Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: Ο φαντάρος είναι ένας σκλάβος-Στρατόπεδο προς αποφυγή

Η δεύτερη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως την αρχική καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
Δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή.
Αλλά και ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα. 
Η κατανόηση προς τον φαντάρο δεν υπάρχει.
Ο φαντάρος είναι ένας σκλάβος στη ΣΣΕ. 
Η ασέβεια και η αγένεια στο μεγαλείο της από πολλά στελέχη! Στρατόπεδο προς αποφυγή λοιπόν!

Θυμίζουμε την αρχική καταγγελία:
Αυτή είναι η θητεία στον ΛΔ/ΣΣΕ: Καμένο φαγητό, ατελείωτη απλήρωτη εργασία και βυσματοκρατεία
ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΓΓΑΡΕΙΑ-ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ο Λόχος Διοικήσεως εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται για τους στρατιώτες του ακόμα και σε περίοδο εμπλοκής όπως η καλοκαιρινή.
Δεν θα μπορούσαν να εξηγηθούν αλλιώς οι διπλοϋπηρεσίες σε 24ωρα πόστα, ότι κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα το βραδινό είναι καμμένη πίτσα, ενώ το συνοδευτικό είναι πατάτες στον φούρνο που συνήθως είναι και αυτές καμένες (ή άψητες). 
Αν τυχόν κάποιος φαντάρος του εστιατορίου αναφέρει την κατάσταση του φαγητού στον αξιωματικό σίτισης, ο αξιωματικός αυτός αρκείται στο να κάνει υποδείξεις για την καθαριότητα του εστιατορίου.
Ακόμα και το να πάρει πρόγευμα ένας φαντάρος κάποιες φορές είναι άθλος, αφού υπάρχουν στελέχη που παίρνουν ποσότητες με αποτέλεσμα να μην μένουν μετά για τους φαντάρους.

Οι απολυόμενοι φαντάροι πρέπει να παρακαλάνε τον διοικητή δύο και τρεις φορές για να πάρουν λίγες μέρες τιμητική άδεια, ασχέτως της δουλειάς που έχουν κάνει στο στρατόπεδο, ενώ άλλοι παίρνουν άκοπα τιμητικές μέσω... βύσματος. Ο διοικητής προφανώς αγνοεί ότι δεν είναι όλοι 18 και 20 χρονών για να τον κυνηγάνε για να δώσει τις μέρες που οφείλει.

Παράλληλα οι πρωινές αναφορές ως επί το πλείστον είναι μια παράσταση-τραμπουκισμός προς τα άτομα που είναι σε πόστα εκτός του λόχου, αφού τα ζητάνε σε εξωτερικές εργασίες με ατάκες όπως "τόσα άτομα είναι εκεί, σιγά και τι κάνουν όλη μέρα;", μάλλον έχοντας "ξεχάσει" την έκταση του στρατοπέδου και των εργασιών που προκύπτουν σε κάθε πόστο καθημερινά. 
Το αποτέλεσμα είναι οι φαντάροι στα ήδη υποστελεχωμένα πόστα να τρέχουν παραπάνω (και να τα ακούνε και στην αναφορά) ενώ στον λόχο υπάρχουν άτομα που βγάζουν την μέρα στο ΚΨΜ. 
Πλην των παραπάνω, κάθε πρωινή αναφορά είναι και μια νέα ευκαιρία για να μας υπενθυμίσει ένας ΕΠΟΠ πόσο μισογύνης είναι με ατάκες όπως "Ξέρετε γιατί δεν υπάρχει καμία γυναίκα σε αυτήν την παράταξη; 
Γιατί είναι άχρηστες."

Στον λόχο επίσης μάλλον έχουν ξεχάσει πόσα άτομα έφυγαν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο με μετάθεση, αφού οι απανωτές υπηρεσίες σε συνδυασμό με τον Αξιωματικό που με το παραμικρό έλεγε στους στρατιώτες ότι θα τους κόψει τις διανυκτερεύσεις και την μετακίνηση με τα υπηρεσιακά λεωφορεία από και προς το στρατόπεδο (φαίνεται δεν έχει δει ποτέ πόσο μακριά είναι η ΣΣΕ από το κέντρο και πόσο ανεπαρκής είναι η συγκοινωνία στη Βάρη) έκαναν το στρατόπεδο μη φιλικό προς τον στρατιώτη. 
Το ίδιο συνεχίστηκε και στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου που ο λόχος είχε κάθε μέρα επιθεώρηση θαλάμων και φωνές, γιατί μάλλον στην πραγματικότητα δεν θέλουν κόσμο στον λόχο.

Οι φαντάροι έχουν γίνει Υπηρέτες στους Ευέλπιδες και στον καθένα στον Λόχο Διοίκησης. 
Οι φαντάροι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την θητεία τους. Ήρθαμε από την παραμεθόριο σπίτια μας υποτίθεται για μια καλύτερη θητεία, όχι για να είμαστε χειρότερα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Απαιτούμε από τον Στρατηγό διοικητή να παρέμβει για την επίλυση των ζητημάτων που θίγουν οι συνάδελφοι.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Τόσο καιρό κάνεις δεν λογοδοτουσε για τίποτα.
    Προσωπικές αναφορές για έναρξη κράτησης πενταετίας, έπρεπε να υποβληθούν δύο φορές.
    Μαλλον ο Δντης του λογιστικού δεν ήθελε να το κάνει.
    Τωρα για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έκαναν σχολή Ευελπίδων δεν θυμάμαι να νοιάζονταν κάποιος ,γιατί είχαμε 2-3 ώρες ύπνο βαριά και εκτός από αυτό για να πας στην σκοπιά πχ Νούμερο 5 καθοσουν για 5 με 6ωρεςτα πρωινά και μας άλλαζαν τα νούμερα έτσι ώστε να είμαστε με 2 ώρες ύπνο και καθόλου ξεκούραση και κανένας δεν ήθελε να ασχοληθεί,γιατί το υψηλό ταμπεραμέντο από τους δήθεν αξιωματικούς δεν τους ένοιαζε και πάντα υπάρχουν βυσματα με δήθεν αρρώστια που γιατρεύονται από Ι4 σε ι1 .Για να καταλάβεις πως γιατρεύονται με πρόβλημα στην μέση και πόδια,ξαφνικά έγιναν καλά και μπορούν να σηκώνουν βαρύ ,τελικά τα βύσματα έχουν καλές επιγονατίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή