Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΣΕ"

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΣΕ"
Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Χονδρόγιαννου "Στη χώρα του χωσέ" που πραγματοποιήθηκε στο χώρο τον Αναιρέσεων το Σάββατο 21/10. 
Ο συγγραφέας μοιράστηκε με το κοινό και τα μέλη του δικτύου Σπάρτακος που συμμετείχαν στην παρουσίαση τις εμπειρίες του από την πρόσφατη θητεία του, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και κυρίως περιστατικά ωμής βυσματοκρατίας, μπούλιγκ, διακρίσεων σε βάρος μειονοτήτων και κυνηγιού προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. 
Παράλληλα, μέλη του κινήματος των φαντάρων της δεκαετίας του 1980 μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους
Ο συγγραφέας κατά τη συγγραφή δεν χάνει το χιούμορ του και αντιμετωπίζει με ψυχραιμία ακόμα και βαριά περιστατικά αυθαιρεσίας. Πρόκειται για μια στάση που και τον βοηθά να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της στρατιωτικής ζωής αλλά και ταυτόχρονα να μην αφήσει το σκληρό ή και πράνομο πρόσωπο του ελληνικού στρατού να μείνει στο σκοτάδι. 
Και εμείς καλούμε τους φαντάρους, δίχως ηττοπάθεια και μαύρες σκέψεις, παρά τα όσα δεινά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, να βγουν μπροστά, χωρίς φόβο, να διαμαρτυρηθούν, να αποκαλύψουν, να μας στέλνουν καθημερινά τις καταγγελίες τους, όπως δικαιούνται.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που το έχει ανάγκη η κοινωνία που διαλύει τους μύθους περί καλών συνθηκών στράτευσης. 
Ένα βιβλίο ευχάριστο κατά την ανάγνωση, που περιγράφει με μοναδικό τρόπο τη στρατιωτική ζωή. 
Ένα βιβλίο που έλειπε για χρόνια.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου