Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ Ή ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ Ή ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης έθεσε στους συνταξιούχους το δίλημμα “αναδρομικά ή φρεγάτες”.

Εμείς θα συμφωνήσουμε ότι το δίλημμα υπάρχει. 
Δεν φτάνουν για όλα τα λεφτά. 
Και στο δίλημμα η απάντησή μας είναι: 
Λέμε ΝΑΙ σε αναδρομικά, συντάξεις, καλύτερους μισθούς, τη δημόσια υγεία και σε προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, τη δημόσια παιδεία και τους μαθητές στα πανεπιστήμια, τη προστασία του περιβάλλοντος κι ΟΧΙ σε φρεγάτες και όπλα. 
Η δήλωση θυμίζει την τοποθέτηση του Βασίλη Λεβέντη που ζητούσε το 2018 να κοπούν συντάξεις για την αγορά εξοπλισμών και αμερικανικών αεροσκαφών F 35.

Βέβαια δίλημμα δεν προκύπτει εξαιτίας γενικά "ενός επιθετικού γείτονα"...
Το δίλημμα προκύπτει επειδή υπάρχει καπιταλισμός και στρατηγικά αστικά συμφέροντα, επειδή υπάρχει ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.  
Επειδή τα κράτη θέλουν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους και την οικονομική-πολιτική τους επιρροή σε διάφορα σημεία έξω από την επικράτειά τους, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων που καμία σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες. 
Προς εξυπηρέτηση των εφοπλιστών, των πετρελαϊκών εταιρειών, της βιομηχανίας παραγωγής όπλων και τόσων άλλων αφεντικών.
Αυτά τα συμφέροντα περιγράφουν τα Βαλκάνια ως Ζωτικό Χώρο -ας θυμηθούμε τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και την πρώην ΥΠΕΞ Ντ.Μητσοτάκη. Αυτά τα συμφέροντα θα πάνε να υπερασπιστούν τα ελληνικά στρατεύματα σε Μ.Ανατολή και στο Σάλεχ της Υποσαχάριας Αφρικής.
Στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε διάφορα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ που δίχως να παίρνουν θέση, αναφέρονται σε κυνικότητα του αιτήματος και ψευτοδίλημμα. 
Η θέση αυτή υιοθετείται επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι βασικοί υποστηρικτές του στήριξαν την “εθνική γραμμή” της επέκτασης των θαλάσσιων ζωνών πέρα από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου. Στήριξαν και στηρίζουν τις συμμαχίες με ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ και τους Άραβες σκοταδιστές και Δικτάτορες.
Σε "εθνική ενότητα" λοιπόν, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η “εθνική απειλή” για την οποία έκανε λόγο ο Δένδιας, διώχνοντας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον ακροδεξιό Μπογδάνο, διότι επιτέθηκε στους κομμουνιστές και το ΚΚΕ οι οποίοι κατά το Δένδια χωρούν στην ομάδα της εθνικής ενότητας.

Να αντιληφθούν λοιπόν και οι συνταξιούχοι ότι το δίλημμα υπάρχει....
Και είναι το γνωστό δίλημμα "Βούτυρο ή Κανόνια" που θέτουν πάντα οι εθνικιστές και μιλιταριστές για να επιβάλλουν τους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς.
Και τι αντίφαση:
Μιλούν για "εθνική απειλή" από τον προαιώνιο Εχθρό Εξ Ανατολών, για να Υποτάξουν τον Εσωτερικό Εχθρό, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, που στέλνουν ως κρέας στα κανόνια τους!
Αυτό απαιτούν οι επεκτατικές πολιτικές του ελληνικού κράτους. Αντίστοιχα διλήμματα υπάρχουν και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, με το λαό της οποίας δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα. 
Τα δεινά (οικονομικά εν προκειμένω) τα προκαλούν οι αστικές τάξεις των δύο κρατών και οι Κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. 
Ας καταλάβουν ότι το δίλημμα είναι εδώ και ας απαιτήσουν επιτέλους αλλαγή πορείας. 
Αρχής γενομένης από τις 14/10. 
Όχι στους πανάκριβους εξοπλισμούς, όχι στην αποστολή στρατού στο Μάλι ή οπουδήποτε αλλού. 
Να το απαιτήσουν αυτό οι γονείς των νέων ΕΠ.ΟΠ. και σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών. 
Θα ανεχθούν να πάνε τα παιδιά τους στο Μάλι, στο πλευρό της Γαλλίας, όπου πριν 4 ημέρες σκοτώθηκαν 16 στρατιωτικοί σε επίθεση τζιχαντιστών; 
Τα παιδιά σας; 
Και όλα αυτά για να μας πουλήσει φρεγάτες η Γαλλία προκειμένου να διεκδικήσουμε πετρέλαια για τους καπιταλιστές;

“Ανάγκη” για εξοπλισμούς μπορεί να υπάρχει. 
Τίνος όμως είναι ανάγκη; 
Του λαού ή των αφεντικών; 
Κι αν κινδυνεύει ο λαός από τις ΕΔ της Τουρκίας (και ο τουρκικός από τις ελληνικές) κινδυνεύει γενικά και αόριστα επειδή οι γείτονες είναι κακοί, ή εξαιτίας των ανταγωνισμών και των επεκτατικών σχεδίων των κεφαλαιοκρατών; 
Ως πού θα πάει αυτή η κατάσταση; 
Πόσα δισεκατομμύρια (ή τρισεκατομμύρια σε βάθος πολλών ετών) θα πληρώσουν οι λαοί για την επέκταση των θαλάσσιων ζωνών; (Διότι κακά τα ψέμματα ούτε το τούρκικο κράτος ενδιαφέρεται στα σοβαρά να καταλάβει τη Λάρισα, ούτε το ελληνικό τη Σμύρνη).

Οι εξοπλισμοί λοιπόν είναι δισεκατομμύρια προκειμένου να διεκδικηθούν θαλάσσιες ζώνες που μπορεί να φέρουν πολύ μικρότερα κέρδη και σίγουρα πολύ μικρότερα για τους λαούς των δύο κρατών. 
Να απαντήσουμε στο δίλημμα. 
Τα πετρέλαια να μείνουν στον πάτο της θάλασσας.
Εμείς Απαιτούμε ζωή, υγεία, ειρήνη, καθαρό περιβάλλον, χρηματοδότηση των πραγματικών αναγκών του λαού. 
Εμείς δεν χωράμε στην εθνική ενότητα.
Εμείς ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της ελληνικής ολιγαρχίας, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Εμείς Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στον κόσμο του πλούτου και τους ιμπεριαλιστές.
Και είναι ένας αγώνας κοινός σε Ελλάδα και Τουρκία.
Γιατί πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε σε αγώνες Διεθνιστικούς.
Γιατί Εθνική Ενότητα σημαίνει Ταξική Υποταγή και Υποδούλωση. Εμείς πληρώνουμε τους φόρους για να αγοραστούν όπλα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Λάτση, Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου και των υπολοίπων.
Τα δικά μας παιδιά, αυτά των φτωχών οικογενειών είναι στην πρώτη γραμμή της Παραμεθορίου.
Τα βύσματα της ΝΔ και των πλουσίων βρίσκονται στα μετόπισθεν, στις πιο προνομιούχες και ασφαλείας θέσεις.
Εμείς Αγωνιζόμαστε για την Ταξική Ενότητα των εργαζομένων, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών.
Την Ειρήνη και Ευημερία δεν την Εγγυώνται οι Φρεγάτες, οι ΗΠΑ και ο πολεμοκάπηλος έμπορος όπλων Μακρόν.  
Την Ειρήνη και την Ευημερία μπορούν να την εξασφαλίσουν ΜΟΝΟ οι Κοινοί Αγώνες των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντικυβερνητική κινητοποίηση στις 14/10 ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία-ΗΠΑ
Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 14 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. - Γαλλική πρεσβεία, γραφεία ΕΕ, Αμερικάνικη πρεσβεία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου