Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

282 και 543 ΜΚ ΤΕ Κω: η Μέριμνα της Ταξιαρχίας για τους φαντάρους είναι δεδομένη-φίδια, αράχνες, κοριοί, άθλιες συνθήκες και βύσμα με τέσσερις (4) μήνες Άγραφη Άδεια!

Εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με την Ταξιαρχία στην Κως για να μεταφέρει τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η απάντηση που πήραμε από την Ταξιαρχία είναι:
ότι η Μέριμνα τους για το προσωπικό είναι δεδομένη.....

Ε λοιπόν εμείς τους θυμίζουμε την καταγγελία για να διαπιστώσουν όλη ποια είναι η Μέριμνα τους για το προσωπικό
Σοκαριστικές ΦΩΤΟ από 282 και 543 ΜΚ ΤΕ Κω: Μια ανεξήγητη κόλαση ζουν στρατιώτες στα πιο μαύρα τάγματα-Φίδια, αράχνες
ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μια ανεξήγητη κόλαση ζουν στρατιώτες στα πιο μαύρα τάγματα.
Συγκεκριμένα μέσα στο 282 και 543 ΜΚ ΤΠ. 
Στρατιώτες ακόμα και Ελεύθεροι Υπηρεσιών  υποβάλλονται σε πολύωρες υπηρεσίες που ξεπερνούν συχνά τις 12 ώρες.
Χώρια από τις αγγαρείες και τις διπλές ή τριπλές υπηρεσίες μέσα στη μέρα, σε περίοδο εμπλοκών, κάτι που είναι πλέον σύνηθες για μήνες αν όχι έτη.


Συχνό φαινόμενο είναι να μην είναι αρκετά τα άτομα στις υπηρεσίες με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν άγραφες υπηρεσίες που ξεπερνούν τις 35-40 το μήνα κατά μέσο όρο.

Με ρεκόρ 18 ώρες υπηρεσίες μόνο την ημέρα με εβδομάδες χωρίς ξεκούραση.
Όπου οι ώρες ύπνου δεν ξεπερνούν τις 2:30 και με κάποιες ημέρες χωρίς καθόλου ύπνο.


Πράγμα που συμβαίνει επί μήνες, διότι οι εμπλοκές δεν τελειώνουν ακόμα και με τις νέες ΕΣΣΟ.
Από τα 20 άτομα στη καλύτερη μένουν 2-4 άτομα, από τους οποίους ίσως και όλοι άοπλοι πολλές φορές, καθώς οι υπόλοιποι ζητούν μεταθέσεις μέσω βυσμάτων ή χτυπούν αναβολές ο ένας μετά τον άλλον.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχω δεί στρατιώτες να κλαίνε!
Μάλιστα μέσα σε διάστημα 4 μηνών ξεπέρασαν τους 15, μη μπορώντας να αντέξουν τη πίεση και την ψυχική οδύνη με αρκετούς από αυτούς που βοήθησα ψυχολογικά, να παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας.
Ένας εκ των οποίων χρειάστηκε ΚΑΡΠΑ, κι ακόμη ένας βρέθηκε στα πρόθυρα της λιποθυμίας, σε σοβαρό σοκ, σε κρίση πανικού. 
Πολλές περιπτώσεις που στρατιώτες έχουν φύγει με σοβαρά προβλήματα υγείας, μέση, γόνατα, τενοντίτιδες, βουβονοκύλες κ.α...

Έπειτα από τις αμετάβλητες στερήσεις ύπνου και με μέγιστο διάστημα δίχως έξοδο 6.5 μήνες, αναφέρθηκε από στρατιώτες ότι τους στέλνουν σε φυλάκια 3 εβδομάδες και κάποιες φορές έως 2 μήνες που τούς έχουν ξεχασμένους απ'τον Θεό!
Χωρίς να μπορούν να εφοδιαστούν ούτε τσιγάρα ή να μπορούν να καθαρίσουν τα άπλυτα ρούχα τους.
Όπως επίσης έχει σημειωθεί σε καλοκαιρινή περίοδο να μην έχουν πόσιμο νερό για 4-5 μέρες και λειψές ποσότητες φαγητού να μη φτάνουν για όλους.

Επίσης κατανέμονται πολλές ώρες οικοδομικών εργασιών σε στρατιώτες και πολλές φορές χωρίς τιμητικές, ενώ παράλληλα έχουν και υπηρεσίες εντός της ημέρας.
Όπως υπήρξαν μαρτυρίες για Στρατιώτες που δούλευε μέσα στο στρατόπεδο χειρωνακτικά και παράλληλα του ρίχνανε Φυλακές με κάθε ευκαιρία.
Παρατηρείται επικίνδυνη χαλάρωση και αδιαφορία από μέρος διοίκησης και προς τους εκπονημένους και εξουθενωμένους στρατιώτες.
Όπου οποίος τολμήσει να παραπονεθεί, ιδίως χωρίς βύσμα, μπαίνει στο μάτι και είτε τον στραγγίζουν είτε τον καμπανιάζουν για δικά τους λάθη.

Αλλεπάλληλες φορές έχει συμβεί να ακυρώσουν άδειες τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να χάνονται αεροπορικά εισιτήρια ή και διαμονές σε ξενοδοχεία με προκαταβολές, σε καλοκαιρινές περιόδους, στους ήδη βεβαρημένους οικονομικά στρατιώτες που επιθυμούν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους. 
Όλο αυτό λόγω έλλειψης οργάνωσης. 
Πολλοί Στρατιώτες δεν τρώνε καν πρωινό διότι μόνιμα το πρωινό αποτελείται από ψωμί με μαρμελάδα.


Υπάρχει ακόμη Έλλειψη υγειονομικής μέριμνας σοβαρού βαθμού λόγω αδιαφορίας.
Δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής στα μπάνια επί μήνες.
Φαντάροι αντιμετωπίζουν σοβαρές μολύνσεις από μολυσμένα τσιμπήματα κουνουπιών.
Κρεβάτια γεμάτα κοριούς.
Όσες φορές και να έχουν βάλει τους συναδέλφους σε αγγαρεία να τα καθαρίσουν με τον κλασικό τρόπο στον Ελληνικό Στρατό.
Τσιμπήματα από αράχνες (χήρες) ακόμη και τσιμπήματα από σκόρπιους!
ενώ ούκω λίγες φορές βρέθηκαν αντιμέτωποι με φίδια .

Μιας και ανέφερα φίδια, τα βύσματα είχαν διαφορετική αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους ένοπλους καθώς τους είχαν σε προτεραιότητα σε χάρες και βίωναν άλλη θητεία από τους υπόλοιπους.
Με άτομα να έχουν φύγει σε άδεια απολύσεως (που δεν προβλέπεται αυτός ο όρος βάση νομοθεσίας) και μαζί με τιμητικές, να είναι γύρω στους 4 μήνες απών, καθώς οι άλλοι γονατίζουν από την εξουθένωση.
Έλλειψη ομαδικότητας.
Το αίσθημα αδικίας δεν έλλειπε και μάλιστα υπήρχαν λίγοι φιλότιμοι στρατιώτες που όσο δύσκολα και αν περνούσαν δεν έπαιρναν Ελεύθεροι Υπηρεσιών για να γλυτώσουν, ακόμη και όταν είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας για να μην επιβαρύνουν τους υπόλοιπους που το παλεύουν, παραπάνω.
Υπάρχουν λίγα άξια στελέχη μετρημένοι, πάνω απ' όλα άνθρωποι που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόλο που γνώριζαν την κατάσταση . Αντιθέτως άλλοι υποτιμούσαν και μείωναν τους φαντάρου, λέγοντας τους πως αυτά που περνάνε είναι «Λέλα», όταν οι ίδιοι γυρνούσαν σπίτι κάθε μέρα με το μισθό τους καθώς ο σκοπός τους ήταν να περάσει το 8ωρο. 
Με ξυρισμένο ύφος και ειρωνεία από Ανώτερους Αξιωματικούς (και στα δύο στρατόπεδα, κυρίως στο 543 ΜΚ ΤΕ) με κόμπλεξ και πιθανώς προβλήματα που διοχέτευαν και ξέδιναν στους συναδέλφους.
Αξιωματικοί με αίσθημα ανωτερότητας, νεύρα σε βαθμό, που αν μπορούσαν να σηκώσουν χέρι χωρίς να μπλέξουν θα το έκαναν, καθώς υπήρξε και τέτοιο περιστατικό που καπελώθηκε, μερικώς .
Κατάχρηση εξουσίας. 
Η εκπαίδευση είναι μηδαμινή.
Πράγματα που θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά ενώ δεν υπάρχει καν το θρησκευτικό αίσθημα, ίχνους μετανοίας στα πρόσωπα τους .

Κύριοι όλα αυτά ήταν ένα δείγμα διαβολοθητειας διότι σε αυτά τα μηχανοκίνητα τάγματα οι μηχανές ήμαστε εμείς.

Έχουν γίνει καταγγελίες και αναφορές στα στρατόπεδα από γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους για μια θητεία και φεύγουν με κουσούρια
Απλά τα κρατούν εκτός δημοσιότητας
Υπάρχει ακόμη Στρατιώτης που είχε να βγει έξοδο (6), κοντά (7) μήνες λόγω εμπλοκών.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντούν οι Διοικήσεις;
Τι έχει να μας πει η ΑΣΔΕΝ;
Αλήθεια, ποιος Αξιωματικός και γιατί έδωσε τέσσερις (4) μήνες Άγραφη Άδεια;
Τέλος, πάντων αυτός ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού τι ρόλο παίζει; Ποιος είναι ο ρόλος του; Όλα αυτά δεν τα είδε τις Επιθεωρήσεις, δεν τα γνωρίζει; Και τώρα τι θα κάνει;
Η «Εργασία απελευθερώνει» έγραφαν οι Γερμανοί ΝΑΖΙ στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ.
Να που όμως κάποιοι μετέτρεψαν τα 282-543 ΜΚ ΤΕ σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Φαντάρων.
Και η Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία απελευθερώνει...

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των φαντάρων και αγωνιζόμαστε για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου