουρκική επιθετικότητα".... 
Δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει την απόπειρα του Τουρκικού κράτους να αγοράσει εκ νέου πολεμικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, την ώρα που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο και απογειώνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των συζητήσεων, η Τουρκία ζητά να προμηθευτεί 40 F-16 block 70 και τον εκσυγχρονισμό 80 δικών της F-16 σε Viper.

Στις 2 Οκτωβρίου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ.Όστιν επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογο του Χ.Ακάρ, όπου συζήτησαν “τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενδυνάμωση της μακράς σχέσης που έχουν Τουρκία και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας” και “για τις ανησυχίες που έχουν οι δύο χώρες ειδικά για τις απειλές από την τρομοκρατία”. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη πολύ μεγάλη αξία που έχει η Τουρκία ως σύμμαχος των ΗΠΑ. Κάτι που όπως είπε φάνηκε στη συνεργασία τους στο Αφγανιστάν.
Υπάρχουν όμως τέσσερις σοβαρές επισημάνσεις:
Καταρχήν Ελλάδα και Τουρκία, δύο χώρες του ΝΑΤΟ, που συνεργάζονται κατά των προσφύγων και στο πλαίσιο των πολεμικών εκστρατειών, ετοιμάζουν τα πολεμικά τους οπλοστάσια για να αλληλοεξοντωθούν.
Δεύτερο, διαπιστώνουμε ότι την Τουρκική και Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εφοδιάζει και εκσυγχρονίζει η ίδια αμερικανική Πολεμική Βιομηχανία, η Lockheed Martin. 
Αυτή κατασκευάζει τα F 16 αλλά και τα F-35.
Τρίτο, διαπιστώνουμε πόσο Αδιέξοδη είναι η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών αντίθετα με τους ισχυρισμούς των μιλιταριστών. Η πρόσκαιρη ανατροπή της Ισορροπίας Δυνάμεων που είχε προκαλέσει το ελληνικό αστικό κράτος με την αγορά των γαλλικών RAFALE και των εκσυγχρονισμό των ελληνικών F16, απαντιέται τώρα από την νέα παραγγελία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που τις εξασφαλίζει περισσότερα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη.
Έλληνες καραβανάδες ήδη απαιτούν την παραγγελία των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F35! Βεβαίως το Τουρκικό κράτος έχει παραγγείλει 100 F 35, μια αγορά που μπλόκαραν οι κυρώσεις του Αμερικανικού κράτους λόγω της τουρκικής προμήθειας των ρωσικών S400.
Και τα δεκάδες αυτά δισεκατομμύρια ευρώ καταλήγουν στα ταμεία της Αμερικής, συμμάχου και των δύο αντιμαχόμενων κρατών.
Των οποίων οι λαοί υποβάλλονται σε θυσίες για αγορές όπλων ενώ στενάζουν από την Ακρίβεια, τη Φτώχεια και την Ανεργία! 
Τέλος, η Τουρκία του Ερντογάν, αφού έπαιξε το χαρτί της προμήθειας των ρωσικών εξοπλισμών, γυρνά σελίδα, αναζητά τους όρους εξομάλυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Και το κάνει αυτό γιατί ακριβώς αναζητά τους όρους ένταξης στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και Αφρική.
Και αντίθετα με τις προσδοκίες του ελληνικού αστικού κατεστημένου, η Αμερική του Μπάιντεν ποτέ δεν την είχε αποκλείσει.

   

Βεβαίως αυτό το παιχνίδι δεν ξέρουν να το παίζουν μόνο οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες αλλά και οι ευρωπαϊκές.
Το αεροπλανοφόρο «Anadolu», το οποίο ναυπηγείται στη βάση σχεδίων και τεχνικής υποστήριξης της κρατικής ισπανικής εταιρείας Navantia Company, είναι μια ακόμη απόδειξη της πολυδιαφημιζόμενης "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης"! Το «Anadolu», το οποίο είναι προγραμματισμένο να ενταχθεί επιχειρησιακά στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το 2021, χαρακτηρίζεται ως «ελαφρύ αεροπλανοφόρο» και αμφίβιο επιθετικό σκάφος πολλών αποστολών. Έχει στο δυναμικό του οκτώ αποβατικά σκάφη, μεταφέρει αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και drones τα οποία έχουν αναπτύξει με μεγάλη επιτυχία οι Τούρκοι βασισμένοι σε ισραηλινή τεχνολογία, συμμάχου του ελληνικού κράτους. Μπορεί να μεταφέρει πάνω από 150 οχήματα και άρματα μάχης και περισσότερους από 1.000 κομάντος. 
Να θυμηθούμε τη γερμανική πολεμική βιομηχανία που πουλά τα ίδια ακριβώς υποβρύχια σε Ελλάδα και Τουρκία;

Απέναντι στις κινήσεις αυτές του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έχουμε την πρόσφατα αγορά φρεγατών από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που επιδιώκει την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως εκτιμούν πηγές του υπουργείου Άμυνας οι 3 Belharra μαζί με τον οπλισμό τους αναμένεται να κοστίσουν περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό δεν υπολογίζεται το κόστος της τεχνικής υποστήριξης καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη, αφού καμία FDI δεν έχει πέσει ακόμη στο νερό. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις η σύμβαση Follow On Support υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται στα 300 – 400 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης για τις νέες φρεγάτες θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις για το ενδεχόμενο απόκτησης τριών γαλλικών κορβετών Gowind.
Επίσης, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ πλέον αφορά δύο πλοία και κοστολογείται 520 εκατ. ευρώ!
Στο κείμενο αυτό επιλέγουμε να μην αναφερθούμε στα οπλικά συστήματα που αγοράζονται για την ενίσχυση του Στρατού Ξηράς, αλλά μένουμε στην περιγραφή των κυριότερων προγραμμάτων Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού.
Συμπεριλαμβάνοντας και την ναυπήγηση σημαντικών πλοίων επιφανείας για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η Κούρσα εξοπλισμών δεν έχει σταματημό παρά μόνο θυσίες για τους λαούς, Απειλή ολοκληρωτικής καταστροφής, αλλά και κέρδη για τους συμμάχους και τις πολεμικές τους βιομηχανίες.
Σύμμαχοι που προμηθεύουν τα ίδια οπλικά συστήματα, δίνουν δυνατότητες πρόσκαιρης ανατροπής του συσχετισμού Πολεμικής Ισχύος, αλλά επίσης προσφέρουν τα όπλα για να χτυπηθούν τα πιο λαμπρά αποκτήματα του πολεμικού οπλοστασίου του "Εθνικού Εχθρού".
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική Lockheed από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ελικόπτερα MH-60R
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin κέρδισε συμβόλαιο αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά εργασίες για την τροποποίηση στην διαμόρφωση που θα έχουν τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου MH-60R.
Η ελληνική πλευρά είχε υπογράψει το 2020 σύμβαση με την αμερικανική εταιρεία, που προέβλεπε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου MH-60R «Romeo» για τις ανάγκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, συνολικού κόστους 285 εκατομμυρίων δολαρίων και στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε η νέα αυτή σύμβαση που ανακοίνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη σύμβαση περιλαμβάνει την εφάπαξ υλοποίηση και την υποστήριξη των εργασιών διαμόρφωσης και συντήρησης των τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου MH-60R από την τυπική διαμόρφωση που προβλέπουν οι Στρατιωτικές Πωλήσεις Εξωτερικού (FMS – Foreign Military Sales) στην διαμόρφωση που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, ενώ οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2027.

Η συμφωνία απόκτησης των ελικοπτέρων
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ και μέσω των λεγόμενων Στρατιωτικών Πωλήσεων του Εξωτερικού. Τα ελικόπτερα Romeo θα αντικαταστήσουν μέρος των πεπαλαιωμένων ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν δυνατότητες κατά στόχων επιφανείας, ενώ μπορούν να εκτελέσουν και δευτερεύουσες αποστολές, όπως έρευνας και διάσωσης, διοικητικής μέριμνας, μεταφοράς και εκκένωσης προσωπικού.


Τα ελληνικά MH-60R θα διαθέτουν πυραύλους Hellfire, κατευθυνόμενα βλήματα και σύγχρονες τορπίλες τύπου Mk.54. Επίσης θα χρησιμοποιούν προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ για τον ακριβή εντοπισμό και τη στόχευση της απειλής, έχοντας τη δυνατότητα να πετούν σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ακόμα μπορούν να εκτοξεύουν δύο πυραύλους τύπου NSM (Naval Strike Missiles).
Σε συνδυασμό με τα 11 εκσυγχρονισμένα ελικόπτερα Sikorsky S-70B6, θα μπορούν να επιχειρούν και από τις νέες γαλλικές φρεγάτες.
Πρόκειται για ένα ακόμη πολεμικό συμβόλαιο που εξυπηρετεί την επιθετική πολιτική του ελληνικού κράτους, εντάσσεται στην προσπάθεια του να αποτελέσει βασικό Πυλώνα στην νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου στην Μεσόγειο εξασφαλίζοντας τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Πως να μην χειροκροτούν οι ΗΠΑ την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πολεμικά συμβόλαια που χαρίζει στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ, συμβάλλοντας στην εφαρμογή των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή ενάντια σε Ρωσία και Κίνα.

Το λέμε ξανά: 
Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ
ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Μόνη προοπτική η κοινή πάλη των λαών.
Οι κοινοί αγώνες του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, της Πολεμοκαπηλείας.
Ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, σε ΗΠΑ και σε βάσεις του θανάτου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου