Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Διοικητής μετέτρεψε στρατόπεδο σε Κομματικό Μαγαζί του Αθανασίου, Βουλευτή ΝΔ Λέσβου και Αντιπροέδρου της Βουλής για εξυπηρέτηση ρουσφετιών!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποκαλύψει και καταγγείλει το άθλιο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων το οποίο επί κυβερνήσεως ΝΔ γνωρίζει ημέρες δόξας. 
Η χειροτέρευση της χακί καθημερινότητας για συνφάνταρους και χαμηλόβαθμα στελέχη εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και συνολικά είναι τεράστια. Γίνεται εύκολα αντιληπτή μέσα από τις καθημερινές και αυξανόμενες καταγγελίες των συναδέλφων αλλά και του χαμηλόβαθμου προσωπικού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας αντί να δίνουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, περιορίζονται να επιτίθεται ξανά, επιχειρώντας την διάσπαση μας ώστε να μην υπάρχουν συλλογικές διεκδικήσεις, καλλιεργώντας την αισχρή αντίληψη της Ατομικής Βόλεψης και τον Ανταγωνισμό, επιδιώκοντας την Υποταγή μας και το πως να αρπάξουν Ψήφους! 
Η καταγγελία-ανάρτηση του armyvoice.gr που αναδημοσιεύουμε αποκαλύπτει πλευρές της αμαρτωλής δράσης των κομματικών στελεχών της ΝΔ.
Όμως η αποκάλυψη ότι σε Μονάδα της Λέσβου διοικητής παροτρύνει τα στελέχη να απευθύνονται στον πολιτικό για τα θέματά τους ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Αυτοί που υποκριτικά απεύχονται τον κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, χρησιμοποιούν τους Διοικητές των μονάδων ως ιμάντες των Ρουσφετιών και των Πελατειακών Σχέσεων. 
Ενός Στρατού που είναι Κομματικό τους μαγαζί!

Διαβάζουμε:
Ένα κύμα κυβερνητικών στελεχών επισκέπτεται διάφορες μονάδες σε όλη την Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι. Λες και ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τα στελέχη των οποίων δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτε κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων διακυβέρνησης.

Έτσι είδαμε υπουργούς, υφυπουργούς επισκέπτονται μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων εν είδει «περιοδείας», ανάμεσα σε όλες όσες κάνουν τα καλοκαίρια για να έρθουν κοντά με τους ψηφοφόρους τους, ενώ μάθαμε ότι κάτι ανάλογο έκανε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.
Προτάσεις

Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελία που ήρθε στο Armyvoice.gr ο Διοικητής στρατιωτικής μονάδας στη Λέσβο οργάνωσε προ ημερών επίσκεψη στην Μονάδα, του Βουλευτή Λέσβου και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρμόδιο συνεργάτη του για τα στρατιωτικά θέματα.

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης; 
Σύμφωνα με τα όσα μας καταγγέλλουν «ο Διοικητής μάλιστα παρουσία όλων να παροτρύνει το προσωπικό της Μονάδας να απευθύνεται στον συγκεκριμένο συνεργάτη, αν επιθυμεί την ικανοποίηση κάποιου αιτήματός του, βλέπε ρουσφέτι».

Και η καταγγελία συνεχίζει: 
«Η σχέση του Διοικητή με τον Βουλευτή πρέπει να είναι ιδιαίτερα στενή, αφού κατ’ επανάληψη κομπορρημονεί στο προσωπικό του για την δυνατότητά, που έχει να επικοινωνεί με τον Βουλευτή μέσω του προσωπικού – βουλευτικού κινητού του τηλεφώνου.

Ίσως μάλιστα αυτή η ιδιαίτερη σχέση να έπαιξε τον ρόλο της και στην παραμονή του εν λόγω ως Διοικητή, αν και ΕΟΘ, για μία ακόμη χρονιά στην θέση του (όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστήριζε δημόσια, αν και δεν είχαν ακόμη αποφασίσει σχετικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα), αλλά και στην αλγεινή καθημερινή συμπεριφορά του προς τους υφισταμένους του με την χρήση αγοραίων εκφράσεων.

Το προσωπικό της Μονάδας αγανακτεί, μουρμουρίζει κατ’ ιδίαν και εκφράζει το ερώτημα προς την ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας: 
πράγματι το γραφείο του κ. Αθανασίου στην Λέσβο είναι το κατά τόπο αρμόδιο και εξουσιοδοτημένο να επιλύει τα όποια θεμιτά ή αθέμιτα, λογικά ή παράλογα αιτήματα του προσωπικού στην Λέσβο;».

Εμείς Απαιτούμε την άμεση Παρέμβαση του Υπουργείου Άμυνας, το ΓΕΣ και της ΑΣΔΕΝ ώστε να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες και να κινηθούν όλες οι αναγκαίες Νομικές Διαδικασίες.
Δεν είναι δυνατόν να δείξουν Ανοχή και να Συγκαλύψουν όλες αυτές τις αισχρές, αντιδημοκρατικές μεθόδους, που αποτελούν όμως συνιστώσες του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που συγκροτούν την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού.
Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
Σε διαφορετική περίπτωση Απαιτούμε την Παραίτηση τους.
Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταδικάσουν όλα αυτά.
Εμείς καλούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους και τους γονείς τους να Παλέψουν μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ενός μαζικού και αποφασιστικού κινήματος Μέσα και Έξω από την Βουλή για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Στρατιωτικός «Γκόρτσος» σε Μονάδα της Λέσβου – Καταγγελία
https://armyvoice.gr/2022/08/stratiotikos-gkortsos-se-monada-tis/

1 σχόλιο:

  1. Είδη κάποια άτομα θα πάρουν μετάθεση,ενώ άλλη είναι κλεισμένη εδώ και χρόνια .Με άλλα λόγια γενικός τουρισμός πας 2χρονια σε νησί και σε πάνε πίσω και αυτή που δεν έχουν βύσμα σε αφήνουν να βγεις στην σύνταξη σε νησί στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή