Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

ΕΠ.ΟΠ. Μακεδονίας: Οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης μας φέρνουν στο μάτι του κυκλώνα

Η Γενοκτονία που πραγματοποιείται εναντίον του λαού της Παλαιστίνης έχει όνομα και αιτία.
Η μακρόχρονη κατοχή, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του Νετανιάχου, ενός Ακροδεξιού πολιτικού που έστρεψε τον λαό του Ισραήλ εναντίον του με τα σκάνδαλα και τα ολοκληρωτικά του σχέδια.
Ο Νετανιάχου βάφει τα χέρια του στο αίμα αποσκοπώντας στην πολιτική του επιβίωση και τη διάσωση της υστεροφημίας του καθώς θεωρείται "τελειωμένος πολιτικά".
Στον βρώμικο αυτό πόλεμο το κράτος Κατακτητή Ισραήλ έχει την στήριξη των δυνάμεων της Δύσης.
Έχει όμως και την στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ που άλλοτε ακολουθεί πολιτική "Πόντιου Πιλάτου" διαχωρίζοντας την Αντίσταση στην Κατοχή από τον λαό της Παλαιστίνης, χρησιμοποιώντας όλα τα επιχειρήματα του πολέμου κατά της τρομοκρατία τα οποία λανσάρισαν οι ΗΠΑ από το 2001 για να δικαιολογήσουν τους πολέμους τους στη Μέση Ανατολή.
Είτε στέκει αδίστακτα στο πλευρό του Νετανιάχου όπως έπραξε στο πρόσφατο το ταξίδι του ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και απέχοντας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για προστασία αμάχων στη Γάζα!
Σε στρατιωτικό επίπεδο οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα παίζουν καθοριστικό ρόλο ενώ τρεις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού είναι ανεπτυγμένες στη Μεσόγειο, καθώς η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων απειλεί να πάρει ευρύτερες διαστάσεις.
Ο λαός επομένως απειλείται να βρεθεί στη δίνη μιας συνολικότερης σύγκρουσης καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ λαμβάνει τόσο εχθρική στάση εναντίον των Παλαιστινίων, προκαλεί τους λαούς της περιοχής και το μουσουλμανικό κόσμο.
Η ισορροπία που επιχειρούνταν να επιβληθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο των αμερικανικών σχεδιασμών στη Μεσόγειο απειλείται από την ένταση στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας (ήδη παγώνουν για τα σχέδια κατασκευής αγωγού στην Τουρκία για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου) και πολλοί αναλυτές βλέπουν την πιθανότητα νέου γύρου έντασης στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Αποκαλύπτεται επομένως ότι η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ και η στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία δεν αποτελούν παράγοντα σταθερότητας αλλά πηγή μεγάλων κινδύνων πολεμικής σύγκρουσης και εκδικητικών πληγμάτων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Μεγάλες Ιδέες των αστών και οι συμμαχίες τους με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οδήγησαν τον λαό μας στην Καταστροφή.
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης.
Η μόνη προοπτική να αποτύχουν αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί και να εξασφαλιστεί η Ειρήνη βρίσκονται στο ξεσηκωμό του λαού και την παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος.
Κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Ενώνοντας Άθεους-Χριστιανούς-Έβραίους-Μουσουλμάνους κάνοντας στην άκρη εθνικούς και θρησκευτικούς διχασμούς.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου